Erittäin maukas soppa, josta saat kasvisversion jättämällä pekonin pois.
Ranskalainen linssisoppa
Ainekset
Työvaiheet
1. Huuhtele linssit.
2. Pilko sipuli, muut vihannekset ja pekoni.
3. Paista pekonipalaset rapeiksi pienessä määrässä öljyä ja siirrä sivuun.
4. Pyyhkäise pannu ylimääräisestä pekonirasvasta, lisää ruokaöljyä ja kuullota sipulia ja muita vihanneksia (ei valkosipuli) öljyssä 2-3 min.
5. Lisää valkosipuli, savustettu paprikamauste ja timjami ja paista vielä hetki. Lisää pekonit.
6. Lisää pannuun tomaattimurska, veteen liuotetut liemikuutiot, linssit ja laakerinlehdet.
7. Suolaa ja pippuroi.
8. Anna kiehua ja sen jälkeen putrutella alhaisella lämmöllä 20-25 min niin, että linssit pehmenevät.
9. Tarjoile maalaisleivän kanssa ja purista annosten päälle vähän sitruunamehua.
Ohjeessa taitaa olla mittavirhe mausteissa. Tarkoittanet teelusikallinen kuivattua timjamia ja 0,5-1 teelusikallista savustettua paprikamaustetta. Tölkin lyhenne on tlk.
Kiitos, korjataan.