Kiehtovat lisukkeet ovat helpon broileriruuan juju. Harissan tilalla voit käyttää myös chiliä tai sriracha-kastiketta.
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
2
30 min
Helppo
Rapea broilerinrinta
Ainesosat
2
(nahallista) broilerinrintaa
2
rkl
öljyä
2
rkl
voita
suolaa
pippuria
Vaiheet
- Jos on aikaa, ota broilerinrinnat huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen ruuan valmistamista.
- Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen. Suolaa ja pippuroi liha. Laita öljy kuumaan paistinpannuun ja paista rintoja nahkapuoli alaspäin, kunnes nahka on kullanruskea ja rapea. Alenna tarvittaessa lämpöä, ettei nahka pala. Käännä rinnat, lisää voi pannuun ja paista kaunis väri toisellekin puolelle. Kauho samalla vaahtoavaa voita broilerin päälle.
- Nosta rinnat vuokaan. Laita halutessasi paistolämpömittari lihan paksuimpaan kohtaan. Kypsennä uunissa 13-15 minuuttia tai kunnes lihan sisälämpötila on 63 astetta.
- Tee harissaporkkanat broilerin kypsyessä.
- Ota broileri uunista ja anna lihan levätä 5 minuuttia. Tee sillä aikaa muussattu avokado.
- Leikkaa broilerinrinnat viipaleiksi ja tarjoa porkkanoiden ja avokadon kanssa.
Harissaporkkanat
Ainesosat
2
isoa porkkanaa
2
rkl
kookos- tai rypsiöljyä
loraus
vettä
1/2
appelsiinin raastettu kuori
1
rkl
appelsiinin mehua
2
tl
limetin mehua
1 1/2
rkl
juoksevaa hunajaa
1/2
rkl
harissatahnaa
suolaa
Vaiheet
- Kuori ja paloittele porkkanat vinottain. Ruskista porkkanat kevyesti paistinpannussa öljyssä.
- Kun porkkanat ovat hieman pehmenneet, lisää vesi, appelsiinin kuori, sitrusten mehu, hunaja, harissa ja ripaus suolaa. Anna poreilla matalalla lämmöllä pari minuuttia. Tarkista maku.
Muussattu avokado
Ainesosat
1
iso kypsä avokado
1
rkl
limetin mehua
1/2
dl
hienonnettua korianteria
suolaa
Vaiheet
- Muussaa avokado haarukalla. Sekoita loput ainekset joukkoon. Tarkista maku.