Me Naiset on lisännyt 1206 reseptiä.
Linkitetty 328 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Yhdistä leivälle yllättäviä makuja. Suolaisen ja makean yhdistelmä toimii aina!

Tarjoa toastit heti, ihanan rapeina ja lämpiminä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikka-vuohenjuusto-basilikatoast

Ainekset

8
palaa
paahtoleipää
100
g
pehmeää vuohenjuustoa (esim. Président Chévretine)
1
dl
mustikoita (tuoreita tai pakastettuja)
4
rkl
hunajaa
1/2
ruukkua
basilikaa
1/4
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Jaa vuohenjuusto neljän paahtoleivän päälle. Levitä 2–3 rkl mustikoita juuston päälle (käytä pakastemustikat jäisinä) ja valuta hunaja leiville. Revi basilikanlehtiä ja rouhi mustapippuria päälle. Laita toinen paahtoleipäpala täytteiden päälle.
  2. Kuumenna toasterigrilli tai tarttumaton paistinpannu kuumaksi. Nosta leivät grilliin tai pannulle ja paista 5–8 minuuttia. Jos paistat pannulla, käännä leipä paistamisen puolessavälissä.

Kommentit (4)

Valikoiva juustohiiri

Kokeilemisen arvoinen juttu! Mutta vuohenjuuston tilalle laitan brietä! Vuohenjuusto kun ei innosta, mutta valkohomejuusto kyllä!

Vierailija

Ohjeessa on jäisiä mustikoita. Siis pitääkö mustikkaretken jälkeen odotella juuri poimittujen marjojen pakastumista?

Vierailija

Sotkuista hommaa, muuten ok.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos kommenteista, teen lisäyksen ohjeeseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Dani Hänninen KUVA Sami Repo

Uunikasvikset sopivat paahdetusta voista valmistetun dipin kanssa tarjottuna kaikkiin talven ruokajuhliin. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Uunikasvikset ja paahtovoidippi

Ainekset

4
porkkanaa
200
g
ruusukaaleja
200
g
maa-artisokkia
3
rkl
rypsiöljyä
1
tl
suolaa
(koristeluun yrttejä)
Dippi
2
kananmunaa
200
g
voita
1
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Aloita dipin valmistuksesta. Keitä kananmunia 4 minuuttia ja jäähdytä nopeasti kylmässä vedessä. Kuumenna voi kattilassa ja anna ruskistua kunnolla, noin 15 minuuttia. Ota voi liedeltä jäähtymään.

  2. Leikkaa porkkanat 4 cm:n paloiksi, puolita ruusukaalit ja maa-artisokat. Laita kasvikset uunipellille, lisää öljy ja suola. Nostele kasviksia, jotta öljy levittyy. Paista uunissa 30 minuuttia.

  3. Kuori kananmunat ja laita ne etikan ja suolan kanssa tehosekoittimeen. Käynnistä kone ja lisää huoneenlämpöinen ruskistettu voi ohuena nauhana. Tarjoa dippi huoneenlämpöisenä uunikasvisten kanssa. Voit notkistaa dippiä tilkalla kylmää vettä.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Jäinen paisti saa sulaa ja kypsyä uunin lempeässä lämmössä tunteja ennen kuin se upotetaan viileään maustekylpyyn. Valmistus on hyvä aloittaa jo vuorokautta ennen tarjoilua, jotta paisti ehtii maustua rauhassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6–8
Valmistusaika
10 min + kypsennys 7 t + marinointi 1 vrk
Vaikeustaso
Helppo

Mausteinen peuran jääpaisti

Ainekset

1
jäinen peuranpaisti (n. 1,2 kg)
Liemi
3
cm:n pala
tuoretta inkivääriä
2
valkosipulinkynttä
1
l
vettä
2
dl
soijakastiketta
¾
dl
riisiviinietikkaa
1
rkl
suolaa
1
rkl
hunajaa
3
tähtianista
Piparjuurimajoneesi
1
rkl
piparjuurta raasteena
dl
majoneesia

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 75–80-asteiseksi. Laita jäinen paisti vuokaan ja kypsennä uunissa, kunnes lihan sisälämpötila on 62–65 astetta. Työnnä paistolämpömittarin kärki paistin keskelle, kun liha on ollut uunissa runsaan tunnin. Kypsennykseen menee noin 6–7 tuntia.

  2. Keitä liemi ajoissa, jotta se ehtii viilentyä kunnolla. Viipaloi inkivääri, kuori ja hienonna valkosipuli. Laita liemen aineet kattilaan ja kiehauta. Jäähdytä jääkaappikylmäksi.

  3. Laita kuuma, roseeksi paistettu liha kylmään liemeen vähintään 12 tunniksi, mielellään vuorokaudeksi.

  4. Tee lihalle kastike sekoittamalla raastettu piparjuuri ja majoneesi keskenään. Tarjoa pikapaistettujen pikkukaalien kanssa (ohje alla).

Pikapaistetut pikkukaalit

Ainekset

n. 800
g
kaaleja (paksoita, broccoliinia ja ruusukaalia)
1
rkl
tuoretta inkivääriä raastettuna
1
rkl
seesaminsiemeniä
1
rkl
öljyä
1
l
babypinaattia
1
tl
hunajaa
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa paksoi ja broccoliinit suupaloiksi, halkaise ruusukaalit. Raasta inkivääri.

  2. Paahda siemeniä kuumassa pannussa ilman rasvaa pari minuuttia. Kaada siemenet pois pannusta.

  3. Paista kaaleja öljyssä pannussa noin 5 minuuttia. Lisää pinaatti ja paista noin 1 minuutti. Siirrä pannu pois liedeltä ja mausta kasvikset inkiväärillä, hunajalla ja suolalla. Ripota siemenet kaaleille.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Täydellinen syysbrownie! Tahmea ja täyteläinen suklaaleivonnainen saa puolukoista sopivasti kirpeyttä ja tahinista ihanan paahteisen maun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16 palaa
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Tahini-puolukkabrownie

Ainekset

150
g
voita
150
g
tummaa suklaata
2
kananmunaa
2
dl
sokeria
1
dl
vehnäjauhoja
2
rkl
tummaa kaakaojauhetta
2
dl
tuoreita tai jäisiä puolukoita
1
dl
vaaleaa tahinia
2
rkl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Paloittele voi ja suklaa kulhoon ja sulata mikrossa 20–40 sekuntia kerrallaan, sekoita kuumennuskertojen välissä. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.

  2. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Vuoraa vuoka (noin 22 cm x 24 cm) leivinpaperilla.

  3. Vatkaa munat ja sokeri sähkövatkaimella kovaksi vaaleaksi vaahdoksi.

  4. Lisää jäähtynyt suklaaseos vaahtoon ja sekoita tasaiseksi, älä vatkaa.

  5. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne taikinaan muutamassa erässä nuolijalla varovasti nostellen, jottei kuohkeus katoa. Kääntele puolukat taikinaan. Kaada vuokaan.

  6. Laita tahini ja hunaja kulhoon ja notkista sekoittamalla. Lusikoi seos sinne tänne taikinan pinnalle. Vedä lusikan kuperalla puolella kuvioita taikinan pintaan.

  7. Kypsennä brownieta 18–20 minuuttia, kunnes pinta on paistunut. Keskeltä leivonnainen saa jäädä raa’an pehmeäksi. Anna brownien jäähtyä vuoassa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2301 reseptiä.
Linkitetty 17 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Valmista perunat pastan tapaan: keitä kypsiksi ja sekoita yksinkertaiseen kastikkeeseen. Tämä helppo arkiruoka yhdistää peston, ranskankerman, savukalan ja perunat samaan kulhoon.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Savukala-pestoperunat

Ainekset

800
g
perunoita
500
g
lämminsavulohta
1
prk (150 g)
pestoa
1
prk (150 g)
ranskankermaa
100
g
lehtikaalia
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Pese ja puolita perunat. Keitä ne kypsiksi, noin 15 minuuttia.

  2. Ota kalasta haarukalla paloja kulhoon. Revi lehtikaali suupaloiksi lehtiruotien ympäriltä. Sekoita lehtikaalin palat, pesto ja ranskankerma lohen joukkoon. Mausta pippurilla.

  3. Kaada perunoista vesi pois ja nosta kattila hetkeksi hellalle, jotta ylimääräinen kosteus haihtuu. Kumoa perunat kulhoon ja sekoita hyvin.

Kommentit (0)