Reilusti rapeaa kauratoskaa ja meheviksi kypsyneitä omenoita. Kotoisa klassikkojälkkäri on parhaimmillaan uunilämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.
Kauratoskaomenoista on monenlaisia versioita. Oheisessa ohjeessa luotetaan rapean, irtonaisen kauratoskan lumoon. Kun sitä valmistaa reilun kerroksen, kaurapinta toimii kuin kansi, jonka alla omenat kypsyvät meheviksi.
Tärkeintä on kypsentää kaura-omenapaistos uunin alaosassa. Näin omenat ehtivät pehmetä ilman, että murupinta pääsee kärähtämään.
Paras kauratoskapinta syntyy isoista kaurahiutaleista, mutta onnistuu tavallisistakin. Valitse tarvittaessa gluteenittomasti tuotetut kaurahiutaleet. Jos käytät voin sijaan maidotonta margariinia, saat omenapaistoksesta vegaanisen.
Kauratoskaomenat
Ainekset
Työvaiheet
- Pese omenat ja leikkaa ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi siemenkotaa myötäillen. Puolita lohkot halutessasi. Levitä ne piirakkavuokaan (Ø 28 cm). (Vuokaa ei tarvitse voidella.)
- Ripottele kaneli omenoiden päälle.
- Pehmitä tai sulata voi mikroaaltouunissa. Sekoita joukkoon sokeri, suolaripaus ja kaurahiutaleet.
- Jaa seos tasaisesti omenoiden päälle. Kypsennä 200-asteisen uunin alimmalla tasolla 30–35 minuuttia, kunnes kaurapinta on rapeutunut ja saanut kauniin värin.
- Tarjoa lämpimänä vaniljakastikkeen tai -jäätelön kanssa.
Voiko tehdä tavallisista kauraryyneistä?Miten koostumus muuttuu?
Kiitos kysymyksestäsi, voi tehdä tavallisistakin kaurahiutaleista. Muuta eroa ei ole, kuin että kauratoskasta ei tule aivan yhtä rapeaa ja irtonaista. Mutta onnistuu kuitenkin!