Kun puuroon lisää kaurahiutaleiden seuraksi kvinoaa, se pitää nälän paremmin loitolla.
Kvinoa-kaurapuuro
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele kvinoaa tiheässä siivilässä. Valuta ja laita kattilaan. Lisää vesi ja keitä 5 minuuttia.
-
Lisää kvinoan joukkoon maito, kaurahiutaleet, marjat, kaneli ja suola. Keitä koko ajan sekoittaen 10 minuuttia.
-
Tarjoile puuro banaanisiivujen ja pähkinöiden kera. Jos haluat makeutta, lisää lopuksi annoksen pinnalle hieman hunajaa.
-
Kvinoassa on miellyttävän pähkinäinen maku ja hieman enemmän proteiinia kuin kaurahiutaleissa, noin 14 prosenttia. Kvinoan proteiini on hyvin sulavaa, joten se sopii herkkävatsaisille. Yhdessä kvinoapuuroannoksessa on noin 15 grammaa proteiinia.