Maksakastike, joskus sitä on pakko saada. On se hyvää ja kermaisena vielä parempaa;)
Poista maksasta kalvo ja leikkaa paloiksi. Ruskista maksapalat kevyesti pannulla voissa. Lisää vielä voita hiukan lisää ja pari ruokalusikallista jauhoja. Sitten laita pannulle vesi, sipuli, porkkana ja mausteet.
Hauduta noin puolisen tuntia miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi kerma ja anna hiljalleen kypsyä vielä noin 10 minuuttia.
Tarjoile ehdottomasti perunamuusin ja puolukkahillon kera! Jotkut pitävöt keitetyistä perunoista, joita en kyllä ymmärrä.
Musiikkina kuuntelin Cafe del Maren lounge musiikkia ja resepti löytyi täältä: https://www.rosaviinijaruoka.fi/resepti/kermainen-maksakastike/
Maksakastike
Työvaiheet
500 g naudan maksaa
1 sipuli
1 porkkana
2 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria
chilijauhetta
suolaa
1 dl kermaa
5 dl vettä
voita