Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 173 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Mikko Hannula

Haaveiletko ihanan ohuesta, suussa sulavasta ja rapeapintaisesta pannarista? Tällä ohjeella pannukakusta tulee juuri sellainen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
10 min + 25 min paistaminen
Vaikeustaso
Helppo

Pannukakku

Ainekset

4
kananmunaa
1
dl
kuohukermaa
dl
maitoa
2
dl
vehnäjauhoja
½
tl
suolaa
1
rkl
sokeria
125
g
voita
Päälle
25
g
voita
noin
½ dl
sokeria

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa. Lisää joukkoon kerma, maito, jauhot, suola ja sokeri. Sulata voi ja lisää joukkoon. Sekoita taikinaksi ja kaada leivinpaperin päälle reunalliselle uunipellille (koko noin 30 cm x 40 cm). 
  3. Lusikoi voista nokareita pannukakun päälle ja ripottele pinnalle sokeria. Paista 200 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. 
  4. Tarjoa pannari lämpimänä hillon tai tuoreiden marjojen ja kermavaahdon kanssa.

Vinkki! Taikinan voi antaa turvota ennen paistamista noin puoli tuntia, mutta se ei ole välttämätöntä.
 

Kommentit (5)

Kaikkea sitä

Lätyt/räiskäleet/letut on jo keksitty.  Pannari on pannari. Jos ohutta pannaria haluaa, niin tee lättyjä.  Taisi vain tekijää laiskottaa. Meneehän lättyjen paistamiseen enempi aikaa ja helpommalla pääsee, kun kaataa taikinan uunipellille ja laittaa uuniin. En aio kokeilla. Lätyt paistetaan meillä aina voissa eikä missään margariineissa, niin saa rapean reunan lättyihin. Tähän muuten tulee todella paljon sokeriakin. Mieluummin se sokeri sitten jälkikäteen lisukkeista.

Vierailija

@Kaikkea sitä

Eiköhän jokainen saa päättää miten haluaa tehdä. Itse paistan toisinaan lettuja toisinaan pannarin. Aion todennäköisesti kokeilla tätä reseptiä joku päivä. Sokeria reseptissa on sopivan maltillisesti. Lisukkeidenkaan kun ei tarvitse olla mitään sokeripommeja.

sepänsälli

Ohueen pannariin yht, 150g voita? pitää olla rasvaista.

Siihen vielä kermavaahtoa päälle...............tulee varmaan jo korvista ulos

Kommenttia

Tottakai tuota tulee ohut lättänä, siinä kun ei ole leivinjauhetta ollenkaan. Ei tuo tosin ole pannari vaan ehkä lettu, joka on tehty uunissa. Kerma taikinassa on myös aivan turha. Voita ja maitoa, jauhoja, kananmunia sekä sokeria ja vähän suolaa, leivinjauhetta unohtamatta. Siinä aineet, joiden suhdetta säätämällä saa tehtyä pannarin, vohvelit, letut ym.  Ei tarvitse kikkailla mitään. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Savolpia on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.

Sitä sun tätä,mitä jääkaapista löytyy. Nyt löytyi kantarelleja, pekonia ja parsaa.

Sieni-kasvis paistos helposti ja nopeasti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15+paisto 25 min.
Vaikeustaso
Helppo

Kantarelli-parsapaistos

Ainekset

1
L
Kantarelleja
1
Nippu
Parsakaalia
1
Kpl
Sipulia
4
Siivua
Pekonia
2
Kpl
Munia
2
dl
Kermaa
100
G
Juustoraastetta
1
Mitta
Rosmariinia
1
Mitta
Suolaa
1
Jotain
Voita paistamiseen

Työvaiheet

Paista sipulit, pekonisilppu ja sipulisilppu voissa.
Kiehauta pilkotut parsakukinnot suolavedessä.
Vatkaa munat, kerma ja mausteet sekaisin.
Yhdistä kaikki uunivuokaan ja ripottele juustoraaste päälle.
Paista uunissa 190 asteessa noin 30 min.

Kommentit (0)

Essi N on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala
Mannapuuro Cacio e pepe on yllättävä ja vastustamaton suolainen välipala

Yllättävä ja vastustamaton välipala, jossa yhdistyy mannapuuron pehmeä, polentamainen rakenne ja cacio e pepen täyteläinen suolaisuus.

Tässä reseptissä mannapuurosta tehdään suolainen välipala. Makumaailma on kuin Cacio e pepe -pastassa, rakenne puolestaan kuin polentassa. Halutessasi voit lisätä suolaisen puuron päälle esimerkiksi paistettua kesäkurpitsaa, valkosipulia, persiljaa tai chiliä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
1
Valmistusaika
10
Vaikeustaso
Helppo

Mannapuuro Cacio e pepe

Ainekset

1/3
dl
mannasuurimoita
2
dl
maitoa
ripaus
suolaa
1
dl
parmesan- tai pecorinoraastetta
päälle
ripaus
pippuria
noin 1tl
oliiviöljyä

Työvaiheet

1. Raasta juusto.

2. Mittaa kattilaan mannasuurimot ja maito. Lisää ripaus suolaa.

3. Kiehauta mannasuurimot ja maito välillä sekoittaen. Sekoittamiseen voit käyttää kierre- tai pallovatkainta tai halutessaan nuolijaa. Varo ettei maito pala pohjaan. Anna porista miedolla lämmöllä 5-10 minuuttia, kunnes suurimot ovat turvonneet ja puuro on koostumukseltaan paksua, mutta yhä juoksevaa. 

4. Sekoita valmiin puuron joukkoon juustoraaste niin, että juusto sulaa puuron joukkoon täysin. Jos puuro vaikuttaa liian paksulta, voit sekoittaa joukkoon tilkan oliiviöljyä.

5. Siirrä puuro tarjoiluastiaan, rouhi päälle mustapippuria ja kaada päälle noin 1tl oliiviöljyä. Nauti lämpimänä – juusto saa puuron asettumaan nopeasti. 

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2970 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Broilerin sisäfileistä saa helpot vartaat ilman tarvetta pilkkomiselle. Hyvin maustetut vartaat maistuvat viileän ja pehmeän fetadipin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kanavartaat ja fetadippi

Ainekset

8
broilerin sisäfileetä
1
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
chilijauhetta
1
tl
suolaa
FETADIPPI
200
g
fetajuustoa
2
dl
turkkilaista jogurttia
mustapippuria myllystä
2
rkl
oliiviöljyä
4
oksaa tuoretta minttua
LISÄKSI
8
varrastikkua
foliota
4
pitaleipää

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli. Pujota broilerinfileet tikkuihin. Ripottele mausteet fileiden päälle.

  2. Kääri fetajuusto folioon.

  3. Nosta juustopaketti ja broilerinfileet grilliin. Anna juuston paistua noin 15 minuuttia. Käännä fileet, kun ne ovat saaneet kauniit grilliraidat. Lisää samalla pitaleivät grilliin lämpenemään. Nosta kypsät fileet, kuumat leivät ja feta pois grillistä.

  4. Lusikoi feta kulhoon. Sekoita se jogurtin kanssa. Viimeistele pippurilla, oliiviöljyllä ja mintunlehdillä.

  5. Tarjoa dippi vartaiden ja pitaleipien kera.

Vinkki Jos käytät puisia varrastikkuja, liota ne vedessä ennen käyttöä, niin ne eivät syty grillissä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1490 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Superherkun salaatin salaisuus on bulgurin turvotus tomaattiraasteessa. Kun salaattipohjassa on makua ja mehukkuutta, se ei kaipaa kastiketta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tomaatti-bulgursalaatti

Ainekset

2
tomaattia
dl
bulguria
1
dl
vettä
1
valkosipulinkynsi
1
sitruunan mehu
2
rkl
oliiviöljyä
1
tl
suolaa
LISÄKSI
200
g
kirsikkatomaatteja
1
nippu kevätsipulia
1
ruukku minttua
1
tlk
kikherneitä

Työvaiheet

  1. Halkaise tomaatit ja raasta ne isolla terällä kulhoon. Kiehauta vesi. Huuhtele bulgurit siivilässä, sekoita ne ja keitetty vesi tomaattien joukkoon. Lisää hienonnettu valkosipulinkynsi ja sitruunan mehu, öljy ja suola. Sekoita hyvin, peitä kelmulla ja anna turvota 30 minuuttia.

  2. Pilko kirsikkatomaatit, sipulit ja hienonna minttu. Valuta kikherneet ja lisää ne, kasvikset ja yrtit bulgursalaattiin.

Kommentit (0)