
Perinteinen ruispuuro puree ihan uudella tavalla, kun sen kanssa tarjoaa rapeaa pähkinäseosta.
Omenainen ruis-karpalopuuro
Ainekset
Työvaiheet
-
Kuori ja raasta omenat karkeaksi raasteeksi. Siirrä omenaraaste kattilaan ja lisää sulatetut karpalot. Soseuta aineet sileäksi sauvasekoittimella. Lisää kattilaan vesi, sokeri ja suola.
-
Kuumenna neste kiehuvaksi ja vispaa joukkoon ruisjauhot. Anna puuron hautua noin tunti välillä sekoitellen.
-
Kaada pähkinät ja siemenet kulhoon ja sekoita niiden joukkoon hunaja ja suola.
-
Kaada pähkinät ja siemenet leivinpaperin päälle uunipellille. Paahda 175- asteisessa uunissa noin 10 minuuttia. Anna jäähtyä.
-
Riko pähkinälevy esimerkiksi haarukalla. Sekoita joukkoon karpalot.
-
Tarjoa ruispuuro maidon ja rapean pähkinäsekoituksen kera.