
Kesäjuhlien kuuman tunnelman viilentää kirpeän sitruunainen jogurttijäädyke, joka koristellaan hunajapaahdetuilla pähkinöillä.
Sitruuna-jogurttijäädykkeet
Ainekset
Työvaiheet
Vatkaa kermavaahto ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Nostele jogurtti vaahdon sekaan ilmavasti. Lämmitä lemon curdia mikrossa noin 15 sekuntia, jotta se pehmenee. Lusikoi noin kaksi ruokalusikallista jogurttivaahtoa annosastioihin. Levitä päälle varovasti 1 rkl lemon curdia ja loput jogurttivaahdosta. Laita pakastimeen vähintään kahdeksi tunniksi. Ota jäädykkeet pakkasesta noin 10-15 minuuttia ennen tarjoilua.
Lämmitä öljy paistinpannulla. Lisää pähkinät pannulle ja paahda pannulla keskilämmöllä noin kaksi minuuttia sekoitellen, kunnes pähkinät saavat hieman väriä. Lisää pannulle hunaja ja sekoita se tasaisesti pähkinöiden joukkoon, kunnes hunaja on hieman imeytynyt pähkinöihin. Kaada pähkinät leivinpaperille jäähtymään. Tarjoile jäädykkeet hunajapaahdettujen pähkinöiden kera.