
Kyllä, pekonigranola on olemassa! Suolainen granola sopii myös salaatteihin ja keittojen pinnalle.
Pekonigranola-jogurttikulhot
Ainekset
Työvaiheet
-
Levitä pekonit kylmälle pannulle. Paista keskilämmöllä noin 10 minuuttia kerran kääntäen, kunnes ne ovat rapeita. Valuta rasva pannulta desimittaan ja lisää päälle öljyä niin, että rasvaa on yhteensä ¼ dl.
-
Laita kaurahiutaleet kulhoon. Rouhi pekaanipähkinät ja lisää ne kulhoon maapähkinöiden, siirapin ja mausteiden kanssa.
-
Murenna pekoni paloiksi ja lisää kauraseokseen. Lisää pekonin rasvaöljyseos.
-
Levitä granola leivinpaperin päälle pellille. Paahda 150asteisessa uunissa 15–20 minuuttia välillä sekoittaen. Anna jäähtyä.
-
Jaa jogurtti kulhoihin. Notkista maapähkinävoi ja lisää se joukkoon. Ripottele pekonigranolaa ja viipaloi banaanit päälle.
Vinkki Säilytä granola tiiviissä purkissa viileässä. Se säilyy noin viikon.