
Iki-ihana pippurikastike on pihvin luottokumppani. Käytä kastikkeen tekemisessä valmista demi-glacea ja mausta konjakilla tai madeiralla. Ranskankerma pyöristää maut juuri sopiviksi.
Pippurikastike
Ainekset
Työvaiheet
-
Laita viherpippurit, voi ja öljy pieneen kattilaan. Kuumenna keskilämmöllä noin 3 minuuttia, kunnes pippurit alkavat tuoksua. Lisää konjakki ja keitä muutama minuutti.
-
Lisää demi-glace ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä kastiketta, kunnes siitä on jäljellä 2/3.
-
Siirrä kattila pois liedeltä ja sekoita ranskankerma kastikkeeseen. Maista ja lisää suolaa tarvittaessa.
Vinkki Pippurikastike tarjotaan perinteisesti pannussa paistetun pihvin kanssa. Voit kokeilla konjakin tilalla myös madeiraa.