Ota haltuun omatekoisen granolan ohje! Voit valmistaa rapeasta paahdetusta myslistä joko omena- tai suklaaversiota. Kauniiseen purkkiin pakatusta granolasta saa myös ihanan ruokalahjan.
Paketti granolaa kuuluu monen aamiaiskattaukseen. Jos rapeaksi paahdettua mysliä kuluu paljon, on järkevää tehdä sitä itse, sillä itse ainekset eivät maksa kovin paljon. Samalla voi myös säädellä, kuinka makeaa myslistä haluaa tai millä sen haluaa höystää.
Oheisessa reseptissä on kaksi makuvaihtoehtoa, joiden avulla granolasta voi tehdä joko suklaisen tai omenaisen version. Pohjaseos on molemmissa sama. Sitä varten tarvitaan kaurahiutaleita, öljyä ja vaahterasiirappia.
Valmistus on hyvin yksinkertaista. Ainekset sekoitetaan yhteen ja levitetään leivinpaperin päälle pellille paahtumaan.
Kauniiseen purkkiin pakattu granola sopii myös syötäväksi lahjaksi ystävälle.
Granola
Ainekset
Työvaiheet
-
Sekoita kulhossa kaurahiutaleet, siirappi ja öljy keskenään. Jos teet suklaagranolaa, lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri. Omenagranolaan lisää mausteet.
-
Levitä granolaseos leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 200-asteisessa uunissa 18–20 minuuttia. Kääntele granolaa puolessa välissä.
-
Suklaagranolaa varten rouhi suklaa veitsellä ja sekoita suklaa heti kuuman granolan joukkoon. Anna jäähtyä. Sekoita kuivatut omenakuutiot vasta jäähtyneen granolan joukkoon.
-
Säilytä tiiviissä astiassa ja nauti jogurtin tai maidon kanssa.
Pitääkö kaakaojauhe olla leivontaan vai juomaan tarkoitettua?
Tumma, leivontaan tarkoitettu kaakaojauhe sopii tähän!
Mikä kävisi rypsiöljyn tilalle?
Voiko vaahterasiirapin korvata tavallisella tai jollain muulla siirapilla?
Kiitos kysymyksistä, rypsiöljyn tilalle sopii myös mieto oliiviöljy (kannattaa katsoa, että mieto maku mainitaan etiketissä) tai auringonkukkaöljy.
Vaahterasiirapin tilalle sopii tavallinen vaalea siirappi. Sitä kannattaa laittaa hieman vaahterasiirappia vähemmän, koska se on koostumukseltaan tiiviimpää ja makeampaa.