Voit käyttää keittoon mitä tahansa salaatteja. Paloittele ne kattilaan kantoineen päivineen!
Salaattikeitto
Ainekset
Työvaiheet
-
Huuhtele ja paloittele salaatit. Käytä myös kannat, mutta erottele ne lehdistä. Säästä vähän vesikrassia koristeluun, paloittele loput salaatinlehtien joukkoon.
-
Viipaloi kevätsipulit ja valkosipulinkynsi. Kuori ja kuutioi peruna.
-
Kuumenna öljy kattilassa ja lisää sipulit, peruna ja salaattien kannat. Kuullota muutama minuutti. Lisää vesi ja mausteet ja keitä noin 10 minuuttia, kunnes peruna on pehmeää. Lisää salaatinlehdet ja vesikrassi, kypsennä pehmeäksi, pari minuuttia. Älä keitä voimakkaasti, jottei salaatit tummu.
-
Soseuta keitto sauvasekoittimella ja annostele kulhoihin. Viimeistele ranskankermalla, pippurilla ja vesikrassilla.