
Uuniomenoiden makuun pääsee ilman uuniakin. Nämä omput saavat paahteisen makunsa pannulla. Kun joukkoon lorautetaan lopuksi kermaa, sokeri-voiseos kiehahtaa ihanan kinuskimaiseksi kastikkeeksi.
Monelle tuttu ja rakas jälkiruoka uuniomenat syntyy myös ilman uunia, kun käytössä on valurauta- tai muu paksupohjainen pannu.
Omenat lohkotaan ja asetellaan pannulle, jolle on sulatettu voita. Pannuun ripotellaan reilusti sokeria ja omenalohkoja käännellään, kunnes sokeri on sulanut. Fariinisokeri antaa makuun ihanaa karamellisuutta. Lopuksi pannulle kaadetaan vielä kuohukermaa, jonka annetaan poreilla ja tiivistyä sokerin kanssa kinuskimaiseksi.
Paksupohjainen pannu on tarpeen, sillä se varaa itseensä lämpöä eikä levyä tarvitse pitää kovin kuumalla. Tämä ehkäisee sokerin ja omenoiden kärähtämistä.
Uuniomenat paistinpannussa
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhdo ja halkaise omenat. Poista siemenkodat. Viipaloi omenat.
-
Sulata voi valurautapannussa keskilämmöllä tai vähän kuumemmalla, mutta älä laita levyä täysille. Lisää omenat pannuun ja ripottele sokeri ja kaneli päälle. Kääntele viipaleita kunnes sokeri on sulanut.
-
Lisää kerma pannuun ja anna sen kiehahtaa kinuskiksi. Tarjoa lämpimänä jäätelön tai vaniljakastikkeen kanssa.