
Ihanan kylmän raikas, helppo sekä hyvä terveellinen jälkiruoka tai välipala, varsinkin helteisinä päivinä.
Raejuusto on hyvä proteiinilisä, mutta ei välttämätön. Myös on herkullinen tietysti tuoreilla marjoilla ja niitähän voi myös lisätä viiliherkun päälle.
Viileä viiliherkku
Ainekset
Työvaiheet
Voit tehdä kotona viiliä annosmaljoihin itse, siemenen saat kaupan valmiista viilipurkista.
Laita kaksi teelusikallista viiliä pieneen jälkiruokakulhoon ja siihen mieleistäsi maitoa, tavallista, Hyla tai laktoositonta maitojuomaa, silloin myös siemenviilin pitää olla laktoositonta. Älä käytä rasvatonta maitoa, koska sillä ei onnistu viili niin hyvin. Anna sen olla huoneen lämmössä vuorokausi ja jos ei tule syötyä säilyy jääkaapissa kansi kulhon päällä jonkun aikaa.
Lisää hiukan ennen, kun aiot syödä viilin, raejuustoa ja pakasteiset marjat, niin ne hetken saavat sulata viilissä, jos et halua ihan jäisinä syödä niitä viilin ja raejuuston kanssa. Mutta ihanan hyvää helteisenä päivänä syödä jäisien ja vaikka vähän sokeroitujen marjojen kanssa, sillä yleensä laitetaan hiukan sokeria marjojen joukkoon, kun ne pakastetaan, jotta eivät pakkasessa tulisi kovin happamiksi.
On aikoihin eletty ja avuttomuus huipussaan, jos ihmisille pitää opettaa miten viiliä tehdään ja että viiliä voi syödä marjojen kanssa.
Mistä luulet, että kaikki tietävät, että viiliä edes voi itse tehdä? Mummoni kyllä tiesi, mutta voi olla monelle uusi asia.
Voi tuota nykyistä käytöstä nettisivustoilla kommentoinnissa. Ihan kuin tuo ensimmäisenä "Vierailijana" kommentoinut tietää ITSE kaikesta kaiken !? Typerää käytöstä sanon minä!