Kaisu P. on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
Vaikeustaso
Helppo

Sekaleipä

Ainekset

4
Dl
vettä
N.5 1/2
Dl
vehnäjauhoja
1/2
Dl
ruisjauhoja
1
Dl
kaurahiutaleita
1
Pss
kuivahiivaa
2
Tl
suolaa
1
Rkl
maitojauhetta
1
Rkl
sokeria

Työvaiheet

Mittaa kaikki aineet yleiskoneeseen vaivaa n. 10 min. Anna taikinan levätä n.10min. Leino taikinasta 2 leipää, anna kohota liinan alla n 1/2 h. Paista 200 asteessa.

 

 

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 30 keittokirjaan.
OHJE Thomas Svartsjö KUVA Tuomas Kolehmainen

Helsinkiläisravintolan sametinpehmeä vispipuuro tuo silmiin onnen kyyneleet. Se valmistetaan puolukoiden sijaan vadelmista. Viimeisen silauksen antavat sitruuna ja vaniljakerma.

Annoksia
4 pientä annosta
Valmistusaika
40 min + jäähdytys
Vaikeustaso
Helppo

Ateljé Finnen vadelmavispipuuro ja vaniljakerma

Ainekset

400
g
(pakaste)vadelmia
1
dl
ruokosokeria
noin 2
dl
vettä
½
dl
mannasuurimoita
½
sitruunan kuori raastettuna
Vaniljakerma
½
vaniljatanko
2
dl
kuohukermaa
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

 

  1. Laita vadelmat ja sokeri kattilaan ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia, kunnes marjat mehustuvat. Siivilöi marjat kulhon päällä. Lisää marjoista valuneeseen mehuun vettä sen verran, että saat yhteensä 5 dl vadelmalientä.
  2. Kiehauta vadelmaliemi kattilassa ja lisää siihen mannasuurimot koko ajan vispilällä sekoittaen. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia usein sekoittaen. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se keittämisen lopuksi puuroon. Kaada puuro toiseen astiaan. Anna puron jäähtyä jääkaapissa kylmäksi, noin 2 tuntia.
  3. Vatkaa jäähtynyttä puuroa sähkövatkaimella matalalla teholla noin 15 minuuttia, kunnes puuro on kuohkeaa. 4. Keitä vaniljakerma. Halkaise vaniljatanko ja raavi puolikkaan siemenet kattilaan. Lisää myös tangon puolikas, kerma ja sokeri. Keitä 2–3 minuuttia miedolla lämmöllä. Poimi vaniljatanko pois ja anna kerman jäähtyä jääkaappikylmäksi, noin 30 minuuttia.
  4. Annostele vispipuuro lautasille, kaada vaniljakerma ympärille. Koristele annokset vadelmilla.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1603 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Sävytä ruoka paprikalla ja kuminalla ja herkuttele suoraan pannusta.

Annoksia
4
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Possupihvit kerma-linssisoosissa

Ainekset

1
rs (480 g)
porsaan ohutleikkeitä (esim. Snellman)
1
sipuli
2 + 1
rkl
öljyä
1
tl
paprikajauhetta
1
tl
kuminaa
2
dl
(ruoka)kermaa
1
tlk (310 g)
käyttövalmiita linssejä
1
rs (100 g)
pinaattia
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Ota porsaanleikkeet huoneenlämpöön. Kuori ja viipaloi sipuli.
  2. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa. Paista leikkeitä molemmin puolin 5 minuuttia. Mausta paprikajauheella. Siirrä leikkeet pois pannusta.
  3. Lisää 1 rkl öljyä pannuun ja kuullota siinä sipuleita ja kuminaa 1 minuutti. Lisää kerma, kiehauta ja keitä 5 minuuttia. Valuta linssit. Lisää ne ja pinaatit kastikkeeseen. Kypsennä vielä 3–5 minuuttia.
  4. Lisää possunleikkeet kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa suoraan pannusta rapean leivän tai perunoiden kanssa.

Kommentit (0)

Kaisu P. on lisännyt 159 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Annoksia
12 kpl
Vaikeustaso
Kohtalainen

Suklaapilvi

Ainekset

2
Kpl
Munaa
2
Kpl
Sokeri
1
Tl
Vanilijasokeri
2 1/2
Dl
Vehnäjauho
3/4
Dl
Kaakaojauhetta
1 1/2
Tl
Leivinjauhetta
Ripaus
Suola
1 1/2
Dl
Piimä
160
G
Voita
120
G
Suklaa
Marenki:
3
Kpl
Valkuaista
2 1/2
Dl
Sokeri
1
Dl
Vettä
Kuorrutus:
400-500
G
Suklaa
3
Rkl
Öljyä

Työvaiheet

Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne piimän kanssa vuorotellen muna-sokeri vaahtoon. Sulata suklaa ja voi lisää varovasti nostellen taikinan sekaan. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 170 asteessa 15-20 min. Jäähdytä.

Marenki:
Keitä vesi ja sokeri 123 asteeseen, vaahdota valkuaiset kevyeksi vaahdoksi. Kaada sokeri-vesi ohuena nauhana valkuaisvaahtoon kokoajan sekoittaen. Vatkaa kovaksi kiiltäväksi vaahdoksi.

Pursota marenki muffinien päälle, anna jähmettyä kunnolla pakastimessa.

Kuorrute:
Sulata suklaa vesihauteessa sekoita öljy sekaan. Kasta marengin pinta suklaassa.

Kommentit (0)

Käyttäjä6976 on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Edullinen , Helppo ja nopea

Annoksia
8-15
Valmistusaika
1,5h
Vaikeustaso
Helppo

Ruis-kaura-vehnä herkkusämpylät

Ainekset

4
dl
lämmin vesi
n.2
dl
kaurahiutaleita
n.2,5
dl
myllyn paras ruijauho
n.3
dl
puolikarkea vehnäjauho
50gr
pala
hiivapala
2
rkl
rypsiöljy
2,5
tl
suola

Työvaiheet

Lisää vesi kulhoon, lisää hiiva paloiteltuna...sekoita hiiva veteen...lisää öljy ja suola, lisää kaurahiutaleet ja ruisjauhot....sekoita tasaiseksi....lisää vehnäjauhot ja sekoita nopeasti ainekset tasaiseksi kiinteäksi taikinaksi. Laita liina kulhon päälle ja anna kohota 45min - 1tunti.

laita uuni kuumenemaan 225astetta celsiusta.levitä leivinpaperi pellille ja levitä vehnäjauhoja käsiisi enne jokaisen sämpylän pyörittelyä. riittää kun kouralla otat sopivan köntän taikinaa aina sämpylää kohden...... ja laita pellillinen sämpylöitä uuniin 20-25 min kunnes ovat kullan ruskeita päältä. ota pelti uunista ja laita liina päälle n.15 minuutiksi .....sämpylät ovat valmiita :)

Kommentit (0)