Nopeasta pannugranolasta on moneksi: jätskin kanssa jälkkäriksi, jugurtin kaverina aamupalalle. Omenasosetta kannattaa tehdä hyvän sadon aikaan reilumpi satsi. Loput voit pakastaa annospusseissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4 annosta
1 tunti
Helppo
Omenahyve ja pannugranola
Ainesosat
1
l
vaniljajäätelöä tai maustamatonta jugurttia
Omena-inkiväärisose
2
kg
kotimaisia omenoita
3
rkl
raastettua inkivääriä
2
dl
vettä
4
dl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Pannugranola
nokare
voita
2
dl
kaurahiutaleita
½
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia
Vaiheet
- Aloita omenasoseesta. Pese ja lohko omenat. Ohutkuorisia kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
- Kuori ja raasta inkivääri.
- Kiehauta vesi kattilassa. Lisää omenat ja inkivääri. Hauduta lohkoja kattilassa kannen alla noin 30 minuuttia.
- Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja ripaus suolaa.
- Jäähdytä ja pakasta yli jäävä sose annospusseissa.
- Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli.
- Kääntele seosta pannulla muutama minuutti, kunnes se rapeutuu.
- Annostele kulhoihin vaniljajäätelöä ja omenasosetta. Ripottele päälle granolaa.
- Vaihda vaniljajäätelö maustamattomaan jugurttiin, niin saat terveellisen aamiaisen tai välipalan.