
Uppomunat, yrttinen jogurtti ja chilivoi aloittavat aamun pehmeästi. Paahteinen hummus jogurtin alla tuo lisää täyteläisyyttä annokseen.
Turkkilaiset aamiaismunat
Ainekset
Työvaiheet
-
Kumoa jogurtti kulhoon. Raasta valkosipuli ja hienonna lehtipersilja joukkoon. Mausta suolalla ja sekoita.
-
Laita voi teräskattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes voi on sulanut ja saanut hieman väriä. Ota kattila levyltä. Lisää öljy ja chili. Jätä voi lieden reunalle ja lämmitä se tarvittaessa uudelleen.
-
Riko munat kahvikuppeihin. Kuumenna vesi kiehuvaksi ja keitä sitä pari minuuttia. Lisää etikka ja pidä vesi hiljalleen poreilevana. Sekoita veteen kauhalla pyörre ja valuta muna veteen läheltä pintaa.
-
Kypsennä kaksi munaa kerrallaan, 2 minuuttia. Nosta uppomunat reikäkauhalla talouspaperin päälle lautaselle.
-
Jaa hummus ja jogurtti annoskulhoihin. Nosta päälle uppomunat. Valuta maustettua voita jogurtille ja uppomunan päälle. Tarjoa halutessasi paahdettua pitaleipää.
Vinkki Aleppopippuria myydään mm. Mill&Mortar-tuotemerkillä.