Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3412 reseptiä.
Linkitetty 252 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Reetta Pasanen

Gordon Ramsayn munakokkeli on samettisen pehmeää. Valmistus vaatii huolellisuutta ja tarkkuutta, ettei munakasmassa kuumene liikaa. Nokare ranskankermaa viimeistee maun ja rakenteen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 pikkuannosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Kohtalainen

Gordon Ramsayn munakokkeli

Ainekset

3
kananmunaa
3
rkl
voita
1
rkl
ranskakermaa tai smetanaa
suolaa ja mustapippuria
(ruohosipulia)

Työvaiheet

  1. Riko kananmunat kattilaan. Lisää voi. Laita kattila kuumalle liedelle ja hämmennä ahkerasti lastalla, jotta munien rakenne rikkoutuu. Hämmennä kokkelia koko ajan, kuin valmistaisit risottoa.

  2. Kun kananmuna-voiseos alkaa hieman paksuuntua, nosta kattila pois liedeltä ja anna seoksen jäähtyä 5–10 sekuntia. Jatka hämmentämistä koko ajan. Nosta kattila takaisin liedelle ja hetken kuluttua taas jäähtymään. Toista noin neljä kertaa, kunnes kokkeli on samettista ja kermaista.

  3. Kun kokkeli on juuri ja juuri valmis, nosta kattila liedeltä ja vatkaa lopuksi sekaan kylmä ranskankerma. Näin kokkeli ei kypsy liikaa vaan pysyy pehmeänä. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Hienonna halutessasi pinnalle ruohosipulia.

Kommentit (5)

Migotsi

Tosi kätevää ostaa kaupasta lusikallinen mitä tahansa hapankermaa.

Itse reseptiin, saman voi tehdä laittamalla kerman alussa ja huolehtimalla siitä etteivät kananmunat kypsy kuivaksi.

Monille ihmisille tuntuu olevan ongelma hapankermojen valitsemisessa, ranskankermassa on rasvaa n. 15%, smetanassa n. 30%, muuten ne ovat tasan samaa tavaraa. Tähän väliin mahtuu parikin muuta, mutta myös eri merkeillä mainituissa on eri rasvaprosentteja. Jos on "kevyt smetana" niin se on ranskankerma :D

Vierailija

Munakokkeliin pitää ehdottomasti lisätä myös VALKOpippuria.

Vierailija

hapankerma laitetaan lopuksi, jotta kananmunien kypsyminen ei mene yli. 

Lisäksi korjaisin, että 'hämmennetaan koko ajan aivan kuin ET olisi tekemässä risottoa'  - ei sitä risottoa tarvitse koko ajan härkkiä.

Virmeli

Munat pannulle, loraus maitoa ja suolaa, sekoita kunnes neste irtoaa silloin sopivaa. Helppoa ja yksinkertaista.

Vierailija

Ei nämä Sopan ohjeet kyllä minua vakuuta.
Ei oikein koskaan. Enemmänkin kuin vitsikirjaa lukisi 🙃

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Ninna Lindström
Muutama lusikallinen mätiä juhlistaa raikkaan ja kevyen salaatin.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Kurkku-omenasalaatti

Ainekset

1
pieni kurkku
½
fenkoli
1
omena
1
pieni punasipuli
1
dl
tilliä silputtuna
1
prk (170 g)
vegaanista mätiä, esim. Cavi-art
Kastike
½
dl
appelsiinimehua
1
tl
fenkolinsiemeniä
½
dl
oliiviöljyä
1
tl
sokeria
½
tl
suolaa
¼
tl
valkopippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Leikkaa kurkku renkaiksi, fenkoli ohuiksi lastuiksi sekä omena ja punasipuli ohuiksi viipaleiksi. Silppua tilli.
  2. Tee kastike. Purista appelsiinista mehu. Rouhi fenkolinsiemenet morttelissa. Yhdistä kastikkeen ainekset.
  3. Sekoita kasvikset kulhossa. Lisää joukkoon tilli ja kastike.
  4. Laita kasvikset tarjoiluvadille. Lusikoi päälle vegaanista mätiä. Koristele tillillä.

Vinkki! Merileväpohjaisen mädin voi vaihtaa kirjolohen- tai siianmätiin.

ET-lehti on lisännyt 336 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Lempeistä lempein uunikaurapuuro saa kauniin hillasilmän.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3½ t
Vaikeustaso
Helppo

Hitaasti haudutettu kaurapuuro

Ainekset

4
dl
isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita
3
dl
vettä
½
tl
suolaa
5–6
dl
täysmaitoa
25
g
voita
LISÄKSI
5
dl
lakkoja (pakaste tai tuore)
2
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa hiutaleet uunivuokaan. Sekoita joukkoon kiehuva vesi ja suola. Peitä vuoka foliolla ja laita se 100-asteiseen uuniin hautumaan tunniksi.

  2. Lisää puuroon maito ja voi. Laita puurovuoka syvälle uunipellille ja täytä pelti vedellä. Hauduta puuroa uunissa vesihauteessa toinen tunti.

  3. Nosta uunin lämpötila 120 asteeseen. Voit lisätä puuroon tarvittaessa tilkan maitoa. Kypsennä vielä 30 minuuttia.

  4. Sulata pakastetut lakat. Sekoita marjoja ja sokeria kulhossa niin, että marjat mehustuvat. Tarjoa puuron kera. Lisää halutessasi voisilmä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
1½
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1193 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.