Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 219 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Panu Pälviä

Tässä herkussa voileivät ovat kakun muodossa ja pizzamakujen mehevöittämänä.

 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
8-10
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Lämmin voileipäkakku

Ainekset

10-12
kpl
paahtoleipää
1
valkosipuli
1
dl
tomaattipyreetä
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
2
tl
kuivattua rosmariiniä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
2
tomaattia
1
sipuli
1
pkt (125 g)
mozzarellaa
1
pkt (130 g)
pepperonimakkaraa (esim. Snellman)
1
ruukku
basilikaa
1
dl
emmental-juustoraastetta

Työvaiheet

  1. Voitele irtopohjavuoka. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Mittaa tomaattipyre, balsamiviinietikka, öljy ja rosmariini kulhoon ja sekoita tasaiseksi. Lisää valkosipulinkynsi, suola ja mustapippuri.
  3. Viipaloi tomaatti, sipuli ja mozzarella. Paina vuokaan kerros paahtoleipiä tasaiseksi pohjaksi. Levitä leipien päälle kerroksittain tomaattikastiketta, pepperonimakkaraa, mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa. Laita päällimäiseksi kerrokseksi leipää, tomaattikastiketta, tomaattia ja juustoraastetta.
  4. Kypsennä 200-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Kommentit (3)

Vierailija

Mihinkäs väliin se sipuli tulee ja raakanako?

tobo

se on vaan siksi että kokkia itkettäisi

Vierailija

pellillehän se tehteiin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sport on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Pasta bruschetta maistuu hyvältä kylmänäkin, joten pakkaa toinen annos eväsrasiaan ja nauti seuraavan päivän lounaalla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Pasta bruschetta

Ainekset

3
kypsää tomaattia
1
valkosipulinkynsi
1/2
ruukkua
basilikaa
1
rkl
oliiviöljyä
1
prk (n. 240 g)
kikherneitä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
Lisäksi
100
g
täysjyväpastaa
2
rkl
ricottajuustoa

Työvaiheet

  1. Aloita bruschetasta. Poista tomaateista kanta ja kuutioi ne pieniksi isoon kulhoon. Hienonna valkosipulinkynsi ja basilika ja lisää tomaatin joukkoon. Mausta bruschetta suolalla ja pippurilla.
  2. Valuta kikherneet liemestään ja lisää bruschetan joukkoon.
  3. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä kypsäksi. Lisää kuuma pasta kulhoon ja sekoita.
  4. Pyöräytä annosten pinnalle ruokalusikalliset ricottaa.

KASVIKSET RAAKOINA. Avokadopasta aloitti trendin, jossa valmiin pasta-annoksen ei tarvitse aina olla höyryävän kuumaa. Maku onkin ihanan
raikas ja keveä, kun kasviksia ei kypsennetä vaan ne sekoitetaan suoraan kuumaan pastaan.
 

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 44 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Mieto kotijuusto sopii erinomaisesti mansikan kanssa. Jos haluat lisää makua, voit korvata sen feta- tai vuohenjuustolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min + keittäminen 15 min
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-juustosalaatti

Ainekset

1
dl
kvinoaa
15
vihreää parsaa
4
dl
mansikoita pilkottuna
1/2
hunajameloni
200
g
kotijuustoa
2
rkl
paahdettuja cashwepähkinöitä
1
l
salaattipinaattia
muutama
oksa minttua
Mansikkavinegrette
1 1/2
dl
mansikoita pilkottuna
1
rkl
vettä
2
rkl
öljyä
1
rkl
valkoista balsamiviinietikkaa
ripaus
sokeria ja suolaa

Työvaiheet

  1. Keitä kvinoa suolalla maustetussa vedessä kypsäksi ja valuta huolella.
  2. Napsauta parsoista puumainen pää pois ja kypsennä parsoja grillissä keskilämmöllä 3–4 minuuttia.
  3. Pilko mansikat ja leikkaa hunajamelonit kuutioiksi salaattikulhoon. Revi joukkoon kotijuusto sopivan kokoisiksi suupaloiksi. Leikkaa parsat noin 5 cm pätkiksi ja lisää salaattikulhoon yhdessä jäähtyneen kvinoan, paahdettujen cashewpähkinöiden ja pinaatin kanssa.
  4. Valmista vinaigrette. Mittaa ainekset sauvasekoittimen kulhoon ja anna käydä tasaiseksi. Sekoita kastike salaatin joukkoon. Viimeistele mintunlehdillä.

VATSA JA VYÖTÄRÖ KIITTÄÄ. Mansikka on kevyttä naposteltavaa: 100 grammassa on vain hieman yli 40 kcal. Sen kuidut parantavat ruoansulatusta
ja puhdistavat suolistoa.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1986 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
Ohje Raisa Laine KUVA Sami Repo

Mansikat surautetaan sauvasekoittimella kastikkeeksi, joka maustaa paahdetuilla kikherneillä ryyditetyn pastan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Mansikka-kikhernepasta

Ainekset

300
g
pastaa
3
dl
mansikoita pilkottuna
3
dl
rucolaa
1/2
ruukku
basilikaa
Paahdetut kikherneet
1
prk (400 g)
kikherneitä (säilyke)
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
suolaa
Mansikka
1 1/2
dl
mansikoita pilkottuna
1/2
ruukkua
basilikaa
2
rkl
oliiviöljyä
1
rkl
balsamiviinietikkaa
1
tl
sokeria
1/4
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
parmesaania lastuina

Työvaiheet

  1. Valmistele ensin kikherneet. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Valuta kikherneet siivilässä ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Kuivaa ne puhtaalla keittiöpyyhkeellä ja levitä leivinpaperille uunipellille. Kuori ja hienonna valkosipulit. Sekoita valkosipuli, oliiviöljy ja suola kikherneiden joukkoon. Paahda uunissa noin 15 minuuttia tai kunnes herneet ovat rapeita.
  2. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Mittaa mansikkakastikkeen aineet sauvasekoittimen kulhoon ja soseuta tasaiseksi.
  4. Pilko pastan joukkoon tulevat mansikat.
  5. Sekoita kastike, mansikat, kikherneet, rucola ja basilika kypsän pastan joukkoon. Tarjoa pasta parmesaanilastujen kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 962 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Tämä voileipäkakku on juhlien pelastus! Se nimittäin sopii niin vegaaneille kuin myös halutessasi gluteenittomille.

Vinkki! Voit koristella voileipäkakun myös syötävillä kukilla! 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
16
Valmistusaika
40min + voileipäkakun tekeytyminen
Vaikeustaso
Kohtalainen

Vegen voileipäkakku

Ainekset

12
kpl
(halutessasi gluteenitonta) paahtoleipäviipaletta
Tomaattitäyte
1
prk
aurinkokuivattuja tomaattisuikaleita öljyssä
1
rkl
täysjyväsinappia
1
kpl
valkosipulinkynsi
1/2
tl
kuivattua fenkolia tai anista
1/2
sitruunan mehu
2
tl
harissaa
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Avokadotäyte
3
kpl
avokadoa
1/2
pieni punasipuli
1
prk (250g)
ruohosipulilla maustettua vegaanista tuorejuustoa
1/2
tl
suolaa
Lisäksi
1
prk (150g)
maustamatonta vegaanista tuorejuustoa (esim. Oatly på mackan)
Kostutus
1/4
dl
mantelimaitoa (tai muuta kasvimaitoa)
1
rkl
kasvisfondia
Koristelu
Ruohosipulia ja versoja

Työvaiheet

  1. Aloita täytteistä.Valuta aurinkokuivatut tomaatit öljystä. Soseuta ne, sinappi, valkosipulinkynsi, fenkoli, sitruunanmehu ja harissa keskenään sauvasekoittimella. Sekoita tuorejuusto joukkoon.
  2. Kuori avokadot ja poista kivet. Kuori ja hienonna punasipuli. Hienonna avokado, punasipuli ja sitruunan mehu sauvasekoittimella. Sekoita ruohosipulituorejuusto ja suola joukkoon.
  3. Leikkaa paahtoleivistä ohuet reunat pois. Vuoraa leipävuoka leivinpaperilla. Lado kolme leipää pohjalle ja kostuta. Levitä päälle puolet tomaattitäytteestä. Puolita yksi leipäpala ja asettele seuraava kerros leipiä edellisten päälle niin, että saumat eivät osu päällekkäin. Kostuta leivät ja levitä päälle puolet avokadotäytteestä. Laita päälle kolme leipää, kostuta ja levitä loppu tomaattitäyte päälle. Puolita taas yksi leipäviipale ja asettele viimeinen kerros. Kostuta päällimmäinen kerros kevyesti. Nosta leivinpaperi päälle ja siirrä paketti jääkaappiin yön yli.
  4. Sekoita loput avokadotäytteestä ja maustamaton tuorejuusto keskenään. Kuorruta kakku kauttaaltaan avokadotäytteellä. Koristele.

Kommentit (0)