Me Naiset on lisännyt 895 reseptiä.
Linkitetty 102 keittokirjaan.
OHJE Teresa Välimäki KUVA Nico Backström

Puolukkapuuro on täydellinen yhdistelmä makeutta ja happamuutta.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Puolukkapuuro

Ainekset

1
l
vettä
4
dl
puolukoita survottuna
1
rkl
vaniljasokeria
1,5
dl
sokeria
1/2
tl
suolaa
1,5
dl
mannasuurimoita

Työvaiheet

  1. Mittaa kattilaan vesi ja survotut puolukat. Kiehauta ja keitä noin 15 minuuttia.
  2. Lisää sokerit, suola ja mannasuurimot huolellisesti vispilöiden. Jatka keittämistä vielä viitisen minuuttia. Nosta kattila liedeltä vesialtaaseen tai astiaan, jossa on kylmää vettä. Anna puuron jäähtyä ja sekoita sitä välillä.
  3. Vatkaa jäähtynyt puuro kuohkeaksi sähkövatkaimella. Tarjoile sokerin ja maidon kanssa.
Hyvä terveys on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Anna Huovinen

Helpompaa ei voisi olla! Kalapihvit kypsyvät ilman käryä uunipellillä. Lusikoi 8 kasaa leivinpaperin päälle ja paina lusikalla keot pihveiksi. 

Annoksia
8-10 pihviä
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-perunapihvit

Ainekset

400
g
kirjolohifileetä
100
g
kylmäsavulohta
1
peruna raastettuna
2
rkl
hienonnettua tilliä
½
tl
suolaa
1
kananmuna
(sitruunaa)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa lohifilee nahattomaksi ja kuutioi filee pieneksi. Hienonna kylmäsavulohi.
  2. Kuori peruna ja raasta raastimen isolla terällä. Hienonna tilli.
  3. Sekoita kulhossa lohikuutiot, kylmäsavulohi, perunaraaste, tilli ja suola. Riko joukkoon kananmuna ja lisää lohiseoksen joukkoon. Sekoita.
  4. Nosta 8 kekoa pihvitaikinaa leivinpaperin päälle uunipellille. Muotoile taikinakeot 2 cm paksuisiksi pihveiksi.
  5. Kypsennä uunin keskitasolla 15 minuuttia. Tarjoile lisukkeeksi vihreää salaattia ja raejuustoa. Purista lohipihveille sitruunanmehua ennen tarjoilua.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 136 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Anna Huovinen

Takuutuore kalapata syntyy edullisesta pakastekalasta 

Kalapannun hitain vaihe on pakastekalan sulattaminen. Ota kala sulamaan aamulla jääkaappiin ja fileet ovat pannuvalmiita, kun on aika tehdä päivällinen. Nopea kalapata valmistuu 20 minuutissa. Makua tulee runsaasti tomaattiliemestä, juustokuminasta, chilistä ja tuoreista yrteistä.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
kalan sulatus 6-8 t, valmistus 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapannu

Ainekset

400
g
pakasteturskaa- tai seitifileetä
3
valkosipulinkynttä
2
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
jauhettua juustokuminaa
½
tl
kuivattua chilirouhetta
1
rkl
oliiviöljyä
2
prk (á 400 g)
tomaattimurskaa
1
sitruunan mehu
1
rkl
sokeria
1
tl
suolaa
½
dl
oliiveja
1
dl
hienonnettua minttua
1
dl
hienonnettua lehtipersiljaa
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota kala jääkaappiin sulamaan 6-8 tuntia ennen valmistusta. Pyyhi sulanut kalanpinta kuivaksi talouspaperilla. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet.
  2. Mittaa huhmareeseen savupaprikajauhe, kuminansiemenet ja pieni chili. Hiero jauheeksi.
  3. Kuumenna öljy paistokasarissa. Lisää valkosipulit ja mausteet. Paista keskilämmöllä minuutti sekoitellen. 
  4. Kaada pannulle tomaattimurska, sitruunamehu, sokeri ja suola. Kiehauta ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää joukkoon oliivit ja kala. Anna kypsyä 5-10 minuuttia. Mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla. Lisää lopuksi minttu, persilja ja mustapippuria. Tarjoile täysjyväriisin tai maalaisleivän kanssa.   

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 18 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Kermainen mätirisotto raikastetaan fenkolilla ja rikastetaan kermalla. Jos pidät mädistä, tämä on uusi luottoreseptisi.

Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Mätirisotto

Ainekset

200
g
muikun tai silakan mätiä
3
rkl
voita
3
rkl
kermaa
1
l
vettä
2
kasvisliemikuutiota
2
salottisipulia
2
valkosipulinkynttä
1
fenkoli
2
rkl
öljyä
2
dl
risottoriisiä
2
dl
valkoviiniä
1
sitruunan mehu
1/2-1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllsytä
Lisäksi
8 viiriäisenmunaa tai 4 kananmunaa

Työvaiheet

  1. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Ota 4 rkl mätiä ja siirrä se sivuun koristelua varten. Sulata voi. Yhdistä mäti, voisula ja kerma tehosekoittimen tai sauvasekoittimen kulhossa ja soseuta.
  2. Kuumenna vesi kattilassa ja lisää liemikuutiot.
  3. Kuori ja hienonna sipulit. Leikkaa fenkoli ohuiksi suikaleiksi. Kuumenna öljy pannussa ja paista sipuleita ja fenkolia 2–3 minuuttia. Lisää riisi ja kuullota 1 minuutti. Kaada viini pannuun ja anna kiehahtaa niin, että neste haihtuu. Lisää 1 dl kasvislientä ja sekoita kunnes neste on imeytynyt riisiin. Lisää 1 dl lientä kerrallaan ja kypsennä risottoa yhteensä noin 18 minuuttia, koko ajan sekoittaen, kunnes koko nestemäärä on imeytynyt riisiin ja riisi on kypsynyt al denteksi.
  4. Lisää mätisose risottoon. Lämmitä risotto ja purista sitruunanmehu joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Jaa risotto lautasille. Erottele viiriäisenmunista keltuaiset ja laita kaksi keltuaista kunkin annoksen päälle.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1849 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Meri-Tuuli Väntsi KUVA Panu Pälviä

Kun suikaloit ruusukaalit, kuumennat ne pikaisesti ohran kanssa ja viimeistelet piparjuurikastikkeella, saat ylellisen talvisalaatin.

Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin ruusukaalisalaatti ja piparjuurikastike

Ainekset

1 dl rikottuja ohrasuurimoita
dl
vettä
½
+ ½ tl suolaa
1
granaattiomena
2
kotimaista omenaa
400
g
ruusukaalia
½
sitruunan mehu
1–2
tl
oliiviöljyä
Kastike
2
dl
kermaviiliä
1–3
tl
piparjuurta raastettuna
¼
tl
mustapippuria myllystä
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

 

  1. Huuhtele ohrasuurimot kylmällä vedellä. Laita ne kattilaan, lisää vesi ja ½ tl suolaa, kiehauta ja laske lämpöä. Hauduta kannen alla 20 minuuttia.
  2. Notkista kermaviili sekoittamalla sitä haarukalla. Raasta piparjuurta joukkoon maun mukaan. Mausta pippurilla ja suolalla. Anna vetäytyä kylmässä.
  3. Irrota granaattiomenasta siemenet naputtelemalla ne halkaistusta kuoresta kulhoon. Puolita omenat, poista siemenkota ja leikkaa hedelmä ohuiksi viipaleiksi.
  4. Poista ruusukaaleista kanta ja kellastuneet lehdet. Leikkaa ruusukaalit noin 3 mm:n levyisiksi suikaleiksi. Kypsennä niitä höyryssä 3 minuuttia ja kaada kulhoon granaattiomenansiementen päälle. Mausta suolalla, sitruunamehulla ja oliiviöljyllä.
  5. Kun ohrasuurimot ovat kypsiä, valuta ja huuhtele ne nopeasti, ravista ylimääräinen vesi pois ja sekoita salaattiin. Kääntele omenaviipaleet joukkoon ja tarjoa lämmin salaatti heti piparjuurikastikkeen kera.

Kommentit (0)