
Vesi herahtaa kielelle, kun grillistä leijailee paahtuvan kaalin tuoksu. Jos anjoviksella maustettu voi ei maistu, kaalit voi syödä uusien perunoiden tapaan voin ja sitruunatilkan kanssa.
Grillikaali ja makuvoi
Ainekset
Työvaiheet
-
Aloita vaahdottamalla voi sähkövatkaimella. Hienonna anjovisfileet, valkosipuli ja rosmariini ja sekoita ne voihin.
-
Leikkaa kaali 8–12 lohkoksi. Grillaa lohkoja keskilämmöllä, muutaman kerran kääntäen, noin 15 minuuttia. Mausta kaalit suolalla grillauksen loppuvaiheessa.
-
Siirrä lohkot grillistä tarjoiluastiaan ja lusikoi makuvoi kuumille kaaleille. Tarjoa etikan kanssa.
Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, laita paistinpanulle voita ja aloita kaalin kypsentäminen miedolla lämmöllä, lisää loppuvaiheessa sokeria tai hunajaa, sekä yrttejä jos haluat.
Näin kaalista ei tule hiiltynyttä, mutta kuitenkin erittäin maukasta.
Rakastan varhaiskaalta! Se toimii koko kevään salaattina erilaisin kastikkein ja wokkiruuan osana. Grillattu kaali tulee varmasti osaksi meidän kesämenuta samoin kuin myös muut kaalet, kesä- ja parsakaali. Käytän paljon Sopan reseptejä, ne ovat toimivia ja vailla turhaa piperrystä.
"Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, laita paistinpanulle voita ja aloita kaalin kypsentäminen miedolla..."
Tämä ohje toimii varmaankin oikein hyvin jos tehdään kaalilaatikkoa, mutta Sopan reseptissä ei ole paistinpannua, vaan kaali grillataan. Kumma juttu että aina joidenkin täytyy yrittää päteä ja alkaa kirjoitella tänne omia reseptejään. Tehkää oma keittokirja.