Kodin Kuvalehti on lisännyt 631 reseptiä.
Linkitetty 122 keittokirjaan.
OHJE Emilia Kolari KUVA Päivi Ristell

Ei kuorimista! Kesäkasviksille riittää pesu ja rapsutus. Thaityyliin maustettu soppa maistuu niillekin, jotka jättävät kesäkeiton muuten väliin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Thai-kesäkeitto

Ainekset

800
g
uusia perunoita
nippu (250 g)
uusia porkkanoita
1
pieni kukkakaali
1
l
herneenpalkoja (noin 100 g herneitä)
1
rkl
öljyä
2–3
rkl
vihreää currytahnaa
5–7
dl
vettä
1
tl
limetinkuorta raastettuna
2
tl
sokeria
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria myllystä
1
prk (400 g)
kookosmaitoa
½–1
dl
limetin mehua
Pinnalle
1
ruukku
korianteria
sipulinvarsia

Työvaiheet

  1. Pese ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi. Riivi herneet.
  2. Kuumenna öljy ja currytahna kattilassa. Pyöräytä perunat, porkkanat, sipulit ja kukkakaalin varsipalat nopeasti mausteöljyssä. Lisää vesi. Kasviksista irtoaa nestettä, joten osa niistä saa jäädä nesteen pinnan yläpuolelle, jossa ne kypsyvät höyryssä. Näin vältät laimean makuisen keiton. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia.
  3. Lisää kukkakaalien kukinnot, limetin kuoriraaste, sokeri, suola ja pippuri. Jatka keittämistä viitisen minuuttia.
  4. Lisää herneet, kookosmaito ja limetin mehu. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
  5. Silppua pinnalle sipulinvarsia ja koko  ruukku korianteria. Tarjoa saman tien.

Kommentit (5)

Vierailija

Aineksissa ei ole mainittu sipulia vaikka työvaiheissa se on mainittu.

Vierailija

Korianterin sijasta voit ruiskauttaa joukkoon vihreää astianpesuainetta, maku on sama.

Ei liikaa sotkuja ruokiin

Sorry, ei maistuisi tuo. Peskää ja kuorikaa ne kasvikset ja juurekset kunnolla. Mitään rupikuorisia perunoita ja multaporkkanoita en suostu syömään! Ja ne naatit ja porkkanan kannat ja juuren huitulat kans veks. Ja keittäkää ne kypsiksi! Jos haluaa sitä Al denteä, niin syö raakana, mitä niitä turhaan kattilaan hetkeksi laittamaan? Ei kukkakaali kypsy viidessä minuutissa! Ja jos käyttää kookosmaitoa, ja pyöräyttää kasvikset öljyssä ja curry-tahnassa, niin ei se kuulkaa enää mitään kesäkeittoa ole. Laittakaa nimeksi thai-tyylinen kasviskeitto, niin kuvaa paremmin.

Kesäkeitto on suomalainen klassikko, jota toiset rakastaa ja jota toiset vihaa, jättäkää se rauhaan.

Ihan sama juttu muidenkin ruokien kanssa: lihakeittoa EI tehdä possun lihasta, kuten ei Stroganoffiakaan. Wieninleike on naudanlihaa, ei possua. Possun ja naudan lihassa on ihan eri maku.

En minäkään väitä bataattimuussia perunamuussiksi. Tai bataattilaatikkoa imelletyksi perunalaatikoksi. Itse rakastan perunaa, mutten ole koskaan tykännyt imelletystä perunalaatikosta. Sen sijaan bataattilaatikkoa (ja lanttulaatikkoa) voisin syödä vaikka joka päivä.

Vierailija

Just niin!

Janne Viljanen

Todella hyvä hybridi kesäkeitosta ja thai ruoasta. Meni ihan heittämällä kesän vakiresepteihin

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2050 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
Ohje Anu Brask Kuva Tuomas Kolehmainen

Mehevästä ja miedonmakuisesta kyssäkaalista syntyy ihana soppa, joka sopii niin alkuruuaksi kuin pieneksi lounaaksi. Peruna suurustaa keiton samettisen pehmeäksi. Vastavoimaa lempeydelle antavat kirveli ja caviart. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Kyssäkaali-juustokeitto

Ainekset

3
kyssäkaalia (750 g)
2
jauhoista perunaa (250 g)
1
sipuli
2
rkl
öljyä
8
dl
vettä
1
kasvisliemikuutio
2
dl
kuohukermaa
150
g
goudajuustoa
(1/2 tl suolaa)
Lisäksi
1/2
ruukkua
kirveliä
1
dl
caviartia tai mätiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja kuutioi kyssäkaalit ja perunat. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää kyssäkaalit, perunat, vesi ja liemikuutio. Keitä keskilämmöllä 15–20 minuuttia, kunnes vihannekset ovat pehmeitä.
  3. Soseuta keitto sileäksi ja sekoita kerma joukkoon. Raasta juusto ja lisää keittoon. Lämmitä keittoa koko ajan sekoittaen, kunnes juusto sulaa. Mausta tarvittaessa suolalla.
  4. Koristele keitto kirvelillä ja caviartilla tai mädillä.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 4 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Maistuisi Italian nonnallekin! Parsakaalignocchit ovat herkullista ja helppoa arkiruokaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30
Vaikeustaso
Helppo

Parsakaalignocchit

Ainekset

1
(300 g)
parsakaali
½
punasipulia
1
valkosipulinkynsi
1
rkl
oliiviöljyä
½
tl
fenkolinsiemeniä
1
tl
kuivattua rosmariinia
½
tl
kuivattuja chilihiutaleita
1
tlk (400 g)
kokonaisia säilöttyjä tomaatteja
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
4 + 4
rkl
raastettua parmesaania
Lisäksi
1
ps (400 g)
gnoccheja

Työvaiheet

  1. Irrota parsakaalista kukinnot ja hienonna varret. Keitä varsisilppua kiehuvassa, suolalla maustetussa vedessä 2 minuuttia. Valuta ja siirrä sivuun.
  2. Kuori ja hienonna punasipuli ja valkosipuli. Kuumenna öljy ja paista sipuleita ja mausteita keskilämmöllä noin 6 minuuttia. Lisää tomaatit ja hauduta 10 minuuttia, hiero niitä välillä puuharukalla. Lisää varsisilppu ja jatka haudutusta 5 minuuttia. Lisää kukinnot ja jatka vielä 5 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Raasta parmesaania joukkoon.
  3. Keitä gnocchit kypsiksi pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta ja kääntele kastikkeeseen. Raasta vielä parmesaania päälle.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1018 reseptiä.
Linkitetty 21 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Nyt on rapeaa ja mehevää! Herkullisen uunilohen salaisuus: hapankorpuista valmistettu superrapea ruiskuorrute, jossa on vienosti piparjuuren potkua.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Hapankorppulohi

Ainekset

1
(500 g)
nahallinen kirjolohi- tai lohifilee
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Muruseos
100
g
hapankorppuja (tai kuivahtanutta ruisleipää)
½
tl
valkosipulijauhetta
2
rkl
hienonnettua persiljaa
1
rkl
hienonnettua tilliä
3
rkl
raastettua piparjuurta
3
rkl
oliiviöljyä

Työvaiheet

  1. Ota lohi huoneenlämpöön ja kuumenna uuni 225 asteeseen.
  2. Mausta lohi suolalla ja pippurilla. Hienonna leipä teholeikkurissa muruiksi. Sekoita loput ainekset joukkoon. Painele lohen pinnalle ja kypsennä noin 15 minuuttia.
  3. Tarjoa esimerkiksi tillillä maustetun jogurtin, kasvisten ja kvinoan kanssa.

Kommentit (0)

Nämä sämpylät on todella helppo tehdä ja sopii kiireellisellekin ihmiselle ja ovat vielä hyvän makuisia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
n. 10 - 12 kpl
Valmistusaika
10 min ja n. 15 min uunissa
Vaikeustaso
Helppo

Hyvät rusinasämpylät, nopeasti

Ainekset

3
dl
vehnäjauhoja
1
dl
kaurahiutaleita
1
dl
ruisjauhoja
2
tl
leivinjauhetta
0,5
tl
Pan suolaa
1
tl
hunajaa/tavallista sokeria tai Stevia sokeria 0,5 tl
2
dl
Planti kaurakermaa/kuohukermaa
1 -2
dl
maitoa tai vettä
1
rkl
ruokaöljyä (sitruuna-basilikalla maustettua) tai muuta
0,5 - 1
dl
rusinoita

Työvaiheet

Laita uuni 180 asteeseen. Sekoita kaikki kuivat aineet ensin, lisää sitten nesteet ja ruokaöljy, mielellään maustettua jos on. Sekoita taikina, saa olla vähän löysää ei liian löysää, että on helppo laittaa kahdella lusikalla pellille ja laita sitten päälle vähän vehnäjauhoja ja muotoile pyöreän mallisiksi. Paista 180 asteessa n. 15 min. keskitasolla kunnes ovat päältä kauniin värisiä ja pohjasta vähän ruskeita eli paistuneet sopiviksi ja kevyen tuntuisia. Anna tekeytyä ennen syömistä hetken aikaa. Säilytä jääkaapissa jos niitä jää ja lämmitä hiukan mikrossa ennen syöntiä. Voi myös pakastaa ja lämmittää mikrossa. Vihjeeksi voit käyttää myös paperisia muffinssivuokia.

Kommentit (0)