
Kananmunaa, kaalisalaattia ja majoneesia. Japanissa suosittu kananmunaleipä tamago sando tehdään vaaleimmasta vehnäpaahtiksesta, jota kaupasta löytyy.
Japanilaiset munaleivät
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita kaikki 6 kananmunaa kiehuvaan veteen ja anna niiden kiehua ensin 4 minuuttia. Laske aika siitä hetkestä, kun vesi alkaa kiehua uudelleen. Ota neljän minuutin kohdalla 4 kananmunaa lusikalla pois vedestä ja laita ne kylmään veteen jäähtymään. Keitä kattilaan jääviä kahta kananmunaa vielä 4 minuuttia eli yhteensä 8 minuuttia. Siirrä nekin kylmään veteen jäähtymään.
-
Kuori ja hienonna kovat munat veitsellä kulhoon. Sekoita majoneesi joukkoon.
-
Tee kaali-kurkkusalaatti. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi ja mausta suolalla. Viipaloi kurkut juustohöylällä kaalin joukkoon. Lisää etikka ja sekoita.
-
Jaa kaalisalaatti neljälle leipäviipaleelle. Voitele toiset 4 viipaletta paksulti munamajoneesilla. Kuori pehmeäksi keitetyt kananmunat ja aseta yksi muna jokaiseen leipään kaalisalaatin keskelle. Silppua munan ja kaalin päälle kevätsipulia ja paina munamajoneesilla voideltu leipäviipale varovasti kanneksi. Leikkaa leipä sahalaitaisella veitsellä puoliksi ja ripottele suolaa ja mustapippuria munan leikkuupinnalle.
Vinkki Japanilaista kewpie-majoneesia myydään isoissa marketeissa ja aasialaisissa ruokakaupoissa. Voit korvata sen sekoittamalla hieman dijoninsinappia tavalliseen majoneesiin.
Twitterin puolella suomessa asuvat japanilaiset päivittelevät: "Eihän tamago sandoon kuulu KOKONAISET kananmunat! Miksi japanilaisesta ruuasta tehdään ulkomailla aina kaikenlaisia virityksiä, kun toisaalta alkuperäisyyttä kunnioitetaan siinä määrin, että erikseen mainitaan Kewpie-majoneesi?" Käyttäjä Kahvijamunkki teki malliksi oman versionsa: https://twitter.com/kahvijamunkki/status/1446075490515697666?t=8Ffb53spl...