Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Arjen nopeat
Aamiaiset
7:00 | 29.4.2021

Kaurapuuro cacio e pepen tapaan

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Isot kaurahiutaleet ovat ihania ja tykkäävät hieman pidem­mästä haudutusajasta. Niistä voi valmistaa herkullisen puuron klassikkopasta cacio e pepen hengessä.

Puuron päällisenä kannattaa kokeilla muutakin kuin marjoja ja hedelmiä. Vaikka puuro herkästi mielletään vain aamu- tai iltapalalle sopivaksi ruoaksi, kannattaa sille antaa mahdollisuus myös lounaalla. Cacio e pepe -pastasta inspiraation saanut kaurapuuro yllättää maukkaudellaan.

Kaurapuuro kannattaa tehdä isoista hiutaleista, jolloin puurossa on enemmän rakennetta. Isojen hiutaleiden keittoaika on hieman pidempi kuin tavallisten kaurahiutaleiden, mutta puuro valmistuu kuitenkin noin puolessa tunnissa. Puurohiutaleiden kypsyessä vastarouhittua pippuria paahdetaan kuivalla pannulla, mistä leviää ihana tuoksu keittiöön.

Paahdetun pippurin lisäksi puuroon laitetaan nimensä mukaisesti juustoa. Ricotta-juustoa sekä raastettu mozzarella sopivat reseptiin hyvin. Ricottan tilalla voi kokeilla myös sulatejuustoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
10 min + kypsennys 30 min
Helppo

Kaurapuuro cacio e pepen tapaan

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
tl
mustapippuria myllystä
4
dl
maitoa
4
dl
vettä
3½
dl
isoja kaurahiutaleita
2
dl
ricottajuustoa
1
dl
mozzarellaraastetta
½
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Paahda mustapippuria pari minuuttia kuumassa kuivassa kattilassa. Ota pippurit pois odottamaan. Kaada maito ja vesi kat­tilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Vispilöi kau­rahiutaleet kiehuvaan nesteeseen. Hauduta puuro kypsäksi miedolla lämmöllä kannen alla, noin 30 minuuttia.
  2. Siirrä kattila liedeltä ja sekoita puolet ri­cotasta ja mozzarellaraaste kuumaan puu­roon. Sekoita joukkoon suola ja ½ tl paah­dettua mustapippuria. Tarjoa loppu ricotta ja mustapippuri puuron päällä.

Vinkki! Malli Chrissy Teigenin hittipuurosta saa himpun verran suolaisemman ja suomalaisemman, kun korvaa ricotan sulatejuustolla, esimerkiksi Koskenlaskijalla.

Tilaa Glorian ruoka & viini
aamiainen & brunssi
30 minuuttia
cacio e pepe
aamupuuro

Suosituimmat

Saaristolaisleipä

Taatelikakku

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini