
Uunissa pehmeäksi paahtuvat myös hieman raaemmatkin kivelliset hedelmät. Muista kaapia lautaselle myös vuoan pohjalle kertynyt hedelmäinen siirappi.
Uunissa paahdetut hedelmät
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa luumut, aprikoosit ja nektariinit puoliksi ja poista kivet. Leikkaa nektariinit vielä puoliksi. Poista omenoista siemenkota ja lohko omenat neljään palaan.
-
Raasta pestystä appelsiinista oranssi kuoriosa kulhoon ja purista joukkoon ½ dl mehua. Lisää sokeri, vanilja ja kardemumma.
-
Kääntele hedelmät sokeriseoksessa ja kumoa ne uunivuokaan.
-
Paista 225 asteessa 20 minuuttia, kunnes hedelmät ovat pehmenneet. Lisää kuumien hedelmien joukkoon tuoreet marjat.
-
Sekoita jogurtti ja sokeri kulhossa. Purista joukkoon tilkka appelsiininmehua. Tarjoa hedelmät jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki Valmista hedelmiä kerralla iso satsi. Vaniljaiset hedelmät maistuvat taivaalliselta aamujogurtin- tai puuron kanssa.