Kodin Kuvalehti on lisännyt 1168 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Chirstina Aaltio KUVA Tuomas Kolehmainen
Nopeasta pannugranolasta on moneksi: jätskin kanssa jälkkäriksi, jugurtin kaverina aamupalalle. Omenasosetta kannattaa tehdä hyvän sadon aikaan reilumpi satsi. Loput voit pakastaa annospusseissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Omenahyve ja pannugranola

Ainekset

1
l
vaniljajäätelöä tai maustamatonta jugurttia
Omena-inkiväärisose
2
kg
kotimaisia omenoita
3
rkl
raastettua inkivääriä
2
dl
vettä
4
dl
ruokosokeria
½
tl
suolaa
Pannugranola
nokare
voita
2
dl
kaurahiutaleita
½
dl
fariinisokeria
1
tl
kanelia

Työvaiheet

  1. Aloita omenasoseesta. Pese ja lohko omenat. Ohutkuorisia kotimaisia omenoita ei tarvitse kuoria.
  2. Kuori ja raasta inkivääri.
  3. Kiehauta vesi kattilassa. Lisää omenat ja inkivääri. Hauduta lohkoja kattilassa kannen alla noin 30 minuuttia.
  4. Soseuta pehmeät omenat sauvasekoittimella. Lisää joukkoon sokeri ja ripaus suolaa.
  5. Jäähdytä ja pakasta yli jäävä sose annospusseissa.
  6. Sulata voi pannulla. Lisää joukkoon kaurahiutaleet, sokeri ja kaneli.
  7. Kääntele seosta pannulla muutama minuutti, kunnes se rapeutuu.
  8. Annostele kulhoihin vaniljajäätelöä ja omenasosetta. Ripottele päälle granolaa.
  9. Vaihda vaniljajäätelö maustamattomaan jugurttiin, niin saat terveellisen aamiaisen tai välipalan.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1168 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Anna Huovinen
Kotitekoisen coleslaw’n ja makean punasipulin ansiosta hodareita kelpaa tarjota juhlissakin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Hodarit

Ainekset

6
hodarisämpylää
6
krakovanmakkaraa tai kasvismakkaraa (esim. Makukeittiön)
Karamellisoitu punasipuli
2
punasipulia
1
rkl
öljyä
1
rkl
vaaleaa siirappia
¼
tl
suolaa
Coleslaw-salaatti
lohko (n. 300 g)
kaalia
1
porkkana
1
dl
majoneesia
1
rkl
valkoviinietikkaa
Lisäksi
basilikaa

Työvaiheet

  1. Valmista ensin lisukkeet. Kuori ja viipaloi punasipulit. Kuullota viipaleet öljyssä. Lisää joukkoon siirappi ja suola.
  2. Viipaloi kaali ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja raasta porkkana. Sekoita kaali ja porkkanaraaste. Lisää joukkoon majoneesi ja etikka.
  3. Paahda sämpylät uunissa tai leivänpaahtimessa. Paista makkarat pannulla.
  4. Levitä basilikan lehtiä, coleslaw-salaattia ja punasipulia halkaistun sämpylän sisään. Nosta höyryävä makkara keskelle.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1168 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Ninna Lindström
Pannulla nopeasti paistetut kesäkurpitsaviipaleet ja rapeaksi paahdettu possun jauheliha maustetaan chilillä, valkosipulilla ja mintulla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesäkurpitsa-jauhelihapannu

Ainekset

3–4
(400 g)
pientä kesäkurpitsaa
2
valkosipulinkynttä
2
punaista chiliä
½
ruukku tuoretta minttua
½
ruukku tiliä
400
g
possun jauhelihaa
¾
tl
suolaa
½
sitruuna
¼
tl
mustapippuria
2–3
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
Lisäksi
keitettyä riisiä
(rapeaa valkosipulia chiliöljyssä)

Työvaiheet

  1. Viipaloi kesäkurpitsat ja valkosipulinkynnet. Hienonna chilit, minttu ja tilli.
  2. Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Paista kesäkurpitsaviipaleita, kunnes ne saavat hieman väriä. Lisää valkosipulit paistumaan hetkeksi. Kääntele minttu joukkoon. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Pyyhi pannu puhtaaksi ja kuumenna loput öljystä. Paista jauheliha rapean ruskeaksi. Lisää chilit ja jatka paistamista muutama minuutti. Lisää suola ja tilli.
  4. Sekoita kesäkurpitsat jauhelihan joukkoon. Purista joukkoon sitruunasta mehu ja rouhi päälle mustapippuria.
  5. Tarjoa keitetyn riisin kanssa. Lisää halutessasi rapeaa valkosipulia.

Vinkki! Jos käytät isompaa kesäkurpitsaa, leikkaa viipaleet vielä neljään osaan.

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3392 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Letuista tulee ihanan rouheita, kun mukaan raastaa mehukasta porkkanaa. Niiden pariksi ja täytteeksi sopii lempeänmakuinen sienimuhennos, joka onnistuu niin suppilovahveroista kuin muistakin pannuvalmiista metsäsienistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + paistaminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Porkkanaletut sienitäytteellä

Ainekset

3
dl
porkkanaa hienoksi raastettuna
2
tl
tuoretta salviaa hienonnettuna
3
kananmunaa
5
dl
maitoa
3
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
25
g
voita
SIENIMUHENNOS
1
l
pannuvalmiita metsäsieniä, esim. suppilovahveroita
3
kevätsipulia
2
rkl
voita
1
rkl
vehnäjauhoja
2
dl
kermaa
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori porkkanat ja raasta ne hienoksi. Hienonna salvia. Vatkaa munat, maito ja jauhot kulhossa vispilällä tasaiseksi. Lisää suola, porkkanaraaste ja salvia. Anna taikinan turvota täytteen valmistumisen ajan.

  2. Puhdista ja leikkaa sienet suupaloiksi. Hienonna kevätsipulit. Säästä sipuleiden vihreät varret viimeistelyyn. Paista sieniä ja sipuleita voissa pannulla 2–3 minuuttia. Lisää jauhot ja jatka paistamista noin minuutti. Kaada kerma pannuun voimakkaasti sekoittaen. Anna muhennoksen kiehahtaa. Mausta suolalla ja pippurilla. Pidä täyte lämpimänä lettujen paistamisen ajan.

  3. Paista letut isolla pannulla voissa molemmin puolin kypsiksi. Täytä sienimuhennoksella. Hienonna päälle kevätsipulia.

Hyvä terveys on lisännyt 303 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen
Tattarisuurimoista kypsyy risottoa, jossa on kiva purutuntuma. Rakenne saa olla sakeaa puuroa muistuttava.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + kypsennys 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Tattaririsotto ja siemenpesto

Ainekset

PESTO
2
rkl
kurpitsansiemeniä
2
rkl
hampunsiemeniä
1
rku
basilikaa
½
dl
mietoa oliiviöljyä
2
tl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
RISOTTO
1
iso porkkana
1
lehtisellerin varsi
3
dl
tattarisuurimoita
9–10
l
kasvis- tai kanalientä fondista
1
rkl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
25
g
parmesaania raasteena

Työvaiheet

  1. Laita kaikki peston aineet kapeaan, korkeaan kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  2. Kuori porkkana ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuutioi myös lehtiselleri.

  3. Huuhtele tattarisuurimot siivilässä mahdollisten roskien poistamiseksi.

  4. Tee kasvis- tai kanaliemi valmiiksi kattilaan.

  5. Paista vihanneskuutioita öljyssä kasarissa pari minuuttia. Lisää tattari ja jatka paistamista toiset pari minuuttia tai kunnes tattari on hieman ruskistunut. Lisää kuumaa lientä noin desi kerrallaan. Lisää uusi kauhallinen kun edellinen on juuri ja juuri imeytynyt. Jatka liemen lisäämistä kunnes tattari on kypsää. Tähän kuluu noin 15–20 minuuttia. Lisää lopuksi sitruunamehu ja parmesaaniraaste. Tarjoa risotto peston kanssa.

Vinkki! Jos pestoa jää yli, se säilyy noin viikon jääkaapissa ja lopun voi käyttää leivän päällä tai pastan kaverina.