Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1936 reseptiä.
Linkitetty 333 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kasvisruokaa vikkelästi? Ruokatoimittaja Anu Braskin eräs luottoresepti on parsakaali-maapähkinävoipasta. Se valmistuu yhtä nopeasti kuin pestopasta, mutta ravintoarvot ovat paremmat. Anu oikaisee keittämällä pastan ja kasvikset samassa kattilassa. Anna pastan kuitenkin hetken aikaa kiehua ihan yksinään, sillä parsakaali on parasta rapsakkana.

Pasta ja kasvikset kypsyvät kätevästi samassa kattilassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, noin 3 dl kastiketta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoipasta

Ainekset

1
parsakaali
4
kevätsipulinvartta
300
g
pinaattipastaa (esim. tagliatelle)
1
rkl
suolaa
Kastike
2
dl
vettä
1
dl
maapähkinävoita
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
hoi sin -kastiketta
1
tl
soijakastiketta
1/2
tl
suolaa
Tarjoiluun
1
limetti

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset pienessä kattilassa. Kiehauta ja siirrä sivuun odottamaan.
  2. Pilko parsakaalin kukinnot ja jalka suupaloiksi. Hienonna kevätsipulinvarret.
  3. Mittaa 4 l vettä isoon kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla. Laita pasta kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia. Lisää parsakaalit ja keitä vielä 5 minuuttia.
  4. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Siivilöi pasta ja parsakaalit ja kaada ne takaisin kattilaan.
  5. Sekoita maapähkinäkastike kypsään pastaan ja lisää tilkka keitinvettä, mikäli pasta tuntuu liian kuivalta. Lisää hienonnetut kevätsipulinvarret pastan joukkoon ja tarjoa heti limettilohkojen kera. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Jussi Aumo on lisännyt 12 reseptiä.
Linkitetty 3 keittokirjaan.

Sopivasti mausteinen vegelasagne, linsseistä, tomaattimurskasta ja ranskankermasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
5-6
Valmistusaika
45 min
Vaikeustaso
Helppo

Linssilasagne

Ainekset

1
rl
oliiviöljyä
2
kpl
karkeasti raastettua porkkanaa
1
kpl
hienonnettu keltasipuli
2
kpl
valkosipulinkynsiä murskattuna
pieni
kourallinen
rosmariiniiä silputtuna
2
rkl
tomaattipyreeta
2
prk
keitettyjä punaisia linssejä (n. 400 g ilman nestettä)
800
g
tomaattimurskaa
1
kpl
kasvisliemikuutio
suolaa
mustapippuria
1/2-1
tsk
cayennepippuri
300
g
tuorelasagnelevyjä
5
dl
ranskankermaa
5
dl
juustoraaste (esim. punaleima emmental)

Työvaiheet

1. Lämmitä öljy pannussa ja paista porkkanaa, sipuleita ja rosmariiniä niin, että ne pehmenevät, mutta eivät saa väriä. Lisää sitten tomaattipyree ja paista vielä muutama minuutti sekoittaen.

2. Lisää linssit, tomaattimurska ja kasvisliemikuutio ja anna kypsyä hiljalleen 10 minuuttia. Lisää suola , pippuri ja cayennepippuri. Laita uuni 200 asteeseen.

3. Sekoita sillä välin ranskankerma ja juustoraaste kulhossa.

4. Voitele uunivuoka. Täytä se järjestyksessä tomaatti-linssikastike ->lasagnelevyt->ranskankerma-juustosekoitus niin monta kerrosta kuin aineksia riittää. Päällimäiseksi ranskankerma-juustosekoitusta ja haluttaessa extrakerros juustoaraastetta. Gratinoi uunissa 25 minuuttia.

5. Tarjoile salaatin ja paahdettujen kurpitsansiemenien kanssa.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 7 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Maukas turska ja tuliset jalopenot ovat mainio makupari. Lastaa tortillat kalafileillä, kasviksilla ja kevennetyllä tortillakastikkeella, jossa maistuvat korianteri ja limetti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Turskatortillat

Ainekset

400
g
pakasteturskaa sulatettuna
1
tl
suolaa
2
vihreää jalopenoa
Korianterijogurtti
2
dl
kreikkalaista jogurttia
½
ruukku
korianteria hienonnettuna
1
rkl
limetin mehua
ripaus
suolaa ja sokeria
Lisäksi
5
dl
rapeaa salaattia
2
esikeitettyä maissia
½
punasipuli
2
avokadoa
12
pientä maissitortillaa
paistamiseen öljyä

Työvaiheet

  1. Kuivaa turskafileet talouspaperilla ja mausta suolalla. Hienonna jalopenot.
  2. Sekoita jugurtin joukkoon korianteri. Mausta tilkalla limetin mehua sekä ripauksella suolaa ja sokeria.
  3. Revi salaatti sopiviksi suupaloiksi. Leikkaa maissinjyvät irti tähkistä. Leikkaa sipuli ohuiksi suikaleiksi ja avokado viipaleiksi.
  4. Paista kalafileet jalopenojen kanssa kypsiksi tilkassa öljyä. Kuumenna tortillalettuja hetki joko kuumassa uunissa tai paistinpannulla. Lusikoi tortillalle korianterijugurttia ja nosta jugurtin päälle kalaa ja kasviksia.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 1936 reseptiä.
Linkitetty 32 keittokirjaan.
OHJE Tara Junker KUVA Tuomas Kolehmainen

Yön yli liotetut herneet ovat näiden pihvien salaisuus. Rakenteesta tulee nimittäin tällä metodilla loistava! Värinsä pihvit saavat auringonkeltaisesta kurkumasta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min + liotus 12 t
Vaikeustaso
Helppo

Keltaiset hernepihvit

Ainekset

1/2
ps (250 g)
kuivattuja keltaisia herneitä
1
prk (230 g)
kypsiä kikherneitä
1
sipuli
1
valkosipulinkynsi
1
limetti
1/2
dl
maissitärkkelystä
1/2
rkl
jauhettua kurkumaa
1/2
rkl
leivinjauhetta
1
tl
suolaa
1
tl
mustapippuria myllystä
1/2
ruukku
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Liota herneitä kylmässä vedessä jääkaapissa 12–48 tuntia. Kaada liotusvesi pois.
  2. Valuta kikherneet ja säästä säilöntäliemi majoneesia varten. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Purista limetin mehu.
  3. Soseuta kaikki pihvitaikinan aineet persiljaa lukuun ottamatta sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa tasaiseksi. Hienonna persilja ja sekoita se taikinaan.
  4. Muotoile taikinasta 8 tai 12 pihviä. Paista ne öljyssä kuumassa pannussa molemmin puolin kullanruskeiksi, noin 3 minuuttia molemmin puolin. Tarjoa majoneesin kanssa.

Majoneesikastike

Ainekset

1
valkosipulinkynsi
1/2
dl
kikherneiden säilöntälientä
2
rkl
omenaviinietikkaa
1
tl
dijoninsinappia
1/2
tl
suolaa
2
dl
rypsiöljyä
Lisäksi
3
dl
paksua kasvisjogurttia
1
limetti
1/2
ruukkua
lehtipersiljaa

Työvaiheet

  1. Tee majoneesi. Kuori ja hienonna valko-sipulinkynsi. Laita kaikki majoneesin aineet öljyä lukuun ottamatta tehosekoittimeen ja sekoita 30 sekuntia. Lisää rypsiöljyä pienissä erissä tehosekoittimen käydessä. Jos lorautat liikaa öljyä, majoneesi juoksettuu. Koostumus muuttuu sileäksi noin minuutissa.
  2. Sekoita jogurtti majoneesiin. Purista limetin mehu ja hienonna lehtipersilja joukkoon. Tarjoa kastike pihvien kanssa.

Vinkki Vegemajoneesi säilyy jääkaapissa ainakin 2 viikkoa.

 

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 943 reseptiä.
Linkitetty 14 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Jauheliha salaatissa saattaa kuulostaa erikoiselta, mutta vietnamilaiseen nuudelisalaattiin se sopii täydellisesti. Reseptissä käytetään mungpavun jauhoista valmistettavia lasinuudeleita, jotka ovat gluteenittomia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Vietnamilainen jauhelihasalaatti

Ainekset

200
g
lasinuudeleita
400
g
porsaan jauhelihaa
½
tl
suolaa
2
porkkanaa
¼
purjoa
½
kurkku
1
l
rapeaa salaattia (esim. cosmopolitan)
2
rkl
suolapähkinöitä
½
ruukkua
korianteria
12
mintunlehteä
Kastike
1–2
punaista chiliä
1
valkosipulinkynsi
2
rkl
kalakastiketta
½
dl
limetin mehua
2
rkl
vettä
1
rkl
sokeria

Työvaiheet

  1. Hienonna chili ja valkosipuli kulhoon. Lisää muut kastikeaineet ja sekoita tasaiseksi.
  2. Keitä nuudelit kypsiksi. Valuta, kaada kulhoon ja sekoita joukkoon kastike. Anna jäähtyä.
  3. Paista jauheliha ja mausta suolalla.
  4. Leikkaa porkkanat, purjo ja kurkku ohuiksi tikuiksi. Suikaloi salaatinlehdet, rouhi suolapähkinöitä veitsellä ja revi yrtit. Nostele kaikki salaattiaineet sekaisin.

Vinkki! Chileissä on huimia eroja tulisuudessa. Maistele ja lisää kastikkeeseen tarvittaessa potkua.

Kommentit (0)