Kalkkunanugetit on helppo tehdä kotonakin. Tarjoa kurkumanuudeleiden kanssa.
Kalkkunanugetit
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa kalkkuna noin 3 x 4 cm:n kuutioiksi. Purista appelsiinin mehu ja marinoi lihapaloja mehussa 15 minuuttia. Jauha korianterinsiemenet. Ripottele kaikki mausteet kalkkunapaloille.
- Mittaa leivitystä varten munat, panko ja vehnäjauhot erillisiin kulhoihin. Vatkaa munien rakenne rikki. Pyöräytä kalkkunapalat vehnäjauhoissa, sen jälkeen munassa ja lopuksi pankossa.
- Kaada puolet öljystä pannuun kuumentumaan. Öljy on tarpeeksi kuumaa, kun siihen tiputettu kalkkunapala rupeaa tirisemään ja leivitys muuttuu kullanruskeaksi. (Öljyn lämpö on silloin noin 180 astetta.) Kääntele paloja öljyssä, niin että leivityksestä tulee kauttaaltaan kullanruskea. Laita pöydälle pelti ja sen päälle talouspaperia ja ritilä. Nosta kalkkunapalat ritilän päälle valumaan.
- Nugetit ovat parhaimmillaan kuumina. Jos nugetit joutuvat odottamaan, laita ne ennen tarjoilua uuninkestävässä astiassa 175-asteiseen uuniin lämpiämään.
Kurkumanuudelit
Ainekset
Työvaiheet
- Kiehauta 3 l vettä kattilassa. Lisää nuudelit kypsymään 2 minuutiksi. Valuta vesi pois.
- Sulata voi kasarissa. Lisää kurkuma. Hauduta seosta 1 minuutti. Lisää joukkoon nuudelit ja suola. Nostele nuudeleita varovasti niin, että kurkumavoi leviää tasaisesti.
- Rouhi pähkinät, pilko taatelit, hienonna lehtipersilja ja purista sitruunan mehu. Lisää aineet sekoittaen nuudeleiden joukkoon