Soppa365 on lisännyt 255 reseptiä.
Linkitetty 22 keittokirjaan.
Riikka Väliahde

Vaeltajan vakieväs on itse valmistettu puurosekoitus. Noudata perusohjeen kaavaa ja lisää makuja mieltymystesi mukaan. Maistuu myös sisätiloissa!

Tämä puurokikka on vanhan partiolaisen perua! Puurosekoituksien ideana on sekoittaa valmiiksi pusseihin tai purkkeihin puurohiutaleita ja omia lempipuurolisukkeita niin, että matkaan ei tarvitse ottaa hilloa, voita tai tuoreita marjoja.

Puurosekoitus onkin omiaan esimerkiksi vaelluksilla ja muilla luontoretkillä, mutta se on kätevä konsti myös kotioloissa etenkin kiireisinä arkiaamuina. Kaada vain puurosekoitus kulhoon ja lisää kiehuvaa vettä päälle. Hetken haudutus, ja puuro on valmis!

Helppo tapa on koota ensin pusseihin kaurahiutaleet ja sitten maustaa erilaisin yhdistelmin. Käytä vain kuivia aineita, jotta puuro säilyy hyvin.

Ohessa on puurosekoituksen perusohje, jota voit muunnella mielesi mukaan. Puuroon sopivat hyvin erilaiset pähkinät, mantelit ja siemenet sekä leseet. Makua puuroon tuovat kuivatut marjat ja hedelmät (etenkin omena) sekä marjajauheet. Pieni ripaus mausteita, esimerkiksi kanelia, kardemummaa tai inkivääriä, tuo puuroon hyvän maun. Jos haluat puurosta tuhdimpaa, lisää myös maitojauhetta tai herneproteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Puurosekoitus

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1/2
dl
leseitä tai siemeniä
1/2
dl
pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä tai marjoja (tai 2 rkl marjajauhetta)
2-4
rkl
maitojauhetta tai herneproteiinia
1
tl
mausteita
(suolaa)
Puurosekoituksen perusohje
Keittämiseen
9
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset yhteen. Säilytä kuivassa ja ilmatiiviissä purkissa.
  2. Kun haluat syödä puuron, lisää 9 dl vettä. Jos keität trangialla, saatat tarvita hieman enemmän vettä. Keitä kypsäksi, kuten tavallinen kaurapuuro.

 

 

3 hyväksi todettua makuyhdistelmää

 

Omena-kardemumma

Pilko kuivatut omenarenkaat neljään osaan ja lisää ½-1 tl kardemummaa. Tähän lempeään puuroon sopii hyvin myös maitojauhe ja kuorelliset mantelit, joko kokonaisena tai rouhittuna.

 

Mustaherukkapuuro

Lisää hiutaleiden joukkoon mustaherukkajauhetta (saatavilla ihan tavallisista kaupoista), auringonkukansiemeniä ja kuivattuja marjoja.

 

Proteiinipuuro

Rouhi kasa erilaisia pähkinöitä pieneksi. Lisää puuron joukkoon vielä kurpitsansiemeniä ja halutessasi 2 rkl chia-siemeniä. Lisää herneproteiinia (reilusti, jos haluat tosi tuhtia). Mausta puuro vielä kanelilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 11 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
Ajvar-kanaa uunissa
Ajvar-kanaa uunissa

Ainakin Ruotsissa kauppojen perusvalikoimaan kuuluvalla ajvar relishilla maustaa helposti nopeita arkiruokia, kuten tämä uunikana/broileri. Ohje Buffé-lehdestä.

Kaada ajvar-kastike ruskistettujen kanapalojen päälle, ripottele päälle panko-persilja-öljyseos ja paista uunissa 225 asteessa 25 minuuttia. Tarjoile riisin ja keitettyjen vihreiden papujen kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5
Valmistusaika
45
Vaikeustaso
Helppo

Ajvar-kanaa uunissa

Ainekset

1
kg
broilerin reisifileepaloja
2
rkl
öljyä
1
tl
suolaa
2
mm
mustapippuria jauhettuna
Ajvar-kastike
2
dl
(kevyt) creme fraiche
1,5
dl
ajvar relish
1
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)
1
murskattu valkosipulinkynsi
1
tl
suolaa
0,5
tl
mustapippuria jauhettuna
Kuorrutus
1
dl
panko
2
rkl
öljy
2
rkl
hakattu persilja

Työvaiheet

1. Laita uuni 225 asteeseen.
2. Ruskista kana nopeasti ja mausta suolalla ja pippurilla. Laita voideltuun uunivuokaan.
3. Tee ajvar-kastike: sekoita creme fraiche, ajvar, valkosipuli, suola ja pippuri kulhossa ja kaada sitten kanapalojen päälle.
4. Sekoita panko öljyn ja persiljan kanssa ja ripottele vuokaan päällimmäiseksi.
5. Kypsennä uunissa 225 asteessa 25 minuuttia.
6. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja papuja 2-3 minuuttia suolalla maustetussa vedessä.

Kommentit (1)

Vierailija

Ainakin Lidlistä saa tätä ajvaria....

Hyvä terveys on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Maukas ja tuhti soppa syntyy linsseistä, perunoista ja purjosta. 

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
20 min
Vaikeustaso
Helppo

Vihreä kasvissosekeitto

Ainekset

2
(400 g)
jauhoista perunaa
1
pieni
purjo
1
prk (285 g)
linssejä
1
l
kasvislientä
200
g
pakasteherneitä
2
rkl
sitruunamehua
rouhittua mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuori ja paloittele perunat pieniksi. Halkaise purjo, huuhtele huolellisesti ja viipaloi. Valuta linsseistä liemi siivilässä.
  2. Kiehauta kattilassa kasvisliemi. Lisää perunat, purjo, linssit ja herneet. Keitä 20 minuuttia. Mausta sitruunanmehulla.
  3. Soseuta sileäksi sauvasekoittimella. Mausta rouhitulla mustapippurilla. Tarjoile keiton kanssa raejuustoa ja ruisleipää.

Kommentit (0)

Hyvä terveys on lisännyt 146 reseptiä.
Linkitetty 8 keittokirjaan.
OHJE Suvi Rüster KUVA Tuomas Kolehmainen

Herkkua! Lusikoi lautaselle sammettista sosekeittoa ja ripauta pinnalle mausteista broileria ja rapeita siemeniä.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Bataattisosekeitto

Ainekset

1
pkt (400 g)
bataattisosetta
5
dl
maitoa tai kauramaitoa
1
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
suolaa
Päälle
300
g
broilerinfileesuikaleita
2
tl
öljyä
½
dl
kurpitsansiemeniä
1
tl
garam masala -mausteseosta
½
tl
suolaa
1
dl
hienonnettua persiljaa

Työvaiheet

  1. Sekoita kattilassa valmis bataattisose, maito ja inkivääri. Kuumenna kiehuvaksi. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
  2. Ruskista fileesuikaleet öljytilkassa. Lisää kurpitsansiemenet. Mausta garam masalalla ja suolalla. Hienonna joukkoon persilja.
  3. Annostele keittoa lautasille. Nosta päälle paistettua broilerisiemenmuruseosta.

Kommentit (0)

Krista Kupariharju on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Ota suosiota kasvattaneet kasvimaidot haltuun lämmittämällä ihana mustikkalatte. Se on pohjoinen versio trendikkäästä kurkumalatesta.

Maidon myynti laskee kuin lehmänhäntä, mutta kasvimaidoilla menee lujaa. Niissä kiinnostaa paitsi uutuusarvo, myös vaikutukset hyvinvointiin. Kasvipohjaisten "maitojen" markkinat ovat suuret, ja tarjolla on soijasta, kaurasta, mantelista, kookoksesta ja erilaisista viljayhdistelmistä tehtyjä...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
5 min
Vaikeustaso
Helppo

Mustikkalatte

Ainekset

2
dl
(sulatettuja) mustikoita
5
dl
(kahviin sopivaa) kaura- tai mantelimaitoa
1/2
tl
jauhettua kardemummaa
1/4
tl
jauhettua inkivääriä
1
tl
vaniljasokeria
2
tl
vaahterasiirappia
Päälle
kanelia

Työvaiheet

  1. Painele marjoja tiheässä siivilässä, jotta niistä irtoaa mehu. Jaa mehu kahteen korkeaan lasiin.
  2. Laita kasvimaito, mausteet, vaniljasokeri ja vaahterasiirappi kattilaan ja kuumenna samalla vaahdoksi vatkaten.
  3. Kaada latte laseihin. Ripottele päälle kanelia.

Kommentit (1)

Astiat vaihtoon

Sulla on tuo lasin reuna säröllä, varo ettet halkaise huultasi.