Me Naiset on lisännyt 1341 reseptiä.
Linkitetty 88 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Mikko Hannula

Tämä ihana jäätelö ei ole maitoa nähnytkään! Banaani antaa jätskille kuohkean ja pehmeän rakenteen ja punaiset marjat mukavaa kirpeyttä. Jos pakastat ainekset valmiiksi, itse jäätelö valmistuu vartissa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min (+ ainesten pakastaminen)
Vaikeustaso
Helppo

Punaiset marjat -nice cream

Ainekset

3
isoa kypsää banaania
2
dl
kotimaisia puutarhavadelmia (pakaste)
2
dl
punaherukoita (pakaste)
½
dl
kauramaitoa
¼
tl
vaniljasokeria
Lisäksi
tuoreita marjoja ja mintunlehtiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi banaanit pakastuspussiin. Jos käytät tuoreita marjoja, laita ne myös pakastimeen yön ajaksi.

  2. Kaada kauramaito tehosekoittimen kulhoon, lisää jäiset banaanit ja marjat sekä vanilja.

  3. Soseuta seos sileäksi. Tarjoa jäätelö heti tai laita vielä pakastimeen jähmettymään.

  4. Koristele annokset tuoreilla marjoilla ja mintulla.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2676 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Luumu-kauracrumble yhdistää pehmeän ja rapean koukuttavalla tavalla. Taikinamurujen alle voi luumujen sijaan laittaa hapokkaita omenoita, karviaisia tai muita marjoja tai hedelmiä, jotka pistävät fariinisokerille kampoihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
15 min + kypsennys 40 min
Vaikeustaso
Helppo

Luumu-kauracrumble

Ainekset

10
tuoretta luumua
2
rkl
voita
2
rkl
fariinisokeria
Crumble
3
dl
isoja kaurahiutaleita
1
dl
hasselpähkinäjauhetta
dl
fariinisokeria
150
g
voita huoneenlämpöisenä
Lisäksi
vaniljajäätelöä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Poista luumuista kivet ja leikkaa hedelmät viipaleiksi. Lado viipaleet uunivuokaan. Säästä noin 20 viipaletta paistoksen pinnalle.

  2. Leikkaa voi nokareiksi ja laita nokareet vuokaan luumujen päälle. Ripottele fariinisokeri pinnalle. Siirrä vuoka uuniin ja kypsennä noin 15 minuuttia.

  3. Laita crumblen aineet kulhoon ja nypi tasaiseksi seokseksi. Laske uunin lämpötila 200 asteeseen. Levitä crumble tasaiseksi kerrokseksi esipaistettujen luumujen päälle. Lado loput luumuviipaleet pinnalle. Kypsennä uunissa 20–25 minuuttia. Tarjoa crumble lämpimänä vaniljajäätelön kanssa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2676 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Panu Pälviä

Leivo neljän palan pikkufocaccia tai paista ihanaa pannuleipää koko pellillinen. Öljyinen focaccia säilyy hyvin yön yli.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 palaa
Valmistusaika
30 min + kohotukset 1 t
Vaikeustaso
Helppo

Neljän palan focaccia

Ainekset

25
g
tuorehiivaa
2
dl
vettä
1
tl
suolaa
n. 5
dl
vehnäjauhoja
½
dl
oliiviöljyä
LISÄKSI
1
rkl + 2 rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
sormisuolaa

Työvaiheet

  1. Murenna hiiva kädenlämpöiseen veteen ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Lisää suola. Alusta jauhot taikinaan vähän ker­rallaan ja vaivaa taikinaa käsin tai yleisko­neella noin 5 minuuttia. Lisää alustamisen loppuvaiheessa ½ dl oliiviöljyä. Peitä taiki­na liinalla ja anna kohota kaksinkertaiseksi. Tähän menee runsas puoli tuntia.

  2. Voitele pieni uunivuoka (noin 20 x 20 cm) oliiviöljyllä. Kumoa taikina vuokaan ja pai­nele se pohjan kokoiseksi. Valuta 2 rkl olii­viöljyä pinnalle ja anna leivän kohota vielä noin 30 minuuttia.

  3. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Tee ko­honneeseen leipään sormella kuoppia ja ripottele sormisuolaa pinnalle. Paista leipää uunissa 15–20 minuuttia. Anna jäähtyä ennen leikkaamista.

Vinkki Tuplaa taikina ja paista leipä uunipellillä.

Lohitäyte focacciaan

Ainekset

400
g
ruodotonta lohifileetä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
PERUNA-FENKOLISALAATTI
4
pientä perunaa keitettynä
½
fenkoli
dl
majoneesia
2
rkl
kapriksia
YRTTIÖLJY
½
ruukku tilliä
½
ruukku lehtipersiljaa
½
dl
öljyä
1
rkl
sitruunamehua
¼
tl
suolaa
LISÄKSI
6
dl
rucolaa

Työvaiheet

  1. Leivo focaccia pari tuntia ennen leipien valmistamista. Keitä perunat ja jäähdytä ne jääkaappikylmiksi.

  2. Tee peruna-fenkolisalaatti. Leikkaa peru­nat ohuiksi viipaleiksi. Tee fenkolista ohuita lastuja esimerkiksi juustohöylällä. Sekoita perunasalaatin aineet keskenään.

  3. Laita yrttiöljyn aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.

  4. Leikkaa lohi noin sentin viipaleiksi ja pais­ta niitä pannussa minuutti molemmin puolin. Mausta lohiviipaleet suolalla ja pippurilla.

  5. Halkaise focacciapalat. Lado pohja­palalle lohta, perunasalaattia ja rucolaa. Valuta yrttiöljyä päälle. Paina kansipala paikoilleen.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2676 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Käyttövalmis keitetty riisi on mainio oikaisu, kun riisin keittämiselle ei ole aikaa. Pannussa mausteiden kanssa muhiva riisi saa seurakseen reilusti tuoreita yrttejä ja kikherneitä. Pannu onnistuu luonnollisesti yhtä lailla eilisestä keitetystä riisistä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kikherne-yrttiriisi

Ainekset

3
valkosipulinkynttä
2
rkl
mietoa oliiviöljyä
1
ruukku
korianteria
1
ruukku
kirveliä
½
ruukku
minttua
1
tlk
käyttövalmiita kikherneitä
2
ps (à 200 g)
maustamatonta valmisriisiä (tai keitettyä riisiä)
1
tl
jauhettua juustokuminaa
tl
jauhettua korianteria
¾
tl
jauhettua maustepippuria
tl
sumakkia)
1
pkt (200 g)
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita ne öljyn kanssa kylmään pannuun. Kuumenna matalalla lämmöllä 5 minuuttia.

  2. Hienonna sillä aikaa yrtit ja valuta kikherneet.

  3. Nosta lieden lämpöä ja kallista pannua niin, että öljy ja valkosipuli ovat pannun toisella laidalla. Paista näin, kunnes valkosipuli saa hieman väriä. Siirrä valkosipulit pois pannusta, mutta jätä öljy pannuun.

  4. Lisää riisit, kikherneet ja mausteet. Paista sekoittaen 3–4 minuuttia.

  5. Ota pannu liedeltä, lisää yrtit ja valkosipuli. Murenna päälle fetajuusto.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2676 reseptiä.
Linkitetty 29 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Italialainen munakoiso-tomaattivuoka, melanzane, tehdään perinteisesti uunissa. Pannuversio syntyy puolta nopeammin ja maistuu herkulliselta.

Tähän ruokaan käytetään japanilaisia munakoisoja, mutta pannu onnistuu myös tavallisilla munakoisoilla. Ne kannattaa leikata tuhdeiksi lanteiksi.

Vinkki! Melanzanen kaveriksi kannattaa varata rapeakuorista leipää, joka imee itseensä mahtavasti makua kasvisten maustamasta liemestä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannumelanzane

Ainekset

4
(600–700 g)
japanilaista munakoisoa
1
dl
vehnäjauhoja
½
kg
kypsiä tomaatteja
3
valkosipulinkynttä
2
rkl
oliiviöljyä
1
dl
valkoviiniä
1
tlk
tomaattimurskaa
½
tl
suolaa
2
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria
½
ruukkua
basilikaa
Parmesaani-mozzarellakerma
1
dl
parmesaania raastettuna
1
pallo
bufalamozzarellaa
1
prk (200 g)
ranskankermaa
Lisäksi
2
rkl
oliiviöljyä
1–2
tl
kuivattuja chilihiutaleita
½
ruukkua
basilikaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoisojen kova kanta pois ja leikkaa munakoisot pitkittäin puoliksi. Leikkaa puolikkaat vielä kahteen osaan, noin 15 cm:n pätkiksi.
  2. Kaada jauhot matalalle lautaselle ja kasta munakoisojen leikkuupinnat jauhoihin.
  3. Leikkaa tomaatit suupaloiksi ja hienonna valkosipulinkynnet. Paista munakoisoja keskilämmöllä laakeassa paistinpannussa oliiviöljyssä noin 5 minuuttia tai kunnes ne ovat kauniin ruskeita. Lisää pannuun tomaatit ja valkosipulit. Jatka paistamista pari minuuttia. Nosta lämpöä ja kaada valkoviini pannuun. Anna kiehua noin 1 minuutti ja lisää sen jälkeen joukkoon tomaattimurska ja mausteet. Hienonna basilika ja lisää se pannuun. Anna melanzanen kypsyä miedolla lämmöllä hiljalleen kiehuen noin 10 minuuttia.
  4. Raasta parmesaani. Valuta ja revi mozzarella pieniksi paloiksi. Sekoita juustot ranskankerman joukkoon. Sekoita keskenään öljy ja chili. Lusikoi melanzanen pinnalle mozzarella-ranskankerma, pirskottele päälle chiliöljyä ja viimeistele basilikalla. 

Kommentit (0)