
Kikherne on oiva burgeriaines, kun taikinassa on pihviä kiinteyttävää fetaa.
Kikherneburgerit
Ainekset
Työvaiheet
- Huuhtele, liota ja keitä kuivat kikherneet etukäteen tai käytä tarjoiluvalmiita säilöttyjä kikherneitä.
- Tee harissamajoneesi jääkaappiin odottamaan (ks. ohje alhaalla).
- Kuori valkosipulinkynnet. Poista chilistä siemenet ja hienonna minttu ja lehtipersilja. Mittaa kikherneet, valkosipuli, chili, minttu, lehtipersilja, tahini ja mausteet (tehosekoittimen) kulhoon. Murenna mukaan feta. Raasta sitruunan kuori ja purista mehu kulhoon. Soseuta sauva tai tehosekoittimella. Jaa taikina 4 osaan ja muotoile pihveiksi.
- Valmistele muut täytteet ennen pihvien paistamista. Viipaloi tomaatit, paprikat ja punasipuli ohuesti ja laita sivuun odottamaan. Valmista minttukurkut (ks. ohje alhaalla).
- Lämmitä hampurilaissämpylät 150-asteisessa uunissa.
- Leivitä pihvit kääntelemällä ne ensin vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko- tai korppujauhoissa. Paista pihvejä runsaassa öljyssä kummaltakin puolelta 3–4 minuuttia.
- Kokoa hampurilaiset ja tarjoa heti.
Harissamajoneesi
Ainekset
Työvaiheet
- Varmista, että kaikki majoneesin ainekset ovat huoneenlämpöisiä.
- Mittaa keltuainen, sinappi ja etikka sauvasekoittimen kulhoon ja sekoita.
- Kaada öljyt ohuena nauhana keltuaisseokseen koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Liikuta samalla sauvasekoitinta hitaasti ylös ja alas.
- Mausta majoneesi varovasti harissalla. Peitä astia ja laita jääkaappiin odottamaan.
(2 dl, 5 min)
Minttukurkut
Ainekset
Työvaiheet
- Yhdistä vesi, sokeri ja etikka ja sekoita, kunnes sokeri liukenee nesteeseen.
- Viipaloi kurkku ja lisää liemeen, sekoittele kunnes kurkut pehmenevät, noin 2–3 minuuttia.
- Siivilöi neste pois ja hienonna minttu joukkoon.