Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 123 keittokirjaan.
OHJE Sara La Fountain KUVA Sami Repo

Sara La Fountainin yhden pellin pikaruoka valmistuu broilerin rintafileestä ja paahdetusta parsa- ja ruusukaalista. Ruoka viimeistellään herkullisella punasipulivinegretillä.

Vinkki! Kun kaalit paahtaa keittämisen sijaan, mausta tulee parempi ja vitamiinit säilyvät.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Sara La Fountainin broileri-kaalipannu

Ainekset

4
broilerin rintafileetä
1
tl
suolaa
1/2
tl
mustapippuria
2
rkl
oliiviöljyä
Paahdetut kaalit
300
g
ruusukaalia
500
g
parsakaalia
2
valkosipulinkynttä
1/2
sitruunan kuori
1
tl
suolaa
1/2
dl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Poista ruusukaaleista kannat ja tarvittaessa uloimmat lehdet. Halkaise kaalit. Paloittele parsakaali. Laita kaalit uunivuokaan.
  2. Kuori ja hienonna valkosipuli. Raasta sitruunan keltainen kuoriosa hienoksi raasteeksi ja lisää se valkosipulin ja suolan kanssa öljyyn. Kaada öljyseos kaaleille. Kypsennä uunissa 10 minuuttia.
  3. Mausta broilerit suolalla ja pippurilla. Ruskista fileet paistinpannussa öljyssä. Ota kaalit uunista ja kääntele. Nosta broilerit kaalien päälle ja jatka paistamista 10–15 minuuttia, kunnes broileri on kypsää.
  4. Tee punasipulivinegretti (ks. ohje alempana) ja pirskota se lopuksi ruuan päälle. 

Punasipulivinegretti

Ainekset

1
pieni
punasipuli
1
punainen chili
1
rkl
rypsiöljyä paistamiseen
1/2
dl
sherryviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
3/4
dl
rypsiöljyä

Työvaiheet

  1. Kuori ja hienonna sipuli. Viipaloi chili siemenineen. Kuullota sipuli paistinpannussa öljyssä pehmeäksi. Lisää chili ja paista 1 minuutti.
  2. Yhdistä kaikki ainekset öljyä lukuun ottamatta kulhossa. Valuta öljy joukkoon koko ajan sekoittaen.
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1456 reseptiä.
Linkitetty 10 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Tuomas Kolehmainen

Moussaka onnistuu pannussakin. Paahda ensin munakoisot odottamaan. Paista sitten muut herkut. Lisää munakoisot, minttu ja feta pinnalle.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Pannumoussaka

Ainekset

1
iso munakoiso
400g
karitsan jauhelihaa
1
rkl
oliiviöljyä
10
keitettyä perunaa (keskikokoista)
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
1
rkl
tomaattipyreetä
1
kanelia
1
tl
suolaa
1
tl
sokeria
1/2
tl
mustapippuria myllystä
1
prk
(400 g) tomaattimurskaa
1/2
ruukkua
minttua
200
g
fetajuustoa

Työvaiheet

  1. Leikkaa munakoiso noin ½ sentin viipaleiksi. Paahda viipaleita kuumassa, kuivassa paistinpannussa pari minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä viipaleet pois pannusta.
  2. Ruskista jauheliha oliiviöljyssä. Viipaloi kypsät perunat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Lisää perunat, sipulit, tomaattipyree ja mausteet pannuun, ja paista miedolla lämmöllä 5 minuuttia. Lisää tomaattimurska ja anna kiehahtaa.
  3. Siirrä munakoisoviipaleet takaisin pannuun. Hienonna minttu, murustele feta ja ripottele molemmat ruuan pinnalle.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Hauki on kala, ja toisin kuin yleisesti ehkä ajatellaan, erittäin maukas sellainen. Hauessa on hienostunut maku, jota herne ja kapris säestävät loistavasti.

Vinkki: Kalatiskeiltä saa yleensä haukifileet valmiiksi jauhettuina pyydettäessä. Homma hoituu kätevästi myös kotona monitoimikoneella.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Hauki-hernekakkuset

Ainekset

500
g
haukifileetä jauhettuna
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
kapriksia
1
dl
laktoositonta kermaviiliä (rasvaa 10 %)
1
rkl
minttua hienonnettuna
1
rkl
tilliä hienonnettuna
2
tl
dijonin sinappia
1
tl
suolaa
Kurkuma-aoli
1
dl
laktoositonta kermaviiliä
2
rkl
kevyt majoneesia
1
tl
kurkumaa jauhettuna tai 2 cm tuorekurkumaa raastettuna
1
rkl
sitruunan mehua
ripaus suolaa
Lisäksi
paistamiseen öljyä
tuoreita yrttejä
sitruunan lohkoja

Työvaiheet

  1. Hienonna sulatetut herneet ja kaprikset kulhossa sauvasekoittimella. Lisää joukkoon jauhettu hauki, kermaviili, minttu, tilli, sinappi ja suola. Sekoita tasaiseksi.
  2. Sekoita kaikki kurkuma-aiolin ainekset pienessä kulhossa ja siirrä kastike kylmään maustumaan.
  3. Pyöritä kostutetuin käsin mureketaikinasta isoja pullia leivinpaperin päälle. Litistä pullia käsin painamalla kevyesti.
  4. Paista haukikakkusia keskilämmöllä öljyssä paistinpannulla noin 3 minuutti per puoli.
  5. Tarjoa aiolin, tuoreiden yrttien ja sitruunalohkojen kanssa. Keitä lisäkkeeksi halutessasi täysjyväriisiä.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 82 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Piia Arnould

Lohikeitto uusiksi! Klassisen lohikeiton haastaja on tässä. Rasvainen lohi raikastuu juuri sopivasti pirteän tomaatin kaverina.

Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min + kypsennys 10 min
Vaikeustaso
Helppo

Lohi-tomaattikeitto

Ainekset

400
g
ruodotonta kirjolohifileetä
1/2
tl
suolaa
1/4
tl
mustapippuria
2
rkl
sitruunan mehua
1
sipuli
2
valkosipulinkynttä
2
varsisellerin vartta
1
rkl
oliiviöljyä
1/2
tl
chilihiutaleita
1
rkl
tomaattipyreetä
10
kirsikkatomaattia
1
prk
kuorittuja tomaatteja
1
prk
(n. 250 g) valkoisia papuja
6
dl
kasvislientä
1
oksa
tuoretta rosmariinia
2
rkl
lehtipersiljaa hienonnettuna

Työvaiheet

  1. Leikkaa lohifilee kuutioiksi kulhoon. Mausta suolalla, pippurilla ja sitruunanmehulla. Siirrä kylmään odottamaan keiton valmistumista.
  2. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Viipaloi varsisellerit.
  3. Paista sipuleita ja selleriä kattilassa öljyssä pari minuuttia. Lisää kattilaan chili, tomaattipyree ja kirsikkatomaatit. Jatka paistamista toiset pari minuuttia.
  4. Kuutioi purkkitomaatit ja lisää kattilaan papujen, kasvisliemen ja rosmariinin oksan kanssa. Anna hautua keskilämmöllä kannen alla 10 minuuttia.

Kommentit (1)

Lilvil

Unohtuiko ne lohenpalat laittaa joukkoon? Ne siis haudutetaan kypsäksi nesteessä ?
Siis tuoretta kalaa tarvitaan ..,

Sanni Soppa365 on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 16 keittokirjaan.
OHJE JA KUVA Sanni Klemelä

Onko sesonkiherkku löytänyt jo pöytääsi? Tässä maukas ja aromaattinen salaatti, jolla voi aloittaa tutustumisen kotimaiseen varhaskaaliin. Salatti on ruokaisa vegeherkku sellaisenaan ja herkullinen lisäke raskaampien grilliherkkujen seuraan vaikka juhannuspöytään.

Annoksia
4
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Kesän maukkain varhaiskaalisalaatti

Ainekset

1 pieni
varhaiskaali
1
kesäkurpitsa
1
avokado
250
g
kirsikkatomaati
1
Granny Smith omena
kourallinen
tuoretta basilikaa
kourallinen
tuoretta lehtipersiljaa
Kastike
1
rkl
oliiviöljy
1
rkl
valkoviinietikka
1
tl
jauhettua juustokuminaa
1
tl
hunajaa

Työvaiheet

  1. Pilko varhaiskaali ja ota kesäkurpitsasta ohuita suikaleita esimerkiksi kuorimaveitsellä. Laita varhaiskaali ja kesäkurpitsasuikaleet isoon kulhoon.
  2. Pese ja kuori halutessasi omena ja lohko kulhoon. Puolita kirsikkatomaatit ja lisää muiden raaka-aineiden joukkoon. Halkaisen avokado, poista kivi ja lohko avokado mukaan salaattiin. Lisää joukkoon myös kourallinen lehtipersilijan ja basilikan lehtiä.
  3. Sekoita kastikkeen ainekset. Kaada kastike salaatin päälle ja sekoita hyvin. Jaa saalaatit pieniin kulhoihin tai tarjoa lisäkkeenä.

Kommentit (0)