ET-lehti on lisännyt 336 reseptiä.
Linkitetty 289 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Ruokaisa pannari syntyy suitsait. Sekoita pannaritaikinaan pinaattia. Tee jääkaapin löydöistä neljä eri täytettä. Upota pintaan kinkkua, lohta, keitettyä perunaa tai vaikka tuorejuuston loput.

Kun seuraavan kerran mietit, mitä laittaisit ruuaksi, kurkista jääkaappiin. Mitä todennäköisimmin sieltä löytyy maitoa tai kasvimaitoa, kananmunia ja rasvaa. Tarvitaan vain jauhoja ja suolaa, ja pannaritaikina on valmis uuniin.

Tällä kertaa ei siis ole kyse jälkkäripannukakusta, vaan suolaisesta pannarista, joka toimii niin pienenä ateriana kuin vähän reilumpana iltapalana.

Voit tuunata suolaista pannaria helposti jääkaappisi sisällön mukaan. Tee kuten italialaiset pizzan kanssa: pannarin päälle voi lisätä keskenään hyvin erilaisia aineksia, kun ne ovat erillään toisistaan. Näin voit helposti tehdä pannariin yhden sektorin kinkulle, yhden savukalalle. Pannariin sopivat myös paahdetut kasvikset, kypsät perunat sekä feta ja muut juustot.

Lisäämällä pohjataikinaan sulatettua pakastepinaattia saat siihen sekä väriä että makua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6- 8 annosta
Valmistusaika
15 min + 30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku ja 4 makua

Ainekset

½
l
maitoa
3
kananmunaa
2 ½
dl
spelttitäysjyväjauhoja
200
g
pakastepinaattia
25
g
voita
1
tl
suolaa
Täyte 1
2
keitettyä perunaa
3
rkl
kapriksia
Täyte 2
1
pieni paprika
100
g
palvikinkkua
Täyte 3
100
g
fetaa
100
g
kirsikkatomaatteja
1
dl
kivettömiä oliiveja
Täyte 4
100
g
kylmäsavulohta
50
g
tuorejuustoa

Työvaiheet

  1. Sekoita pannukakkutaikina. Riko munat kulhossa. Lisää joukkoon maito, jauhot, sulanut ja valutettu punaatti, sulavoi sekä suola. Sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
  2. Pilko täytettä varten keitetyt parunat, paprika, palvikinkku ja feta. Halkaise kirsikkatomaatit ja suikaloi kylmäsavulohi.
  3. Ripottele täyte kerrallaan aineksia pannukakun pintaan.
  4. Paista pannukakkua 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.  Vinkki! Jos haluat tehdä vain yhden täytteen varaa aineksia nelinkertainen määrä.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ET-lehti on lisännyt 336 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Ninna Lindström
Lempeistä lempein uunikaurapuuro saa kauniin hillasilmän.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
3½ t
Vaikeustaso
Helppo

Hitaasti haudutettu kaurapuuro

Ainekset

4
dl
isoja (gluteenittomia) kaurahiutaleita
3
dl
vettä
½
tl
suolaa
5–6
dl
täysmaitoa
25
g
voita
LISÄKSI
5
dl
lakkoja (pakaste tai tuore)
2
rkl
tomusokeria
2
tl
vaniljasokeria

Työvaiheet

  1. Mittaa hiutaleet uunivuokaan. Sekoita joukkoon kiehuva vesi ja suola. Peitä vuoka foliolla ja laita se 100-asteiseen uuniin hautumaan tunniksi.

  2. Lisää puuroon maito ja voi. Laita puurovuoka syvälle uunipellille ja täytä pelti vedellä. Hauduta puuroa uunissa vesihauteessa toinen tunti.

  3. Nosta uunin lämpötila 120 asteeseen. Voit lisätä puuroon tarvittaessa tilkan maitoa. Kypsennä vielä 30 minuuttia.

  4. Sulata pakastetut lakat. Sekoita marjoja ja sokeria kulhossa niin, että marjat mehustuvat. Tarjoa puuron kera. Lisää halutessasi voisilmä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Arto Vuohelainen
Vartissa valmis kalahampurilainen päästää kokin mahtavan helpolla.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kalapurilaiset

Ainekset

4
hampurilaissämpylää
1
pkt
järvikalapihvejä (Apetit)
1
rkl
rypsiöljyä
1
pihvitomaatti
1
avokado
salaattia tai basilikaa
4
cheddarjuustoviipaletta
Kastike
dl
turkkilaista jugurttia
½
dl
ketsuppia

Työvaiheet

  1. Paista jäiset pihvit molemmin puolin kypsiksi öljyssä pannulla miedolla lämmöllä.
  2. Siivuta tomaatti ja avokado.
  3. Paahda leivät paahtimessa. Sekoita jugurtti ja ketsuppi.
  4. Laita sämpylöiden väliin kastiketta, salaattia, cheddarsiivu, kalapihvit, tomaatit ja avokado.
Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin.
Maustetut taatelit ovat iso hitti kauppojen karkkiosastoilla, mutta niitä on helppo tehdä itsekin. Nämä suklaasydämet valmistuvat vartissa.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12 kpl
Valmistusaika
15 min

Taatelisydämet

Ainekset

24
kivetöntä, pehmeää taatelia
100
g
suklaata
rouhittua pistaasipähkinää
pakastekuivattua vadelmaa

Työvaiheet

  1. Tee pienellä terävällä veitsellä noin sentin viilto 12 taatelin toiselle pitkälle sivulle. Työnnä toiset 12 taatelia viiltoihin, jolloin taatelit muodostavat sydämen.  Laita sydämet leivinpaperin päälle.
  2. Paloittele ja sulata suklaa mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa. Kuorruta taatelisydämet levittämällä niille suklaata rennosti pikkulusikalla.
  3. Koristele rouhitulla pistaasipähkinällä tai kuivatulla vadelmalla. Anna kovettua hetki jääkaapissa.

Kuvan helppojen riisisuklaapatukoiden ohjeen löydät täältä.

Kodin Kuvalehti on lisännyt 1192 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Ninna Lindström
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Tummasta suklaasta, pähkinöistä ja riisimuroista tehdyt patukat käyvät herkkuvälipalasta.
Kaverille kanssa! Helpot ja nopeat suklaapatukat onnistuvat myös koululaisilta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 18 kpl
Valmistusaika
10 min + 1 tunti
Vaikeustaso
Helppo

Riisisuklaapatukat

Ainekset

150
g
tummaa suklaata
1
dl
sileää maapähkinävoita
4
dl
riisimuroja
Lisäksi
1
dl
suolapähkinöitä
50
g
tummaa suklaata

Työvaiheet

  1. Paloittele ja sulata suklaa joko mikroaaltouunissa tai liedellä vesihauteessa.
  2. Sekoita maapähkinävoi suklaan joukkoon. Lisää riisimurot ja kääntele tasaiseksi.
  3. Kaada suklaa-riisimuromassa leivinpaperilla vuorattuun vuokaan (n. 25 x 20 cm). Tasoita pinta.
  4. Rouhi suolapähkinät veitsellä. Paloittele ja sulata koristelusuklaa. Painele suolapähkinärouhe riisisuklaan pinnalle. Levitä päälle suklaaraitoja pikkulusikalla.
  5. Anna kovettua jääkaapissa reilu tunti. Leikkaa tai murra riisisuklaalevystä patukoita tai ruutuja. Levy leikkaantuu siististi, kun veitsen kastaa välillä kuumaan veteen.

Kuvan taatelisydänten ohjeen löydät täältä.