Mehevistä gnoccheista tulee täysin vastustamattomia, kun ne paistaa ruskistetussa voissa ja lisää joukkoon pari satokauden herkkua. Tästä tulee luottoreseptisi!
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
30 min
Helppo
Kesäkurpitsa-gnocchipannu
Ainesosat
1
(noin 400 g)
kesäkurpitsa
½
l
kantarelleja
2
valkosipulinkynttä
1
sitruuna
50
g
parmesaania
1 + 1
rkl
öljyä
50
g
voita
1
kg
valmisgnoccheja
100
g
babypinaattia
suolaa ja mustapippuria
Vaiheet
- Leikkaa kesäkurpitsa ½ cm:n kiekoiksi. Jos kurpitsa on iso, puolita se ensin pituussuunnassa. Harjaa kantarellit puhtaiksi, revi suurimmat kahtia. Kuori ja hienonna valkosipulit. Raasta sitruunan keltainen kuori hienoksi raasteeksi. Raasta parmesaani.
- Kuumenna 1 rkl öljyä pannussa. Ruskista kesäkurpitsakiekot öljyssä molemmin puolin. Siirrä lautaselle, pyyhkäise kuuma pannu talouspaperilla ja lisää 1 rkl öljyä pannuun. Paista sieniä pannussa ensin ilman, että liikuttelet niitä, noin 3 minuuttia. Käännä sienet ja ruskista toinen puoli. Siirrä sienet lautaselle.
- Kuumenna iso kattilallinen vettä gnoccheja varten.
- Pyyhkäise pannu talouspaperilla. Laita voi pannuun ja anna sen sulaa ja ruskistua miedolla lämmöllä. Älä anna voin kärähtää: kun vaahtoaminen lakkaa, voi ruskistuu nopeasti. Laita gnocchit kiehuvaan veteen. Kun ne nousevat pintaan, nosta ne reikäkauhalla pannuun voin joukkoon. Lisää valkosipuli, sitruunankuori, kesäkurpitsat, sienet ja pinaatti. Purista puolikkaan sitruunan mehu joukkoon.
- Tarjoa gnocchit parmesaaniraasteen kanssa. Lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.