Me Naiset on lisännyt 1003 reseptiä.
Linkitetty 154 keittokirjaan.
Ohje Riikka Väliahde Kuva Tuomas Kolehmainen

Paahdetuista kasviksista soseutettu keitto on täynnä makua. Jos nuukailet, vaihda tuore timjami kuivattuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Paahdettu porkkanakeitto

Ainekset

500
g
porkkanoita
2
sipulia
5
valkosipulinkynttä
10
timjaminoksaa tai 1 tl kuivattua timjamia
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1
l
vettä
1
kasviliemikuutio
2
dl
ruoka- tai kaurakermaa
Maustettu jauheliha tai kikherneet
400
g
jauhelihaa tai 1 prk kikherneitä
½
dl
soijakastiketta
2
rkl
sokeria
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200-asteiseksi. Leikkaa porkkanoista kannat pois ja pese ne hyvin juuresharjalla. Kuori sipulit ja leikkaa kannat pois. Puolita. Kuori valkosipulinkynnet. Irrottele timjaminlehdet ja ripottele kasvisten päälle. Levitä vihannekset pellille ja kaada niiden päälle öljy, ripottele suola. Sekoittele käsin öljy ja suola hyvin kasvisten pintaan. Paahda uunissa 25 minuuttia eli kunnes kasvikset ovat pehmenneet hyvin.
  2. Kasvisten paahtuessa ruskista jauheliha tai paahda kikherneet kuumalla pannulla. Lisää joukkoon soijakastike ja sokeri. Anna soijan kiehua pois pannulta ja sokerin karamellisoitua lihan tai kikherneiden pintaan. Mausta suolalla-
  3. Nostele kasvikset kattilaan. Soseuta ne hyvin sauvasekoittimella. Lisää vesi ja kiehauta. Murusta joukkoon kasviliemikuutio. Lisää kerma, anna vielä kiehahtaa. Maista, lisää tarvittaessa suolaa. Tarjoile keitto kikherneiden tai jauhelihan ja tuoreen timjamin kanssa.

Kommentit (2)

Vierailija

Oikein hyvä keitto kikherneillä tehtynä.
P. s. Kannattaa poimia ainakin suurin osa valkosipuleista pois ennen soseutusta, ettei keitto maistu vain palaneelle valkosipulille.

Vierailija

Hyvä reseptipohja. Makua piti lisätä kuten niin monesti sopan reseptien mukaan tehtyihin ruokiin.

Porkkanat rakastaa inkivääriä. Heitin pätkän tuoretta inkivääriä vihannesten joukkoon. Kuivattukin toimii varmasti. Maustoin myös mustapippurilla ja jeeralla. Olisi kannattanut lisätä hyppysellinen rouhittua chiliä.

Looputuloksena tuli oikein tykätty keitto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Paksu mutta ilmava fetavaahto on täydellinen pari grillatuille sienille! Pujottele sienet vuorotellen vartaisiin hedelmien ja kesäsipulien kanssa ja grillaa meheviksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sieni-persikkavartaat

Ainekset

1
rs (200 g)
herkkusieniä tai kantarelleja
4
litteää persikkaa (paraguayos)
4
kesäsipulia varsineen
Marinadi
2
valkosipulinkynttä
½
sitruunan mehu
½
dl
worcesterkastiketta
½
dl
öljyä
1
tl
chilihiutaleita
1
tl
suolaa
Lisäksi
8
grillitikkua
4
viipaletta
vaaleaa maalaisleipää
vatkattua sitruunafetaa (ks. ohje alhaalla)
(hienonnettua persiljaa)

Työvaiheet

  1. Laita grillitikut veteen likoamaan ja valmista vatkattu feta (ks. ohje alhaalla).
  2. Tee marinadi. Kuori ja raasta valkosipulit kulhoon. Purista sitruunamehu joukkoon. Lisää worcesterkastike ja öljy. Mausta chilillä ja suolalla ja sekoita.
  3. Halkaise isot sienet, käytä pienet kokonaisina. Puolita persikat ja poista niistä kivet. Leikkaa kukin puolikas kolmeen osaan. Pätki kesäsipulit muutamaan osaan. Laita hedelmät ja vihannekset marinadiin noin 10 minuutiksi.
  4. Kuumenna grilli tai säädä uuni 220 as-teeseen. Pujota marinoidut hedelmät ja vihannekset vartaisiin. Grillaa vartaita 10–12 minuuttia välillä käännellen tai kypsennä uunissa 15 minuuttia.
  5. Paahda leivät grillissä kummaltakin puolelta tai uunissa noin 3–4 minuuttia.
  6. Levitä sitruunafetaa leiville ja laita lämpimät vartaat päälle. Viimeistele hienonnetulla persiljalla.

Vatkattu sitruunafeta

Ainekset

1
pkt (200 g)
fetaa
1
dl
kermaa
1
pkt (200 g)
maustamatonta tuorejuustoa
2
rkl
oliiviöljyä
1
pieni sitruuna
1/2
rkl
hunajaa
1
ruukku
persiljaa

Työvaiheet

  1. Murenna feta sauvasekoittimen kulhoon. Lisää kerma ja soseuta sileäksi.
  2. Notkista tuorejuusto kulhossa sähkövatkaimella. Lisää fetasose ja öljy ja vatkaa seos pehmeäksi.
  3. Pese sitruuna. Raasta keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja purista mehu, lisää ne hunajan kanssa juustoseokseen ja vatkaa sekaisin. Hienonna persilja, säästä osa koristeluun ja sekoita loput juustoseokseen.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 628 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Turkkilainen menemen maistuu maalaisleivän kera, ja pannullisesta riittää monelle. Kananmunat paistuvat ruokaisaksi aamupalaksi paprikan, tomaatin ja sipulin kanssa.

Vinkki! Jos haluat munat kypsemmiksi, laita lopussa kansi pannun päälle.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Menemen-pannu

Ainekset

4
valkosipulinkynttä
1
sipuli
2
vihreää paprikaa
4
kevätsipulin vartta
2
tomaattia
1
ruukku minttua
3
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
1/2
tl
juustokuminaa
1/2
tl
mustapippuria
4
munaa
1
rkl
chilikastiketta

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet ja sipuli. Leikkaa paprikat ohuiksi siivuiksi. Hienonna kevätsipulin varret ja kuutioi tomaatit. Hienonna minttu.
  2. Kuumenna öljy isolla paistinpannulla. Paista sipuleita ja paprikaa 2–3 minuuttia, kunnes ne alkavat pehmetä. Lisää tomaatit. Paista 3–5 minuutti a niin, että tomaateista irronnut neste osittain haihtuu. Lisää kevätsipulin varret, puolet mintusta ja mausteet .
  3. Tee pannulle kasvisten sekaan nelj ä kuoppaa. Riko niihin kananmunat. Laske lieden lämpö minimiin ja anna munien kypsyä, kunnes valkuaiset hyytyvät. Keltuaiset saavat jäädä valuviksi. Ripottele pinnalle loput mintut ja chilikastiketta.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 628 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Mikko Hannula

Pellillinen tuoretta leipää, kyllä kiitos! Mehevyyden salaisuus on porkkanaraaste.

Teeleipätaikinaa ei tarvitse vaivata tai nostattaa. Helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
25 minuuttia
Vaikeustaso
Helppo

Peltiteeleipä

Ainekset

2
porkkanaa
12
dl
sämpyläjauhoseosta
1
dl
seesaminsiemeniä
5
tl
leivinjauhetta
2
tl
sokeria
1
tl
suolaa
8
dl
maitoa
150
g
margariinia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 250 asteeseen. Kuori ja raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet isossa kulhossa. Nypi huoneenlämpöinen rasva ainesten joukkoon. Lisää porkkanaraaste ja siemenet . Kaada joukkoon maito ja sekoita nopeasti tasainen taikina.
  2. Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille. Pistele pintaa haarukalla ja vedä veitsellä palojen rajat taikinaan.
  3. Paista uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Tarjoile lämpimänä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2027 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Broilerinrinta paistuu vauhdilla kun se avataan perhoseksi. Kirsikkasalaatti on raikas lisuke, jonka juju on appelsiiniöljyssä pikamarinoitu punasipuli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileriperhonen

Ainekset

4
broilerinrintafileetä
2
rkl
ruokaöljyä
1
tl
suolaa
1
pkt (100 g)
pippurijuustoa (Mustapekka)

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli keskilämmöllä.
  2. Leikkaa rintafileet perhosiksi: viillä veitsellä varovasti fileen sivusta noin fileen puoleenväliin ja avaa filee kirjan tapaan. Nuiji pihvejä kevyesti muovipussin tai tuorekelmun läpi.
  3. Sivele pihvit öljyllä ja mausta suolalla. Grillaa pihvit tai paista parila- tai paistinpannussa 2–4 minuuttia molemmin puolin.
  4. Leikkaa juusto neljäksi viipaleeksi ja laita kuumien pihvien päälle.

Kirsikkasalaatti

Ainekset

2
punasipulia
1
ruukku
basilikaa
1
l
kirsikoita
1
ps (100 g)
pinaattia
1
rs (100 g)
rucolaa
Kastike
4
rkl
oliiviöljyä
2
rkl
appelsiinimehua
1
rkl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen aineet isossa kulhossa ja sekoita tasaiseksi.
  2. Kuori ja viipaloi sipulit. Irrota basilikan lehdet ja siirrä ne odottamaan. Hienonna varret. Lisää sipulit ja basilikanvarret kastikkeeseen ja anna maustua 10 minuuttia.
  3. Poista halutessasi kirsikoista kivet. Huuhtele ja valuta pinaatti ja rucola.
  4. Jos tarjoat salaatin broileripihvien kanssa, valmista pihvit tässä vaiheessa.
  5. Sekoita kirsikat ja yrtit salaattiin juuri ennen tarjoamista.

Kommentit (0)