Nämä ovat todella herkullisen pehmeän makuisia ja paistamisen seurauksena muodostuneen rapean pitsireunan ansiosta, kun ne ovat ruskistuneet ja sokeroituneet. Maku on todella herkullinen ja varsinkin mansikkahillon kera m.m.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2 - 3
Valmistusaika
n. 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkulliset pitsireunaiset räiskäleet

Ainekset

2
dl
kuohukermaa
3
dl
vettä
2
dl
vehnäjauhoja
2
kpl
kanamunia
1
tl
suolaa
Esim. Flora Gulinesse kasvisöljyvalmiste ja tai Oivariinia/voita paistamiseen

Työvaiheet

Lisää kulhoon nesteet ja vatkaa joukkoon vehnäjauho, suola ja kanamunat, anna hetken aikaa olla ennen kuin alat paistamaan.

Laita paistinpanulle rasvaa niin, että räiskäleet eivät ota kiinni pohjaan ja tulee paremman makuisia ja pitsireunaisia.

Kun rasva alkaa väreilemään ja tai voi hiukan ruskistumaan on hyvä alkaa paistamaan räiskäleitä. Älä laita räiskäletaikinaa liian paksulti paistinpannuun, räiskäleiden pitää olla ohuita, niin ne ovat ihanan pehmeitä ja reunat rapeita syödä.

Ja ei muuta kuin herkuttelemaan kun räiskäleet ovat valmiita.

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Herkkusienistä taikoo helposti herkkua ruokapöytään. Tämä sopii hyvin esimerkiksi arkiruokapöytään, sillä ruoka valmistuu noin 15-20 minuutissa yhdellä pannulla (ja pasta siinä ohessa kattilassa, jos haluaa nauttia pastaa)!

Paras sienikastike syntyy mielestäni voista, kermasta ja...

Jos teet vain kastikkeen esimerkiksi pihveille, käytä se haluamallasi tavalla. Jos teet koko kastikkeesta pastaa, niin keitä noin 200 g pastaa al denteksi, valuta vesi pois ja sekoita syväreunaiselle pannulle (esimerkiksi wokkipannu ajaa hyvin asian).

Jos teet minun tavoin sienipastaa,...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
max 20 min
Vaikeustaso
Helppo

Herkullinen herkkusienikastike

Ainekset

250
g
herkkusieniä
1
salottisipuli
250
ml
ruokakermaa/kaurakermaa
1
rkl
soijakastiketta
1
rkl
omenasiiderietikkaa
mustapippuria maun mukaan
suolaa maun mukaan
tuoretta yrttiä (basilika/timjami/persilja/oregano)

Työvaiheet

1. Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja silppua salottisipuli. Huuhtele ja poista tarvittaessa huonot osat herkkusienistä. Viipaloi haluamasi kokoisiksi viipaleiksi. Ei kannata välttämättä liian pieniksi, sillä sieni kutistuu paistaessa.

2. Kun pastavesi kiehuu ja laitat pastan suolattuun veteen, niin laita rasva sulamaan pannulle ja lisää sipulit. Jos käytät tuorepastaa, jossa lyhyempi keittoaika, voit aloittaa paistamisen hieman aiemmin. Kuullota sipulia keskilämmöllä.

3. Lisää sipulin joukkoon herkkusienet ja paistele edelleen keskilämmöllä muutama minuutti. Sienistä irtoaa nestettä.

4. Lisää loppuvaiheessa joukkoon kerma, soijakastike ja omenasiiderietikka sekä mausteet. Kiehauta nopeasti. Maista ja mausta tarvittaessa vielä suolalla ja pippurilla.

Jos muuten ostat tätä varten soijakastiketta, niin kokeile sienisoijakastiketta. Nyt ei varmasti puutu umamin makua!

5. Lisää joukkoon keitetty ja valutettu pasta ja kuumenna vielä hetken verran. Tai käytä kastike muuhun tarkoitukseen. :)

6. Nauti herkkukastike tuoreiden yrttien kera... ja extrana voit halutessasi lisätä annoksen päälle parmesaania tai ravintohiivahiutaleita.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Bolognesen tyylinen kastike onnistuu tofustakin! Tarjoa se tagliatellen kanssa tai keitä seuraksi trendikästä jättimakaronia, paccheria.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Nopea tofubolognese

Ainekset

1
pkt (250 g)
maustamatonta kiinteää tofua
2–4
valkosipulinkynttä
1
porkkana
½
dl
tuoretta lipstikkaa (tai 1 sellerinvarsi)
4
rkl
oliiviöljyä
4
rkl
tomaattipyreetä
2
dl
vettä
1
dl
(kasvi)kermaa
1
tl
kuivattua rosmariinia
1
tl
suolaa
½
tl
sokeria
¼
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
300–400
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Laita pasta kiehumaan pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Valuta tofu ja purista se talouspape­rin välissä kunnolla kuivaksi. Laita tofu leikkuulaudalle ja painele haarukalla pieneksi muruksi.
  3. Kuori ja murskaa tai raasta valkosipulit. Kuori porkkana ja leikkaa pienenpieniksi kuutioiksi tai raasta isolla terällä. Irrota ja hienonna lipstikan lehdet. Mittaa loput aineet valmiiksi, sillä kastikkeen valmistus etenee nopeasti.
  4. Kuumenna 2 rkl öljyä pannussa ja ruskis­ta tofua kovalla lämmöllä sekoitellen 2–3 minuuttia. Lisää valkosipulit ja porkkana-kuutiotja paista koko ajan sekoittaen noin 2 minuuttia. Valkosipuli saa hivenen ruskistua ja paahtua mutta koska se palaa nopeasti kitkerän makuiseksi, pidä sitä silmällä. Siirrä paistos kulhoon odottamaan.
  5. Lisää 2 rkl öljyä ja tomaattipyree pan­nuun ja kuullota 1 minuutti. Sekoita vesi ja kerma joukkoon, keitä 2–3 minuuttia. Lisää tofupaistos ja mausteet. Viimeistele lipstikal­la. Tarjoa kastike kuumana pastan kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1274 reseptiä.
Linkitetty 31 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Tomaattikastikkeessa rauhassa muhineet perunat, oliivit ja feta ovat yksinkertainen mutta niin maistuva ruoka.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
1 h 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Kreikkalaiset tomaattikastikkeessa haudutetut perunat

Ainekset

750
g
yleisperunaa
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
4
rkl
oliiviöljyä
1
tl
kuivattua oreganoa
½
tl + ½ tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
1
rkl
tomaattipyreetä
2
laakerinlehteä
1
tlk
kokonaisia tomaatteja
noin 4
dl
vettä
½
prk (noin 100 g)
mustia (kivettömiä) kalamataoliiveja
Lisäksi
200
g
pehmeää fetaa
(neitsytoliiviöljyä)

Työvaiheet

  1. Kuori ja leikkaa perunat lohkoiksi. Kuori ja viipaloi sipuli ja valkosipulinkynnet.

  2. Kuumenna öljy kasarissa ja paista sipuleita keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Mausta oreganolla ja ½ teelusikallisella suolaa ja pippuria. Lisää perunat, tomaattipyree, laakerinlehdet, loput ½ tl suolaa sekä kokonaiset tomaatit ja tölkillinen vettä niin, että ainekset juuri ja juuri peittyvät. Laita kansi päälle ja hauduta 20 minuuttia.

  3. Ota kansi pois, lisää oliivit ja lämpöä. Keitä toiset 20 minuuttia tai kunnes kastike sakenee ja perunat ovat kypsiä. Tarjoa fetan kera, lorauta halutessasi päälle neitsytoliiviöljyä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2454 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Panu Pälviä

Vain viisi ainesta! Ihanan pähkinäisen uunilohen reseptin oppii vaikka ulkoa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinä-uunilohi

Ainekset

700
g
lohifileetä
tl
suolaa
1
prk (230 g)
rouheaa maapähkinävoita
1
prk (165 g)
kookoskermaa
1
dl
kuorittuja maapähkinöitä
LISÄKSI
½
ruukkua korianteria

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Pyyhi lohifilee kuivaksi ja tee veitsellä 5–6 viiltoa kalaan, mutta älä leikkaa nahan läpi. Hiero suola kalan pintaan. Nosta kala uunivuokaan.

  2. Sekoita maapähkinävoi ja kookoskerma kulhossa. Levitä seos kalan viiltoihin ja kalan päälle. Ripottele maapähkinät pinnalle.

  3. Kypsennä kalaa uunissa noin 20 minuuttia fileen paksuudesta riippuen.

  4. Hienonna korianteri kalan pinnalle. Tarjoa esimerkiksi riisin tai nuudeleiden kanssa.

Kommentit (0)