Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Arjen nopeat
Alkuruuat
Välipalat
Kastikkeet, tahnat ja marinadit
12:00 | 18.7.2022

Dill pickle dip eli maustekurkkudippi

Lisää omaan keittokirjaan
Helsingin Sanomat on lisännyt 467 reseptiä
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Tuomas Kolehmainen

Tämä dippi on peruskauraa Yhdysvalloissa. Dipissä on amerikkalaiseen tapaan tuorejuustoa ja ranskankermaa, mutta ne voi korvata esimerkiksi majoneesilla ja turkkilaisella jogurtilla.

Amerikkalaiset ovat erilaisten dippien suurkuluttajia ja tämä monikäyttöinen dippi on siellä supersuosittu.

Maustekurkut ovat tämän dipin pääosassa. Maustekurkkuja tulee dippiin kuutioituna ja dippiin sekoitetaan myös niiden lientä antamaan makua. Tuore tilli sopii makumaailmaan täydellisesti ja kevätsipuli tuo makuun terää.

Amerikkalaisittain dippi sekoitetaan tuorejuustosta ja ranskankermasta, mutta sen voi tehdä myös esimerkiksi majoneesin ja paksun jogurtin yhdistelmään. Dippi toimii kasvisten ja sipsien kanssa, mutta sitä kannattaa kokeilla myös esimerkiksi kalapuikkojen kastikkeena tai täytetyissä tonnikalaleivissä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4-6
10 min
Helppo

Dill pickle dip eli maustekurkkudippi

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1
valkosipulinkynsi
1
prk (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
1
prk (200 g)
ranskankermaa
1-2
rkl
maustekurkkujen lientä
1
kevätsipuli
2 1/2
dl
pilkottuja maustekurkkuja
1
rkl
hienonnettua tilliä
1/2
tl
sokeria
ripaus
suolaa
mustapippuria
TARJOILUUN
perunalastuja, pretzeleitä, leipää, kasviksia

Vaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipuli. Laita se tehosekoittimeen tuorejuuston ja ranskankerman kanssa. Sekoita tasaiseksi. Lisää joukkoon maustekurkkujen liemi.
  2. Hienonna kevätsipuli. Kuutioi maustekurkut. Yhdistä seos tuorejuustoseoksen kanssa.
  3. Sekoita joukkoon tilli, sokeri ja mustapippuri. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa hieman suolaa. Dippi sopii heti syötäväksi, mutta sen maku muuttuu intensiivisemmäksi, jos sen antaa maustua viileässä vähintään yhden tunnin ajan.
Tilaa Glorian ruoka & viini
Dippi
Tahna
kastike
kurkku
kevyet & salaatit
30 minuuttia
Kemut

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini