Soppa365 on lisännyt 271 reseptiä.
Linkitetty 23 keittokirjaan.
Riikka Väliahde

Vaeltajan vakieväs on itse valmistettu puurosekoitus. Noudata perusohjeen kaavaa ja lisää makuja mieltymystesi mukaan. Maistuu myös sisätiloissa!

Tämä puurokikka on vanhan partiolaisen perua! Puurosekoituksien ideana on sekoittaa valmiiksi pusseihin tai purkkeihin puurohiutaleita ja omia lempipuurolisukkeita niin, että matkaan ei tarvitse ottaa hilloa, voita tai tuoreita marjoja.

Puurosekoitus onkin omiaan esimerkiksi vaelluksilla ja muilla luontoretkillä, mutta se on kätevä konsti myös kotioloissa etenkin kiireisinä arkiaamuina. Kaada vain puurosekoitus kulhoon ja lisää kiehuvaa vettä päälle. Hetken haudutus, ja puuro on valmis!

Helppo tapa on koota ensin pusseihin kaurahiutaleet ja sitten maustaa erilaisin yhdistelmin. Käytä vain kuivia aineita, jotta puuro säilyy hyvin.

Ohessa on puurosekoituksen perusohje, jota voit muunnella mielesi mukaan. Puuroon sopivat hyvin erilaiset pähkinät, mantelit ja siemenet sekä leseet. Makua puuroon tuovat kuivatut marjat ja hedelmät (etenkin omena) sekä marjajauheet. Pieni ripaus mausteita, esimerkiksi kanelia, kardemummaa tai inkivääriä, tuo puuroon hyvän maun. Jos haluat puurosta tuhdimpaa, lisää myös maitojauhetta tai herneproteiinia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Puurosekoitus

Ainekset

4
dl
kaurahiutaleita
1/2
dl
leseitä tai siemeniä
1/2
dl
pähkinöitä tai kuivattuja hedelmiä tai marjoja (tai 2 rkl marjajauhetta)
2-4
rkl
maitojauhetta tai herneproteiinia
1
tl
mausteita
(suolaa)
Puurosekoituksen perusohje
Keittämiseen
9
dl
vettä

Työvaiheet

  1. Sekoita ainekset yhteen. Säilytä kuivassa ja ilmatiiviissä purkissa.
  2. Kun haluat syödä puuron, lisää 9 dl vettä. Jos keität trangialla, saatat tarvita hieman enemmän vettä. Keitä kypsäksi, kuten tavallinen kaurapuuro.

 

 

3 hyväksi todettua makuyhdistelmää

 

Omena-kardemumma

Pilko kuivatut omenarenkaat neljään osaan ja lisää ½-1 tl kardemummaa. Tähän lempeään puuroon sopii hyvin myös maitojauhe ja kuorelliset mantelit, joko kokonaisena tai rouhittuna.

 

Mustaherukkapuuro

Lisää hiutaleiden joukkoon mustaherukkajauhetta (saatavilla ihan tavallisista kaupoista), auringonkukansiemeniä ja kuivattuja marjoja.

 

Proteiinipuuro

Rouhi kasa erilaisia pähkinöitä pieneksi. Lisää puuron joukkoon vielä kurpitsansiemeniä ja halutessasi 2 rkl chia-siemeniä. Lisää herneproteiinia (reilusti, jos haluat tosi tuhtia). Mausta puuro vielä kanelilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Päivi Ristell

Syvänmakuinen parsarisotto onnistuu ilman voita ja parmesaania. Vegaanisen risoton täyteläisen maun takaa vaalea misotahna.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Parsa-siitakerisotto

Ainekset

Liemi
1
l
vettä
4
rkl
(vaaleaa) misotahnaa
Risotto
300
g
vihreää parsaa
100
g
siitakesieniä
4
valkosipulinkynttä
2
rkl + 1 rkl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
¼
tl
rouhittua mustapippuria
dl
risottoriisiä
1
dl
valkoviiniä

Työvaiheet

  1. Kiehauta liemen vesi kattilassa. Ota pieni määrä sivuun ja sekoita misotahna joukkoon. (Se liukenee pieneen vesimäärään paremmin). Kaada seos kattilaan ja pidä liemi miedolla lämmöllä kiehuvana.

  2. Leikkaa parsoista kova, puumainen pää pois ja kuori tarvittaessa. Paloittele. Viipaloi siitakesienet. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet.

  3. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä padassa ja paista parsapaloja ja siitakesieniä noin 5 minuuttia, koko ajan sekoitellen. Kaada kasvikset kulhoon ja mausta suolalla ja pippurilla. Kuumenna jäljellä oleva 1 rkl oliiviöljyä samassa padassa ja kuullota valkosipulia noin 2 minuuttia. Lisää riisi ja kääntele kunnolla joukkoon noin minuutin ajan. Lisää viini, anna sihahtaa ja keitä hetki, kunnes viini on imeytynyt.

  4. Lisää misolientä kauhallinen kerrallaan, lisää, kun edellinen on imeytynyt. Keittoaika on 18 minuuttia.

  5. Lisää lopuksi parsat ja sienet ja kääntele joukkoon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2516 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
OHJE Christina Aaltio KUVA Panu Pälviä

Kuohkean munakkaan peruskaava on simppeli: munia, nestettä ja ripaus suolaa. Höystämällä klassikko vie kielen maailmalle, ja tällä kertaa Italiaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Italialainen munakas

Ainekset

1
(250 g)
munakokoiso
12
kirsikkatomaattia
2
rkl
oliiviöljyä
4
kananmunaa
4
rkl
vettä
1
tl
suolaa
¼
tl
mustapippuria myllystä
1
dl
parmesaania raasteena
tuoretta basilikaa

Työvaiheet

  1. Viipaloi munakoiso ja halkaise tomaatit. Paista munakoisoja kuumassa pannussa öljyssä noin 5 minuuttia. Lisää tomaatit ja paista vielä pari minuuttia. Siirrä kasvikset pois pannusta, pidä pannu kuumana.

  2. Sekoita munat, vesi, suola ja pippuri kulhossa ja kaada seos kuumaan pannuun. Alenna lämpöä ja vedä munakasseosta pari kertaa lastalla reunoilta keskelle.

  3. Lisää kasvikset ja parmesaani kosteaksi hyytyneen munakkaan päälle. Kypsennä miedolla lämmöllä pari minuuttia, kunnes juusto sulaa. Viimeistele munakas basilikalla.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1293 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Ninna Lindström

Korealaisen porsaanlihakeiton umamisuus perustuu kimchiin, kalakastikkeeseen ja soijaan. Makua riittää joka lusikalliseen!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
40 min
Vaikeustaso
Helppo

Korealainen porsaanlihakeitto

Ainekset

250
g (noin 4 dl)
kimchiä
300
g
porsaankylkeä
1
rkl + 1 rkl
seesamiöljyä
1
sipuli
3
valkosipulinkynttä
1
tl
raastettua inkivääriä
1
l
kanalientä
1
rkl
kalakastiketta
1
rkl
soijakastiketta
2
tl
(ruoko)sokeria
1
pkt (noin 300 g)
maustamatonta tofua
Päälle
tuoretta kevätsipulia

Työvaiheet

  1. Valuta kimchi, mutta säästä liemi. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paloittele liha ja ruskista padassa ruokalusikallisessa seesamiöljyä. Lisää sipulit ja raastettu inkivääri ja jatka paistamista 2 minuutin ajan.

  2. Sekoita joukkoon toinen lusikallinen seesamiöljyä, kimchi, kanaliemi, kalakastike, soijakastike, sokeri ja noin ½ dl kimchin lientä. Tarkista tulisuus ja lisää kimchilientä tarvittaessa. Hauduta 15 minuuttia kannen alla.

  3. Kuutioi tofu keittoon ja jatka keittämistä 10 minuuttia. Viipaloi kevätsipulia valmiin keiton päälle.

Kommentit (0)

Heather on lisännyt 1 reseptin.
Linkitetty 3 keittokirjaan.
Fresh from the oven!
Fresh from the oven!
Ready to eat!
Ready to eat!

Quick and easy, no kneading, no rolling! Quickly mix your ingredients, pop the dough in the fridge overnight and bake in the morning for scrumptious bread rolls for breakfast.

Originally added by Kodin Kuvalehti, link in the comments.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
12
Valmistusaika
5 mins mixing + 12 hours proving + 30 minutes baking
Vaikeustaso
Helppo

Easy Peasy Breakfast buns

Ainekset

3
dl
Oat or rye flakes
3
dl
Wheat flour
2
dl
'Hiiva' or 'Sämpylä' flour
0.5
dl
Seedmix
1
pk
Dried yeast
1.25
tsp
salt
4
dl
Cold water
0.5
dl
Oil

Työvaiheet

1) Mix dry ingredients together in large bowl.
2) Add water and oil, mix to get a thick porridge like dough / batter.
3) Cover bowl with cling wrap (elmu kelmu!) and place in refrigerator overnight
4) Heat oven to 225 deg C
5) Cover baking tray with baking paper.
6) Scoop dough onto tray using two spoons.
7) Garnish with seeds, flakes or flour as desired.
8) Bake in the bottom of the oven around 30 minutes.

* Feel free to substitute other flours and seeds. I've used spelt flour and sunflower seeds in the pictures above.

Kommentit (1)