
Kuorellisia manteleita, leseitä ja chiansiemeniä. Tässä tuorepuurossa on kunnolla kuitua. Ihana maku syntyy paahtamalla ainekset kevyesti ennen puuron sekoittamista.
Tuorepuuro on uskomattoman helppo valmistaa. Ainekset sekoitetaan yhteen ja laitetaan jääkaappiin tekeytymään. Tunnissa hiutaleet ovat imaisseet ylimääräisen nesteen, jolloin puuro on valmis syötäväksi. Eikä ole haitaksi, jos puuro viettää jääkaapissa kauemminkin.
Oheisessa ohjeessa puuroon käytetään kaurahiutaleiden lisäksi chiansiemeniä ja kuorellisia manteleita, jotka tuovat puuroon runsaasti kuitua. Lisäksi puuro maustetaan puolukkajauheella ja hunajalla.
Nesteenä toimii piimä, mutta voit yhtä hyvin käyttää maustamattoman jogurtin ja maidon yhdistelmää tai kauravalmistetta.
Ohjeessa on pieni niksi, joka kannattaa ottaa haltuun. Kuiva-aineet paahdetaan nimittäin kevyesti kuivalla valurautapannulla ennen puuron sekoittamista. Tähän ei mene kuin hetki, mutta mausta tulee herkullisen paahteinen.
Manteli-puolukkatuorepuuro
Ainekset
Työvaiheet
- Rouhi mantelit kevyesti veitsellä. Lisää mantelit, leseet ja hiutaleet kuivalle valurautapannulle. Paahda niitä keskilämmöllä voin 5 minuuttia koko ajan ahkerasti käännellen, kunnes pannulta nousee hyvä, kevyesti paahteinen tuoksu. Jäähdytä.
- Sekoita kaikki puuron ainekset keskenään kulhossa. Jaa annoskulhoihin. Anna puurojen tekeytyä peitettyinä jääkaapissa vähintään tunti tai seuraavaan aamuun.
- Tarjoa puolukoiden ja hunajan kanssa.