
Purkkiin pakatusta croissant-taikinasta saa piiraspohjan, jonka päälle ladotaan aamiaisklassikot, munat ja pekoni.
Purkissa myytävästä croissant-taikinasta saa aikaiseksi muutakin kuin aamiaissarvia. Taikinarullan voi leikata paloiksi ja paistaa vohveliraudalla croissant-vohveleiksi eli crohveleiksi. Kun rullaa taikinalevyn auki, sitä voi puolestaan käyttää erilaisten suolaisten ja makeiden leivonnaisten pohjana.
Tässä ohjeessa taikinasta valmistetaan suolaisen piirakan pohja leivinpaperin päälle pellille. Jotta täytteet pysyisivät taikinan päällä, levyn reunat nipistellään koholle.
Koska kyseessä on aamiaispiirakka, taikinalevylle rikotaan muutama kananmuna, jotka kypsyvät pohjan kanssa yhtä aikaa uunissa. Pellin toisella reunalla voi paahtaa pekoniviipaleita ja broccolineja, jotka nostellaan lopuksi piirakan päälle.
Muna-pekonipiiras
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Avaa croissantpurkki ja irrota taikinalevyt kolmeksi yhtä suureksi, kahdesta croissant-aihiosta muodostuvaksi palaksi. Laita palat vieri viereen uunipellin toiselle puolikkaalle. Nipistä palat kiinni toisiinsa, jotta saat yhden suorakaiteen muotoisen levyn. Nipistä reunat kauttaaltaan hieman pystyyn. Riko neljä munaa taikinan päälle vierekkäin. Ripottele munille suolaa ja pippuria.
-
Levitä pekonisiivut ja broccoliinit pellin toiselle puolikkaalle. Voitele broccolinit öljyllä. Laita pelti uuniin ja paista noin 7 minuuttia. Käännä pekonisiivut ja jatka paistamista 7 minuuttia.
-
Nosta pekoniviipaleet ja broccolinit munien päälle. Hienonna ruohosipuli ja ripottele se kypsän piiraan päälle. Tarjoa heti.
En ole koskaan käsittänyt, miten tuollaista pullavaa valmistaikinaa kukaan voi myydä coissant -taikinan nimellä. Croissant on lehtevää ja murenevaa, kun taas tuosta taikinasta ei synny muuta kuin omituisen makuista höttöpullaa. Tai ei oikeastaan edes omituisen makuista, vaan lähes mautonta. Tuolla palmuöljytaikinalla ei ole mitään tekemistä oikean croissantin kanssa.
Kiva kokeilu! Hyvää tuli. Pikku-uunin pellille tuosta sai oikein sopivan. Paistokseen laitoin myös Koskenlaskijanokareita ja tomaattia kananmunien päälle. Suippopaprikasuikaleet ois ollu kans loistojuttu! Pekonit paistoin silppuna erikseen pannulla, ja ripottelin valmiin piirakan päälle, mutta pekonin olisi voinut korvata laittamalla metvurstisuikaleita suoraan paistokseen pellille! No, ensi kerralla sitten! Nam!!! Kiitos ideasta ja ohjeesta!