
Makkara-lehtikaalikeitto valmistetaan tuoremakkarasta.
Makkara-lehtikaalikeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Leikkaa makkarat noin 1 cm:n paloiksi ja ruskista ne oliiviöljyssä kattilassa.
- Hienonna sipuli ja lisää se kattilaan. Laske lämpöä ja anna sipulin kuullottua 5 minuuttia.
- Lisää kanaliemi, huuhdellut linssit ja pasta. Keitä miedolla lämmöllä 10 minuuttia tai kunnes pasta ja linssit ovat kypsiä.
- Keiton kypsyessä pese ja leikkaa lehtikaali ohuiksi suikaleiksi. Jätä paksut lehtiruodit käyttämättä. Lisää kaalisuikaleet kattilaan, käännä lämpö pois ja anna keiton hautua vielä 5 minuuttia.
- Mausta keitto sitruunanmehulla, pippurilla ja suolalla. Hienonna pinnalle ruohosipulia.
Olen tehnyt tätä jo monta kertaa ja hyvää on!