
Herkullisin kaurapuuro valmistuu isoista kaurahiutaleista. Varsinkin, kun puuron joukkoon lisätään tuoretta inkivääriä ja se tarjotaan hunajavoissa paistettujen hedelmien kanssa.
Inkivääripuuro ja hunajahedelmät
Ainekset
Työvaiheet
-
Tee puuro. Hienonna inkivääri. Sulata voi kattilassa keskilämmöllä. Kuullota inkivääriä voissa muutama minuutti. Lisää vesi ja kaurahiutaleet. Sekoita hiutaleita vedessä voimakkaasti niin, että veden väri muuttuu sameaksi. Jatka sekoittamista 5 minuuttia tai kunnes puuro paksuuntuu. Vähennä lämpöä. Anna puuron hautua kannen alla minimilämmöllä vähintään 10 minuuttia.
-
Leikkaa päärynä pitkittäin siivuiksi. Poista siivuista siemenet. Leikkaa banaani ohuehkoiksi paloiksi.
-
Lämmitä voita ja hunajaa pannussa miedolla lämmöllä. Laita hedelmät pannuun ja anna niiden karamellisoitua 5 minuuttia. Käännä ja anna myös toisen puolen karamellisoitua muutama minuutti. Tarjoa puuro hedelmien kanssa.