
Mantelimassaa, kardemummalla maustettua kaurapuuroa ja pehmeää omenaa. Mitä muuta voi aamupalalta toivoa?
Ruotsalainen laskiaispuuro
Ainekset
Työvaiheet
-
Kiehauta vesi kattilassa ja lisää kaurarouhe. Keitä muutama minuutti, kunnes vesi on imeytynyt. Lisää mantelijuoma ja kardemumma. Kuumenna kiehuvaksi. Laske lämpöä ja anna kiehua hiljalleen n. 30 minuuttia. Sekoita muutaman kerran. Lisää suola. Hauduta kannen alla 5 minuuttia.
-
Sekoita mantelimassan ainekset keskenään löysähköksi (lisää vettä tarvittaessa).
-
Paahda mantelilastuja kuivalla pannulla käännellen 2 minuuttia. Siirrä lautaselle.
-
Viipaloi omenat ja paista niitä öljytilkassa kannen alla noin 5 minuuttia.
-
Jaa puuro, mantelimassa, omenat ja mantelilastut kulhoihin. Kuumenna mantelijuoma ja vaahdota se halutessasi. Tarjoa puuro mantelijuoman kanssa.