Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Mikko Hannula

Mannapuuro, mannis, manninen. Puurojen helppo ikiklassikko tekee aamusta vähän paremman.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro

Ainekset

1
l
täysmaitoa, kasvimaitoa tai pohjaanpalamatonta maitojuomaa
dl
mannasuurimoita
¾
tl
suolaa
Pinnalle
tuoreita marjoja, maitoa ja ripaus sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna maito kiehuvaksi kattilassa koko ajan pohjaa myöten puuhaarukalla sekoittaen.
  2. Vaihda väline vispilään ja ripottele joukkoon mannasuurimot samalla vispaten.
  3. Vaihda taas puuhaarukkaan ja keitä puuroa keskilämmöllä koko ajan pohjaa myöten sekoittaen noin 5 minuuttia. Mausta suolalla.
  4. Nosta puurokattila liedeltä ja anna hautua kannen alla 5–10 minuuttia.
  5. Tarjoa tuoreiden marjojen, maidon ja sokerin kanssa.

Vinkki! Vaikka käyttäisit pohjaanpalamatonta maitojuomaa, muista sekoittelu. Näin puuro kypsyy tasaisesti eivätkä suurimot laskeudu kattilan pohjalle.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Herkkusienistä taikoo helposti herkkua ruokapöytään. Tämä sopii hyvin esimerkiksi arkiruokapöytään, sillä ruoka valmistuu noin 15-20 minuutissa yhdellä pannulla (ja pasta siinä ohessa kattilassa, jos haluaa nauttia pastaa)!

Paras sienikastike syntyy mielestäni voista, kermasta ja...

Jos teet vain kastikkeen esimerkiksi pihveille, käytä se haluamallasi tavalla. Jos teet koko kastikkeesta pastaa, niin keitä noin 200 g pastaa al denteksi, valuta vesi pois ja sekoita syväreunaiselle pannulle (esimerkiksi wokkipannu ajaa hyvin asian).

Jos teet minun tavoin sienipastaa,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
max 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkullinen herkkusienikastike

Ainekset

250
g
herkkusieniä
1
salottisipuli
250
ml
ruokakermaa/kaurakermaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
omenasiiderietikkaa
mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
tuoretta yrttiä (basilika/timjami/persilja/oregano)

Työvaiheet

1. Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja silppua salottisipuli. Huuhtele ja poista tarvittaessa huonot osat herkkusienistä. Viipaloi haluamasi kokoisiksi viipaleiksi. Ei kannata välttämättä liian pieniksi, sillä sieni kutistuu paistaessa.

2. Kun pastavesi kiehuu ja laitat pastan suolattuun veteen, niin laita rasva sulamaan pannulle ja lisää sipulit. Jos käytät tuorepastaa, jossa lyhyempi keittoaika, voit aloittaa paistamisen hieman aiemmin. Kuullota sipulia keskilämmöllä.

3. Lisää sipulin joukkoon herkkusienet ja paistele edelleen keskilämmöllä muutama minuutti. Sienistä irtoaa nestettä.

4. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kerma, soijakastike ja omenasiiderietikka sekä mausteet. Kiehauta nopeasti. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Jos muuten ostat tätä varten soijakastiketta, niin kokeile sienisoijakastiketta. Nyt ei varmasti puutu umamin makua!

5. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta ja kuumenna vielä hetken verran. Tai käytä kastike muuhun tarkoitukseen. :)

6. Nauti herkkukastike tuoreiden yrttien kera... ja extrana voit halutessasi lisätä annoksen päälle parmesaania tai ravintohiivahiutaleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Bolognesen tyylinen kastike onnistuu tofustakin! Tarjoa se tagliatellen kanssa tai keitä seuraksi trendikästä jättimakaronia, paccheria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea tofubolognese

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamatonta kiinteää tofua
2–4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
½
dl
tuoretta lipstikkaa (tai 1 sellerinvarsi)
4
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
dl
(kasvi)kermaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
300–400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta tofu ja purista se talouspape­rin välissä kunnolla kuivaksi. Laita tofu leikkuulaudalle ja painele haarukalla pieneksi muruksi.
  3. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulit. Kuori porkkana ja leikkaa pienenpieniksi kuutioiksi tai raasta isolla terällä. Irrota ja hienonna lipstikan lehdet. Mittaa loput aineet valmiiksi, sillä kastikkeen valmistus etenee nopeasti.
  4. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskis­ta tofua kovalla lämmöllä sekoitellen 2–3 minuuttia. Lisää valkosipulit ja porkkana-kuutiotja paista koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Valkosipuli saa hivenen ruskistua ja paahtua mutta koska se palaa nopeasti kitkerän makuiseksi, pidä sitä silmällä. Siirrä paistos kulhoon odottamaan.
  5. Lisää 2 rkl öljyä ja tomaattipyree pan­nuun ja kuullota 1 minuutti. Sekoita vesi ja kerma joukkoon, keitä 2–3 minuuttia. Lisää tofupaistos ja mausteet. Viimeistele lipstikal­la. Tarjoa kastike kuumana pastan kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 11 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Makkaraperunoiden uusi muoto! Tämä tuhti ja herkullinen peltiruoka on vartissa valmis uuniin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Sitruunainen makkara-papupelti

Ainekset

5
(keskikokoista) perunaa
250
g
kirsikkatomaatteja
1
iso sipuli
2
tlk (190 g/110 g)
öljyyn säilöttyjä artisokkia
1
tlk (380 g/230 g)
isoja kypsiä valkopapuja
1
pkt (noin 280 g)
raakamakkaroita
Kastike
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
fenkolinsiemeniä
1
pienen sitruunan mehu ja kuoriraaste
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Päälle
4
rkl
vihreää pestoa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 225 asteeseen.

  2. Pese ja viipaloi perunat noin ½ cm:n viipaleiksi. Levitä leivinpaperin päälle uunipellille.

  3. Kuori ja lohko sipuli. Valuta artisokat ja puolita ne. Valuta ja huuhdo pavut. Levitä kaikki ainekset perunoiden sekaan pellille. Purista makkarat kuorestaan joukkoon.

  4. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään ja kaada kaiken päälle. Paahda noin 25 minuuttia.

  5. Lusikoi päälle pestoa.

Kommentit (0)