Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 50 keittokirjaan.
OHJE Outi Väisänen KUVA Panu Pälviä

Tarjoa toastit salaatin ja pekonin kanssa.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kananmunatoastit

Ainekset

4
paksua viipaletta paahtoleipää
2
dl
juustoraastetta
4
huoneenlämpöistä kananmunaa
suolaa
mustapippuria
Lisäksi
1
pkt
(170 g) pekonia
1
rkl
öljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Laita leipäviipaleet leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Painele leivän sisus litteäksi siten, että siitä muodostuu kolo munalle. Ripottele juustoraaste leipien reunoille ja riko munat koloihin. Ei haittaa, jos muna hieman karkaa kolosta.
  2. Kypsennä toasteja uunissa 6–8 minuuttia, kunnes munanvalkuainen on hyytynyt ja keltuainen on juoksevaa. Mausta leivät suolalla ja pippurilla.
  3. Paista pekoni rapeaksi öljyssä paistinpannussa. Tarjoa toastit salaatin ja pekonin kanssa.

Avokado-vuonankaalisalaatti

Ainekset

1
rasia vuonankaalia
11/2
avokadoa
sormisuolaa
Avokadovinegretti
1/2
avokadoa
1
pieni valkosipulinkynsi
1/2
sitruunan mehu
3/4
dl
oliiviöljyä
2
tl
hunajaa
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1.  Soseuta vinegretin ainekset sauvasekoittimella. Maista ja lisää hunajaa tai suolaa. Siirrä jääkaappiin odottamaan.
  2. Huuhtele vuonankaali ja laita se lautaselle. Paloittele avokado päälle. Pirskota kastiketta ja sormisuolaa pinnalle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Purkki sardelleja sulaa pannulle ja antaa pastalle herkullisen suolaisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sardellipasta

Ainekset

400
g
trofie- tai strozzapretipastaa
3
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
1
rs (47 g)
sardelleja
1
rkl
sitruunamehua
½
tl
mustapippuria
PANGRATTATO ELI LEIPÄMURU
2
dl
kuivahtanutta leipää paloina
2
rkl
oliiviöljyä
1
ruukku lehtipersiljaa
1
(luomu)sitruuna

Työvaiheet

  1. Valmista ensin pangrattato. Jauha leipäpalat muruksi monitoimiko­neessa. Paista leipämurua öljyssä pannussa samalla sekoittaen 2–3 mi­nuuttia, kunnes leipä on rapeutunut ja kauniin kullanruskeaa.

  2. Hienonna persilja ja sekoita puolet persiljasta murun joukkoon. Pese sit­ruuna ja raasta sen keltainen kuori­osa leipämurun joukkoon.

  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedes­sä (1 l vettä / 1 tl suolaa).

  4. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Lämmitä öljy isossa pannussa. Pais­ta siinä valkosipulia sekä sardelleja sekoitellen keskilämmöllä noin 4 mi­nuuttia, kunnes sardellit ovat hieman hajonneet öljyn joukkoon.

  5. Nosta pasta reikäkauhalla suoraan pannulle ja sekoita hyvin. Lisää loput persiljasta. Purista sitruunamehu ja rouhi pippuri joukkoon. Ripottele an­nosten pinnalle reilusti leipämurua. Tarjoa heti.

Vinkki Sardelleja myydään herkku­kaupoissa ja hyvinvarustetuissa mar­keteissa, missä niitä on saatavilla me­tallirasian lisäksi lasipurkeissa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 42 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström

Tämä salaatti on saanut inspiraationsa Sisiliassa kasvavista appelsiineista, fenkolista ja punasipulista. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Sisilialainen salaatti

Ainekset

2
appelsiinia
5
rkl
oliiviöljyä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
1
pieni punasipuli
1
pullea fenkoli
3–4
mintun oksaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa appelsiinit kalvottomiksi lohkoiksi. Säästä mehu.

  2. Tee appelsiinimehusta ja oliiviöljystä kastike. Mausta suolalla ja mustapippurilla.

  3. Leikkaa fenkoli ja punasipuli terävällä veitsellä ohuiksi viipaleiksi. Laita ne kastikkeeseen maustumaan noin 5 minuutiksi.

  4. Kääntele sipuli-fenkoliseos appelsiinilohkojen kanssa keskenään. Levitä salaatti tarjoiluvadille. Nypi mintun oksista lehtiä koristeeksi.

     

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 24 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4, noin 16 kpl
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat calabrialaisittain

Ainekset

400
g
possunjauhelihaa (tai sika-nautajauhelihaa)
¾
dl
ndujaa
2
säilöttyä paprikaa
¼
ruukku basilikaa
1
valkosipulinkynsi
1
kananmuna
1
dl
pankojauhoja
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha ja nduja kulhoon.

  2. Hienonna paprika, basilika ja kuorittu valkosipulinkynsi.

  3. Riko muna jauhelihan joukkoon ja lisää loput ainekset. Sekoita tasaiseksi. Anna vetäytyä 5 minuuttia.

  4. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin noin 16 pyörykkää. Paista isolla pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia käännellen tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3244 reseptiä.
Linkitetty 28 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4, noin 16 kpl
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lihapullat sardinialaisittain

Ainekset

400
g
karitsanjauhelihaa
1
dl
kivettömiä oliiveja
1
rkl
kapriksia
¼
ruukku persiljaa
2
tl
(luomu)sitruunan kuorta hienoksi raastettuna
1
kananmuna
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Laita jauheliha kulhoon. Hienonna oliivit, kaprikset ja persilja. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa.

  2. Riko muna jauhelihan joukkoon. Sekoita kaikki ainekset keskenään.

  3. Muotoile taikinasta kostutetuin käsin noin 16 pyörykkää. Paista isolla pannulla miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia käännellen tai 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia.

Kommentit (0)