Kaupallinen yhteistyö
Arla Keittiö on lisännyt 87 reseptiä.
Linkitetty 303 keittokirjaan.
Arla Keittiö

Anna veitsen ja leikkuulaudan levätä. Tämä pasta on arkipelastus, kun mitään ei pilkota vaan kaikki ainekset kotaan uunivuokaan sellaisenaan! Herkkua ja helppoa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
60 min
Vaikeustaso
Helppo

Broileripastavuoka

Ainekset

450
g
broilerisuikaleita
1
rkl
rypsiöljyä
300
g
pastaa
1
prk
Arla Lempi Ruokakerma Curry & Chili
1
tlk
tomaattimurskaa
100
g
tomaattipyreetä
1
dl
cashewpähkinöitä
2
tlk
ananasmurskaa
ripaus suolaa
1
pss
Mozzarella-juustoraastetta

Työvaiheet

1. Ruskista broilerisuikaleet pannulla öljyssä.

2. Keitä pasta suolalla maustetussa vedessä.

3. Valuta pasta ja yhdistä kaikki vuoan ainekset juustoa lukuun ottamatta.

4. Laita seos öljyttyyn uunivuokaan ja ripottele pinnalle reilusti juustoraastetta.

5. Paista pastavuokaa 200-asteisessa uunissa, kunnes pinta on saanut kullanruskean värin. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Kommentit (2)

Terho Säkkilä
Seuraa 
Liittynyt7.2.2015

Tosi hyvä, maut tulivat hyvin esiin. Pähkinät sopii hyvin tähän ruokaan. Nopea valmistaa.Teen kyllä uudemmankerran.

Tuomas
Seuraa 
Liittynyt22.1.2017

Tein tätä muuten samalla lailla ohjeen mukaan paitsi korvasin ananasmurskan paprikakuutioilla (joita olin vähän pyöritellyt ensin pannulla öljyssä). Toimi aika hyvin!

Thread has been locked.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kodin Kuvalehti on lisännyt 719 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Christina Aaltio Kuva Tuomas Kolehmainen

Maukas kanapata vaatii vain hetken huomiota, ja sitten se saa muhia hellalla kaikessa rauhassa. Paras kanapata syntyy luullisista paloista, sillä niissä on enemmän rasvaa kuin fileissä. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
20 min + 45 min
Vaikeustaso
Helppo

Mehevä kanapata

Ainekset

1
kg
maustamattomia kananpojan koipireisipaloja
6
salottisipulia
4
valkosipulinkynttä
1
rs (200 g)
herkkusieniä
½
dl
öljyä
1
dl
punaviinietikkaa
1
tlk (400 g)
kirsikkatomaatteja
1
tlk
vettä
2
rkl
kanafondia
4
laakerinlehteä
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Ota koipireidet jääkaapista huoneenlämpöön.
  2. Kuori ja lohko sipulit. Pyyhi herkkusienet talouspaperilla ja lohko ne.
  3. Kuumenna öljy padassa. Kuullota sipuleita muutama minuutti. Lisää joukkoon sienet. Kääntele kasviksia kuumassa padassa muutama minuutti. Nosta ne kulhoon odottamaan.
  4. Ruskista yksi koipireisi kerrallaan kuumassa padassa. Nosta ruskistetut koivet kulhoon odottamaan. Kun kaikki koivet on ruskistettu, laita ne takaisin kuumaan pataan. Lisää joukkoon etikka. Anna etikan kiehahtaa muutama minuutti.
  5. Lisää joukkoon kuullotetut sipulit ja sienet sekä tölkillinen kirsikkatomaatteja. Huuhdo tölkki vedellä ja lisää vesi pataan. Lisää myös kanafondi, laakerinlehdet, suola ja pippuri.
  6. Hauduta kanapataa hellalla 45 minuuttia. Lisää vettä tarvittaessa.

Vinkki! Lisää joukkoon purkki ranskankermaa, jos haluat mausta kermaisemman.

Kommentit (0)

Helsingin Sanomat on lisännyt 189 reseptiä.
Linkitetty 15 keittokirjaan.
OHJE Sanna Kekäläinen KUVA Elvi Rista

Leivinpaperista taitellun nyytin kätköissä ruoka kypsyy uunissa helposti ja käryttömästi. Pakettiin piilotetaan jättirapuja, lehtikaalia ja kuskusia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapukuskus paketissa

Ainekset

2
dl
(täysjyvä)kuskusia
kasvislientä
1
rkl
oliiviöljyä
3
rkl
appelsiinimehua
½
tl
mustapippuria myllystä
Lisäksi
100
g
lehtikaalia
16
raakaa jättirapua
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
½
tl
kuivattua chiliä myllystä
1
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Keitä kuskus kasvisliemessä pakkauksen ohjeen mukaan. Sekoita kypsään kuskusiin öljy. Mausta appelsiinimehulla ja pippurilla.
  2. Ota kahdeksan arkkia leivinpaperia. Niistä tehdään neljä pakettia eli laita aina kaksi arkkia päällekkäin. Taita arkit kahtia ja leikkaa ne puolikkaan sydämen muotoisiksi eli avattuna arkit ovat sydämen muotoisia.
  3. Hienonna lehtikaalit. Nosta kuskusia, katkarapuja ja lehtikaalia arkkien keskelle. Mausta suolalla, pippurilla ja chilillä. Valuta hieman öljyä paketteihin. Taita kahtia ja taittele kiinni tiiviiksi paketeiksi.
  4. Paista 200-asteisessa uunissa 12–15 minuuttia. Pirskota paketteihin halutessasi sitruunamehua ja sitruunan kuoriraastetta. Jos olet kastikkeiden ystävä, tarjoa paketit peston, tsatsikin tai maustetun majoneesin kanssa.

Kommentit (0)

Kodin Kuvalehti on lisännyt 719 reseptiä.
Linkitetty 13 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Talvisen pastasalaatin anatomia: makeutta viinirypäleistä, rapeutta porkkanoista ja ruokaisuutta pastasta sekä paahdetuista kikherneistä. Valmista tulee puolessa tunnissa!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Täysjyväpastasalaatti

Ainekset

1
prk (380 g)
käyttövalmiita kikherneitä
2
rkl
öljyä
½
tl
savupaprikajauhetta
1
tl
suolaa
250
g
täysjyväpastaa
3
porkkanaa
1
ps (70 g)
tuorepinaattia
terttu viinirypäleitä
1
dl
maapähkinöitä
Kastike
3
rkl
tummaa balsamicokastiketta
1
rkl
öljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
  2. Valuta ja huuhtele kikherneet. Sekoita öljyn joukkoon savupaprika ja suola. Levitä kikherneet uunipannulle ja lorauta mausteöljy päälle. Paahda kikherneitä uunissa 20 minuuttia.
  3. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä.
  4. Kuori ja raasta porkkanat. Huuhtele pinaatti. Huuhtele ja irrota viinirypäleet tertusta. Paahda pähkinöitä pannulla muutama minuutti. Sekoita kastike.
  5. Kokoa ainekset isoon purkkiin tai vadille. Lorauta kastike joukkoon vasta, kun tarjoilet salaatin.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2410 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
OHJE Minna Rautio-Pakaste KUVA Tuomas Kolehmainen

Säpäkät broileritacot saavat makunsa etikalla ja soijalla maustetussa liemessä kypsytetystä broilerista. Lisänä maistuu salsa verde.

Vinkki! Kuvassa näkyvien salsakastikkeiden ohjeet löydät reseptin lopusta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 (3 tacoa/annos)
Valmistusaika
1 t 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Chipotle-broileritacot

Ainekset

1
kg
maustamattomia broilerin koipireisiä
1
dl
valkoviinietikkaa
1
dl
soijakastiketta
1
dl
vettä
1
pieni punasipuli
6
valkosipulinkynttä
2–3
säilöttyä chipotlechiliä (chipotles en adobo)
2
laakerinlehteä
½
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria
Limetticrema
1
prk (150 g)
ranskankermaa
1
dl
majoneesia
1
limetti
ripaus
suolaa
Lisäksi
12
maissitortillaa
salsa verdeä (ohje alla)

Työvaiheet

  1. Leikkaa koipireidet kahteen palaan nivelen kohdalta. Laita palat laakeapohjaiseen pataan. Lisää etikka, soija ja vesi.

  2. Kuori ja lohko punasipuli. Kuori ja viipaloi valkosipulinkynnet. Laita sipulit pataan ja lisää myös chipotlet ja laakerinlehdet. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Hauduta kannella peitettynä 45–55 minuuttia, kunnes broileri on hajoavan kypsää.

  3. Nosta broilerit lautaselle. Keitä lientä ilman kantta voimakkaasti noin 7 minuuttia, ota laakerinlehdet pois. Revi liha irti luista ja lisää ne kuumaan liemeen. Anna maustua 10 minuuttia.

  4. Valmista limetticrema. Laita kulhoon ranskankerma ja majoneesi. Raasta limetin vihreästä kuoriosasta 1 tl hienoa raastetta. Purista puolikkaasta limetistä mehu. Sekoita mehu ja kuoriraaste kastikkeen joukkoon. Mausta ripauksella suolaa.

  5. Lämmitä tortillat kuumassa kuivassa pannussa. Levitä tortilloille ensin salsa verdeä, sitten broileria ja viimeistele limetticremalla.

Vinkki! Chipotles en adoboa eli tomaattiseen kastikkeeseen säilöttyä chipotlechiliä saa isoista ruokakaupoista. Chipotle on voimakkaan chilinen savustettu, kuivattu jalapeno. Annostele sitä varoen.

Salsa verde eli tomatillosalsa

Ainekset

1
ruukku
korianteria
5–6
(500 g)
keskikokoista tomatilloa
1
makea sipuli
1
vihreä jalapeno
1
keskikokoinen limetti
2–3
tl
vettä
½
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Leikkaa korianteri varsineen rouheasti veitsellä.
  2. Poista tomatilloista suojalehdet. Huuhtele tomatillot ja leikkaa ne muutamaan palaan. Laita monitoimikoneen tai tehosekoittimen kulhoon. Lisää myös korianteri.
  3. Kuori ja paloittele sipuli. Poista jalapenoista kanta. Lisää jalapeno monitoimikoneen kulhoon yhdessä sipulin kanssa. Purista limetistä mehu ja lisää vesi. Mausta suolalla.
  4. Hienonna ainekset rouheaksi salsaksi. Voit myös valmistaa salsan isossa morttelissa tai hienontaa ainekset käsin.

Vinkki! Vihreän tomatillon sesonki on syksyllä. Muulloin salsan voi valmistaa säilötyistä tomatilloista. Kesällä kastikkeeseen kannattaa kokeilla tomatillon sukulaista karviaista.

Paahdettu tomaattisalsa

Ainekset

4
(400 g)
tomaattia
2
valkosipulinkynttä kuorineen
1
iso jalapenochili
1
pieni sipuli
½
limettiä
¼
ruukku
korianteria
¼
tl
suolaa

Työvaiheet

  1. Paista tomaatteja, valkosipulinkynsiä ja jalapenoa valurautapannussa, kunnes kasvisten pinta on kauttaaltaan mustunut. Valkosipulit ja chili tummuvat 5–10 minuutissa, tomaatit hieman pidempään.
  2. Anna jäähtyä hetki ja kuori valkosipulinkynnet. Poista chilistä kanta.

  3. Laita valkosipulit ja chili mortteliin ja jauha tasaiseksi. Lisää tomaatit ja jauha tasaiseksi. (Voit käyttää myös sauvasekoitinta, mutta älä jauha soseeksi.)

  4. Hienonna sipuli. Purista limetistä mehu ja hienonna korianteri. Huuhtele sipulikuutiot kylmällä vedellä ja lisää salsaan yhdessä hienonnetun korianterin ja limetinmehun kanssa. Mausta suolalla. Anna vetäytyä jääkaapissa tarjoiluun saakka.

Vinkki! Meksikolaisille ruuille on tyypillistä, että kasvikset, yleensä tomaatti, sipulit ja chili, paahdetaan pannussa tummanpuhuviksi ennen ruuan valmistusta. Paahtaminen antaa tomaateille talvellakin aivan uudenlaisen syvemmän maun.

 

Rouhea guacamole

Ainekset

4
kypsää avokadoa
2
limettiä
1
punainen chili
¼–¾
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Halkaise avokadot, poista kivi ja kaavi hedelmäliha lusikalla kulhoon. Murskaa avokadot haarukalla, jätä rakenne rouheaksi.
  2. Purista limeteistä mehu ja sekoita avokadon joukkoon.
  3. Posta chilistä kanta, leikkaa chili pituussuunnassa puoliksi ja poista siemenet. Hienonna chili ja lisää kulhoon. Mausta suolalla ja pippurilla.

Pico de gallo

Ainekset

400
g
pihvitomaatteja
1
pieni punasipuli
1
valkosipulinkynsi
2
punaista chiliä
1
ruukku
korianteria
2
limettiä
¼
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Leikkaa tomaatit puoliksi, poista kanta ja siemenet. Kuutioi tomaatit. Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Poista chileistä kannat ja viipaloi chilit ohuiksi renkaiksi. Hienonna korianteri. Sekoita aineet keskenään.
  2. Purista limeteistä mehu (n. 4 rkl). Lisää limetinmehu, suola ja mustapippuri muiden ainesten joukkoon. Anna salsan maustua huoneenlämmössä.

Vinkki! Chileistä sopivimpia ovat serrano-chilit, mutta myös muut keskikokoiset punaiset chilit käyvät tähän jokapaikan salsaan.

Kommentit (0)