Isot kaurahiutaleet ovat ihania ja tykkäävät hieman pidemmästä haudutusajasta. Niistä voi valmistaa herkullisen puuron klassikkopasta cacio e pepen hengessä.
Puuron päällisenä kannattaa kokeilla muutakin kuin marjoja ja hedelmiä. Vaikka puuro herkästi mielletään vain aamu- tai iltapalalle sopivaksi ruoaksi, kannattaa sille antaa mahdollisuus myös lounaalla. Cacio e pepe -pastasta inspiraation saanut kaurapuuro yllättää maukkaudellaan.
Kaurapuuro kannattaa tehdä isoista hiutaleista, jolloin puurossa on enemmän rakennetta. Isojen hiutaleiden keittoaika on hieman pidempi kuin tavallisten kaurahiutaleiden, mutta puuro valmistuu kuitenkin noin puolessa tunnissa. Puurohiutaleiden kypsyessä vastarouhittua pippuria paahdetaan kuivalla pannulla, mistä leviää ihana tuoksu keittiöön.
Paahdetun pippurin lisäksi puuroon laitetaan nimensä mukaisesti juustoa. Ricotta-juustoa sekä raastettu mozzarella sopivat reseptiin hyvin. Ricottan tilalla voi kokeilla myös sulatejuustoa.
Kaurapuuro cacio e pepen tapaan
Ainesosat
Vaiheet
- Paahda mustapippuria pari minuuttia kuumassa kuivassa kattilassa. Ota pippurit pois odottamaan. Kaada maito ja vesi kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi kaurahiutaleet kiehuvaan nesteeseen. Hauduta puuro kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, noin 30 minuuttia.
- Siirrä kattila liedeltä ja sekoita puolet ricotasta ja mozzarellaraaste kuumaan puuroon. Sekoita joukkoon suola ja ½ tl paahdettua mustapippuria. Tarjoa loppu ricotta ja mustapippuri puuron päällä.
Vinkki! Malli Chrissy Teigenin hittipuurosta saa himpun verran suolaisemman ja suomalaisemman, kun korvaa ricotan sulatejuustolla, esimerkiksi Koskenlaskijalla.