
Rapeaa leipää, rouskuvia pähkinöitä ja salaattia. Rasvaista ja rapeaa pekonia sekä pehmeitä salaatinlehtiä että pehmeää ranskalaista sinihomejuustoa. Ylellinen salaatti, eikö vain.
Roquefort-saksanpähkinäsalaatti
Ainekset
Työvaiheet
-
Leikkaa pekoniviipaleet reiluiksi paloiksi. Paista öljyssä rapeiksi, nosta reikäkauhalla sivuun.
-
Leikkaa leipä kuutioiksi ja paista samalla pannulla rapeaksi.
-
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
-
Huuhdo ja revi salaatin lehdet ja hienonna sikuri tarjoiluvadille. Kääntele osa kastikkeesta joukkoon. Nosta päälle pekonia ja leipää sekä saksanpähkinöitä. Murustele roquefort ja hienonna ruohosipuli päälle. Lorauta päälle lisää kastiketta. Tarjoa heti.