Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 74 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tämä vegaaninen taatelikastike muistuttaa kinuskia, mutta valmistuu sauvasekoittimella surauttamalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 dl
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kinuskin inspiroima taatelikastike

Ainekset

20
tuoretta taatelia
2
dl
kauramaitoa
ripaus vaniljauutetta tai vaniljasokeria
½
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Poista taateleista kivet ja laita taatelit tehosekoittimeen (tai sauvasekoittimen kulhoon). Lisää loput ainekset ja soseuta tasaiseksi.

  2. Tarjoa esimerkiksi kaura- tai mantelimaitoon keitetyn kaurapuuron kanssa.

Kommentit (4)

Vierailija

Kauanko tämä säilyy jääkaapissa?

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Voisi arvella, että tämä kannattaisi surauttaa tuoreeltaan tarjolle, koska ainekset saattavat erottua säilytyksen aikana.

Vierailija

Aivan ihanaa!!! Sopi todella hyvin riisipuuron kera.

Vierailija

Säilyi hyvin seuraavaan päivään (sama maku ja koostumus)
Uskon, että säilyy hyvänä useamman päivän.
Kannattaa pilkota taatelit hiukka pienemmiksi ennen kuin laittaa tehosekoittimeen tai sekoittaa sauvasekoittimella, pääsee helpommalla ettei jäi taateli leikkureihin kiinni.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1401 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Juuripersilja muistuttaa ulkomuodoltaa erehdyttävästi piparjuurta, mutta sen maku on omaa luokkaansa. Tämä juures on nimensä veroinen, sillä mausta voi tunnistaa aavistuksen persiljasta tuttua aromia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Juuripersiljakeitto

Ainekset

400
g
juuripersiljaa
1 rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
omena (tai päärynä)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
5
dl
kasvislientä
2
dl
kaurakermaa
½
sitruunan mehu
noin ½
tl
suolaa
Pinnalle
sitruunan kuorta
hienonnettua persiljaa (tai siemeniä)

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele juurisellerit leivinpaperin päälle uunipellille. Kääntele ruokalusikallinen öljyä, suola ja pippuri joukkoon. Paahda 10 minuuttia.
  2. Kuori ja paloittele omena, ja lisää se juuripersiljan joukkoon. Jatka paahtamista noin 10 minuuttia.
  3. Kuori ja paloittele sillä aikaa sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna 1 rkl öljyä kattilassa ja kuullota sipulit pehmeiksi. Lisää kasvisliemi ja anna kiehua hiljalleen 10 minuuttia. Lisää kaurakerma, sitruunan mehu, juuripersilja ja omena. Soseuta tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella pehmeäksi.
  4. Hienonna pinnalle persiljaa ja raasta hieman sitruunankuorta

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2773 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Päivi Ristell

Älä kaada maa-artisokkien keitinvettä menemään, vaan hyödynnä siitä syntyvä makuliemi ohran kypsennyksessä. Voit kruunata annoksen lopuksi voisilmällä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Maa-artisokkaohratto

Ainekset

500
g
maa-artisokkia
5
dl
vettä
2
rkl
kasvisliemifondia
1
dl
valkoviiniä
1
banaanisalottisipuli
1
rkl
öljyä
4
dl
ohra-ateriajyviä
1
dl
savujuustomurua
1
dl
kermaa
1
rkl
tuoretta salviaa hienonnettuna
½
tl
suolaa
Lisäksi
voita paistamiseen (ja voisilmäksi annokseen)

Työvaiheet

  1. Pese artisokat juuresharjalla ja leikkaa ne noin ½ cm:n viipaleiksi. Kuumenna vesi, kasvisliemifondi ja valkoviini kattilassa kiehuvaksi. Keitä artisokkaviipaleita liemessä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä.

  2. Kuori ja hienonna salottisipuli. Paista sipulia öljyssä, laakeassa, kannellisessa paistokasarissa pari minuuttia. Lisää jyvät. Kaada maa-artisokkien liemi joukkoon ja hauduta keskilämmöllä, pari kertaa kypsennyksen aikana sekoittaen noin 10 minuuttia.

  3. Lisää juustomuru kerman kanssa kasariin. Kuumenna. Hienonna salvia ja sekoita se suolan kanssa ohran joukkoon.

  4. Paista maa-artisokkaviipaleita voissa pannussa noin minuutti. Lisää paistetut viipaleet ohran joukkoon.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Nakkikastikkeen kasvisversiossa kannattaa kiinnittää erityishuomiota nakkien valintaan. Uusia tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti, ja oman suosikin löytää vain testaamalla.

Tarjoa nakkikastike perunamuusin kera. Löydät alempaa myös vegaanisen perunamuusin ohjeen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen nakkikastike

Ainekset

250
g
vegaanisia nakkeja
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
3
rkl
vegaanista margariinia
½
dl
vehnäjauhoja
3–4
dl
kiehuvaa vettä
2
dl
kaurakermaa
1½–2
rkl
soijakastiketta
1
tl
sinappia
1
tl
tomaattisosetta
½
tl
paprikajauhetta
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pilko nakit. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynnet. Sulata paistinpannulla 1 rkl margariinia. Lisää sipuli ja kuullota hetki.
  2. Lisää sitten pannulle nakit ja ruskista sipuleita ja nakkeja, kunnes ne ovat kauniin värisiä. Siirrä nakkipaistos toiseen astiaan.
  3. Kiehauta vesi vedenkeittimessä. Kuumenna pannu uudelleen ja lisää 2 rkl margariinia. Lisää jauhot ja paahda keskilämmöllä koko ajan sekoitellen noin 5–8 minuuttia tai siihen asti, kunnes jauhot ovat hieman ruskistuneet.
  4. Kaada kuuma vesi pannulle muutamassa erässä vispilällä koko ajan sekoittaen. Lisää vielä kaurakerma ja sekoita tasaiseksi. Mausta soijakastikkeella, sinapilla, tomaattisoseella, paprikajauheella ja mustapippurilla. Lisää kastikkeen joukkoon tarvittaessa lisää vettä.
  5. Lisää nakkipaistos kastikkeen joukkoon ja kuumenna.

Vegaaninen perunamuusi

Ainekset

1
kg
perunoita
3
rkl
vegaanista margariinia
2
dl
kaurakermaa
noin 1
dl
perunoiden keitinvettä
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat. Keitä ne pehmeiksi kevyesti suolatussa vedessä. Kaada keitinvesi pois, mutta säästä osa muusin notkistamista varten.
  2. Kuumenna kaurakerma. Lisää kattilaan margariini ja kaurakerma ja soseuta perunasurvimella. Lisää kattilaan perunoiden keitinvettä, kunnes muusi on sopivan notkeaa. Mausta suolalla.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 300 reseptiä.
Linkitetty 116 keittokirjaan.
OHJE Elina Innanen KUVA Ninna Lindström

Kinkkukiusauksen kasvisversio syntyy kylmäsavutofusta. Paras kiusaus syntyy tuoreista perunoista, mutta voit myös oikaista ja käyttää pakastealtaan valmista peruna-sipulisekoitusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Savutofukiusaus

Ainekset

600
g
perunoita
5–6
valkosipulinkynttä
1
ruukku
lehtipersiljaa
1
pkt (300 g)
kylmäsavutofua
2
prk (á 2 dl)
kaurakermaa
2
tl
sipulijauhetta
¾
tl
(yrtti)suolaa
mustapippuria myllystä
1
rkl
oliiviöljyä vuoan voiteluun

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi.
  2. Harjaa perunat puhtaiksi juuresharjalla. Ohutkuorisia perunoita ei tarvitse kuoria. Leikkaa perunat ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Silppua lehtipersilja. Valuta tofusta neste pois ja revi tofu muruiksi.
  3. Sekoita yhteen kaurakerma, sipulijauhe, suola ja mustapippuri.
  4. Voitele uunivuoka oliiviöljyllä. Lado pohjalle ensin kerros perunaviipaleita, sitten savutofumurua, valkosipulimurskaa ja persiljasilppua. Valuta päälle kaurakermaseosta (säästä puolet vuoan pinnalle). Jatka, kunnes kaikki aineet on käytetty. Asettele perunaviipaleet päällimmäiseksi ja kaada loput kaurakermaseoksesta vuoan pinnalle.
  5. Paista kiusausta uunin keskitasolla noin tunti tai kunnes perunat ovat kypsiä. Paistoaika riippuu perunaviipaleiden paksuudesta.

Kommentit (7)

Vierailija

Koirani piti tuosta.

Vierailija

Joo niin meilläkin, maistettiin yksi haarukallinen ja ei mennyt alas, joten koiralle loput, mutta on aika kallis koiranruuaksi.

ReetaJohanna

Niin hyvää <3 Kiitos ohjeesta.

Vierailija

Ei saa koiralle antaa valkosipulia!

Vierailija

Ei saakaan, sen aromi tulee ulos takapäästä koiran "pyräytellessä" nukkuessaan. Valkosipuliaromilla höystetty koiran ilmanpäästö on kyllä aika hirveä.

Vierailija

Itse olen tehnyt valkosipulitonta tofukiusausta sitruunapippurilla ja tillillä maustettuna. Pitääpä laittaa tämä versio kokeiluun myös!

Supersaukko

Asiasta saa olla ehdottomasti eri mieltä, mutta minusta kiusauksessa perunat on tikkuja ja siivutettuja käytetään laatikoissa. Eli esimerkiksi liha-perunalaatikko, jauheliha-perunalaatikko tai tässä tapauksessa tofu-perunalaatikko...