Huomenna on Isänpäivä ja tässäpä oiva tarjoiluvinkki Isille ja Isänpäivävieraille. Tämä ihanan raikas pinaattimunakasrulla katkaravuilla maistuu esim. aamupalalla tai vaikkapa juhlalounaan alkupalana kylmänä tai lämpimänä. Tämä on erittäin helppo ja nopea tehdä. Maukasta, terveellistä ja juhlavaakin!
Pinaattimunakasrulla katkaravuilla
Ainekset
Työvaiheet
Pohja:
Kaikki ainekset sekoitetaan kulhossa hyvin ja seos kaadetaan uunipellille leivinpaperin päälle.
Paistetaan 225 asteessa n. 20-25 min.
Täyte:
1. Valuta sulaneet katkaravut kunnolla. Purista vesi pois.
2. Sekoita kaikki täytteainekset keskenään kulhossa ja levitä jäähtyneen pohjan päälle (2/3 alueelle).
3. Kierrä rullalle leivinpaperia apuna käyttäen. Säilytä kylmässä tarjoiluun saakka.
(Jos haluat oikein tiukan täytteen, niin sekoita kiehuvaan 1/3 osa dl sitruunamehuun 1 liotettu liivate. Ja lisää tahnaan. Itse en käytä, mutta sopii hyvin tähän.)
Tarjoilussa tykkään laittaa esille sweetchilikastiketta, koska se sopii erittäin hyvin tämän rullan kanssa, sekä tilliä ja sitruunalohkoja.
ps. Täytteeseen voi laittaa vaikka savukalaa ja makutuorejuustoja. Minulla oli rasvaton juusto ja rahka jääkaapissa, jonka käytin tähän. (eli 2 dl tuorejuustoa sopii hyvin).
Hyvää Isänpäivää!
Reseptin laatija: Tarja Pasanen/Vesikielellä @waterontongue