
Ruokaisa pannari syntyy suitsait. Sekoita pannaritaikinaan pinaattia. Tee jääkaapin löydöistä neljä eri täytettä. Upota pintaan kinkkua, lohta, keitettyä perunaa tai vaikka tuorejuuston loput.
Kun seuraavan kerran mietit, mitä laittaisit ruuaksi, kurkista jääkaappiin. Mitä todennäköisimmin sieltä löytyy maitoa tai kasvimaitoa, kananmunia ja rasvaa. Tarvitaan vain jauhoja ja suolaa, ja pannaritaikina on valmis uuniin.
Tällä kertaa ei siis ole kyse jälkkäripannukakusta, vaan suolaisesta pannarista, joka toimii niin pienenä ateriana kuin vähän reilumpana iltapalana.
Voit tuunata suolaista pannaria helposti jääkaappisi sisällön mukaan. Tee kuten italialaiset pizzan kanssa: pannarin päälle voi lisätä keskenään hyvin erilaisia aineksia, kun ne ovat erillään toisistaan. Näin voit helposti tehdä pannariin yhden sektorin kinkulle, yhden savukalalle. Pannariin sopivat myös paahdetut kasvikset, kypsät perunat sekä feta ja muut juustot.
Lisäämällä pohjataikinaan sulatettua pakastepinaattia saat siihen sekä väriä että makua.
Pannukakku ja 4 makua
Ainekset
Työvaiheet
- Sekoita pannukakkutaikina. Riko munat kulhossa. Lisää joukkoon maito, jauhot, sulanut ja valutettu punaatti, sulavoi sekä suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
- Pilko täytettä varten keitetyt parunat, paprika, palvikinkku ja feta. Halkaise kirsikkatomaatit ja suikaloi kylmäsavulohi.
- Ripottele täyte kerrallaan aineksia pannukakun pintaan.
- Paista pannukakkua 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Vinkki! Jos haluat tehdä vain yhden täytteen varaa aineksia nelinkertainen määrä.