Hyppää pääsisältöön
Etusivu
Etusivu
Lue digilehtenä
Tilaa

Päävalikko

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Etusivu
Etusivu
Kirjaudu
Lue digilehtenä
Tilaa
Arjen nopeat
Keitot
9:27 | 8.1.2021

Hapankaali-pelmenikeitto

Lisää omaan keittokirjaan
Glorian ruoka ja viini on lisännyt 3757 reseptiä
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Nyt on helppoa! Liemi kuumaksi ja sattumat sekaan. Pelmenikeiton maun täydentää nokare georgialaista maustekastiketta adjikaa, jonka voi tehdä itse tai ostaa kaupasta valmiina.

Pelmeneitä eli venäläisestä keittiöstä tuttuja pastanyyttejä löytyy hyvin varustettujen kauppojen pakastealtaasta, jossa niitä on saatavilla sekä liha- että kasvisversioina. Niistä saa aikaiseksi helpon ja lämmittävän keiton.

Oheisessa ohjeessa pelmenit yhdistetään lihaliemeen hapankaalin, varsisellerin ja kevätsipulin kanssa. Keittäminen käy nopeasti: itse pelmenit tarvitsevat kypsyäkseen vain viisi minuuttia.

Keiton voi tarjota sellaisenaan smetanan kanssa. Herkullinen lisä sille on kuitenkin vihreä adjika-maustetahna, joka surautetaan korianterista, tillistä ja valkosipulista sillä aikaa, kun keitto kiehuu kypsäksi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
4
15 min
Helppo

Hapankaali-pelmenikeitto

Lisää kokoelmaan

Ainesosat

1½
l
vettä
2
lihaliemikuutiota
4
kevätsipulin vartta
2
varsisellerin vartta
1
rs (300 g)
hapankaalia
1
tl
kokonaista kuminaa
¼
tl
jauhettua maustepippuria
1
ps (400 g)
pelmenejä (esim. Deliciest)
Lisäksi
½–1
dl
vihreää adjikaa
4
rkl
smetanaa

Vaiheet

  1. Tee ensin adjika (ohje alla).

  2. Kuumenna vesi ja liemikuutiot isossa kattilassa. Viipaloi sillä aikaa kevätsipulit ja sellerit.

  3. Laita sellerit, hapankaali ja mausteet liemeen. Keitä 5 minuuttia. Lisää pelmenit ja kevätsipulit ja keitä 5 minuuttia tai pakkauksen ohjeen mukaan.

  4. Jaa keitto kulhoihin, lisää runsaasti adjikaa ja smetanaa.

Vihreä adjika

Ainesosat

1–2
valkosipulinkynttä
1
vihreä chili
2
ruukkua
korianteria
½
dl
öljyä
2
tl
valkoviinietikkaa
1
tl
kuivattua tilliä
½
tl
suolaa

Vaiheet

  1. Kuori valkosipuli ja hienonna chili. Laita kaikki aineet tehosekoittimen kulhoon.

  2. Soseuta aineet pestomaiseksi seokseksi. Purkita ja säilytä jääkaapissa. Adjika säilyy noin viikon.

Tilaa Glorian ruoka & viini
30 minuuttia
keitot
Hapankaali
pelmenikeitto

Suosituimmat

Taatelikakku

Saaristolaisleipä

Shelterin mallasleipä

Graavisiika Henri Alénin tapaan

Graavilohi suolaliemessä eli jääkellarin lohi

Reseptit

  • Uusimmat reseptit
  • 30 minuuttia
  • Aamiainen & brunssi
  • Finnhits
  • Gluteeniton deli
  • Grillaus
  • Jauhelihakierre
  • Juomat ja smoothiet
  • Jälkiruuat
  • Kemut
  • Kevyet & salaatit
  • Kot kot
  • Lasten suosikit
  • Leivät & piirakat
  • Nuuka kokki
  • Pastatehdas
  • Pihvi & BBQ
  • Päivän katiska
  • Sokerileipuri
  • Sporttiruoka
  • Säilöntä
  • Vegebaari
  • Viikonloppubistro
  • Vegaanisia herkkuja
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Social links

  • Facebook
  • Instagram
Etusivu

Footer menu

  • Evästeasetukset
  • Asiakaspalvelu
  • Evästekäytännöt
  • Haavoittuvuustietojen vastuullinen ilmoittaminen
  • Käyttöehdot
  • Mediaopas
  • Tietosuoja
  • Tilaa Glorian ruoka & viini
  • Toimituksen yhteystiedot
Digital magazine image
Digital magazine logo
Lue Glorian ruoka & viini laitteella kuin laitteella missä ikinä tahdotkin.
Lue digilehtenä
Glorian ruoka & viini
Tilaa

© Sanoma Media Finland Oy

Käyttäytymiseen perustuva mainonta
Vastuullista journalismia

Main menu sidebar

  • Reseptit
  • Artikkelit
  • Reseptihaku
Glorian ruoka & viini
Tilaa Lue digilehtenä

Sivupalkin ekstravalikko

  • Toimitus
  • Palaute
  • Lue Glorian ruoka & viini digilehdet.fi:ssä
  • Tilaa Glorian ruoka & viini