
Ei kuorimista! Kesäkasviksille riittää pesu ja rapsutus. Thaityyliin maustettu soppa maistuu niillekin, jotka jättävät kesäkeiton muuten väliin.
Thai-kesäkeitto
Ainekset
Työvaiheet
- Pese ja paloittele perunat ja porkkanat. Halkaise ja leikkaa sipulit viipaleiksi. Irrottele kukkakaali kukinnoiksi ja paloittele varsi. Riivi herneet.
- Kuumenna öljy ja currytahna kattilassa. Pyöräytä perunat, porkkanat, sipulit ja kukkakaalin varsipalat nopeasti mausteöljyssä. Lisää vesi. Kasviksista irtoaa nestettä, joten osa niistä saa jäädä nesteen pinnan yläpuolelle, jossa ne kypsyvät höyryssä. Näin vältät laimean makuisen keiton. Keitä kannen alla noin 10 minuuttia.
- Lisää kukkakaalien kukinnot, limetin kuoriraaste, sokeri, suola ja pippuri. Jatka keittämistä viitisen minuuttia.
- Lisää herneet, kookosmaito ja limetin mehu. Kuumenna, mutta älä enää keitä.
- Silppua pinnalle sipulinvarsia ja koko ruukku korianteria. Tarjoa saman tien.
Aineksissa ei ole mainittu sipulia vaikka työvaiheissa se on mainittu.
Todella hyvä hybridi kesäkeitosta ja thai ruoasta. Meni ihan heittämällä kesän vakiresepteihin