Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2126 reseptiä.
Linkitetty 376 keittokirjaan.
OHJE Anu Brask KUVA Sami Repo

Kasvisruokaa vikkelästi? Ruokatoimittaja Anu Braskin eräs luottoresepti on parsakaali-maapähkinävoipasta. Se valmistuu yhtä nopeasti kuin pestopasta, mutta ravintoarvot ovat paremmat. Anu oikaisee keittämällä pastan ja kasvikset samassa kattilassa. Anna pastan kuitenkin hetken aikaa kiehua ihan yksinään, sillä parsakaali on parasta rapsakkana.

Pasta ja kasvikset kypsyvät kätevästi samassa kattilassa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4 annosta, noin 3 dl kastiketta
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Maapähkinävoipasta

Ainekset

1
parsakaali
4
kevätsipulinvartta
300
g
pinaattipastaa (esim. tagliatelle)
1
rkl
suolaa
Kastike
2
dl
vettä
1
dl
maapähkinävoita
2
rkl
tomaattipyreetä
2
rkl
hoi sin -kastiketta
1
tl
soijakastiketta
1/2
tl
suolaa
Tarjoiluun
1
limetti

Työvaiheet

  1. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset pienessä kattilassa. Kiehauta ja siirrä sivuun odottamaan.
  2. Pilko parsakaalin kukinnot ja jalka suupaloiksi. Hienonna kevätsipulinvarret.
  3. Mittaa 4 l vettä isoon kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja mausta suolalla. Laita pasta kiehuvaan veteen ja keitä 3 minuuttia. Lisää parsakaalit ja keitä vielä 5 minuuttia.
  4. Ota talteen 1 dl keitinvettä. Siivilöi pasta ja parsakaalit ja kaada ne takaisin kattilaan.
  5. Sekoita maapähkinäkastike kypsään pastaan ja lisää tilkka keitinvettä, mikäli pasta tuntuu liian kuivalta. Lisää hienonnetut kevätsipulinvarret pastan joukkoon ja tarjoa heti limettilohkojen kera. 

Kommentit (0)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Anselmin keittiössä on lisännyt 2 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.

Paketti Siskonmakkaroita
Sipulia
Valkosipulia
Aurinkokuivattuja tomaatteja purkki, (ölyn voi käyttää paistamiseen).
Pussi Wok tai muita mielitiettyjä
Nuudeli, pidempi paketti 250g-280g
n.1/2dl vettä
Murennettu kasvisliemikuutio
Soijakastike
...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6-8
Valmistusaika
n.45min

Siskonmakkara/Nuudeli/Wok

Työvaiheet

Laita Nuudelit kippoon ja kaada päälle kuuma vesi, maustetta. Sekoita sopivassa välissä.
Ota Tomaatit öljystä pois ja pilko ne, käytä öljyä paistamiseen.
Wokkipannu tai iso reunallinen paistokasari. Kuumenna pannu.
Kuori ja pilko sipulit, laita pannulle.
Purista siskonmakkaroista pieniä palleroita pannulle, käytä veistä apuna. Paista hetki paikoillaan ja pyöräytä pannulla makkaroita ja siirrä pannun reunaan. Jatka näin kunnes kaikki makkarat on pannulla. Pannulla siis Sipuli ja Makkarat, paistele vielä hetki.
Lisää Wok vihanekset, tomaatit, soijakastiketta, murenettu kasviliemikuutio, 1/2dl vettä, sekoita ja anna paistua kunnes kasvikset ovat kypsyneet, sekoita välillä lisää myös valkosipuli.
Kaada nuudeleista ylimääräinen vesi pois, saksi hieman ja kaada pannulle, lisää mausteet ja sekoita, paista vielä hetken aikaa.
Monta variaatioo olen kokeillut kaikki hyviä, erilaiset kasvikset jopa paistetut perunat joukossa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 1 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Kaunottaren ja Kulkurin pasta onnistuu myös vegaanisesti! Tomaattikastikkeen tekemisessä odotus palkitaan – jos vain on aikaa, sen voi antaa muhia tunninkin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
35 min
Vaikeustaso
Helppo

Yrttinen tomaattikastike vegepyöryköillä

Ainekset

2
timjamin oksaa
2
kirvelin oksaa
2
persiljan oksaa
2
sipulia
1
iso porkkana
3
valkosipulinkynttä
½
dl
oliiviöljyä
3
rkl
tomaattipyreetä
1
prk
tomaattimurskaa
1
prk
paseerattua tomaattia
2
laakerinlehteä
1
tl
suolaa
mustapippuria
1
pkt
kasvispyöryköitä (esim. Härkis original)
Lisäksi
250
g
spagettia

Työvaiheet

  1. Sido yrtit toisiinsa kiinni värjäämättömällä puuvillalangalla. Leikkaa sipulit reiluiksi paloiksi ja raasta porkkana karkeaksi raasteeksi. Hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna pannulla oliiviöljy ja kuullota sipuli ja porkkanaraaste. Lisää tomaattipyree ja kuullota hetki. Lisää valkosipuli ja tomaattimurska sekä yrttinippu ja laakerinlehdet.
  2. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja anna muhia kannen alla vähintään 20 minuuttia. Jos on aikaa, niin tunti on hyvä, lisää välillä vettä tarvittaessa. Lisää kastikkeen joukkoon kasvispullat ja anna muhia hiljalleen, kunnes pullat ovat lämmenneet ja imeneet kastikkeen makua itseensä. Poista yrttinippu ja tarjoa spagetin kanssa.

Vinkki! Voit laittaa kastikkeeseen myös paistettua jauhelihaa, broileripyöryköitä tai turvotettua soijarouhetta.

Kommentit (0)

Sport on lisännyt 64 reseptiä.
Linkitetty 5 keittokirjaan.
OHJE Raisa Laine KUVA Mikko Hannula

Katkarapupastan esikuva on monille tuttu avokadopasta. Kun hittiruuasta tutut raaka-aineet yhdistetään salaattipinaattiin, katkarapuihin, kurkkuun ja raejuustoon, herkku alkaa lähentyä pastasalaattia.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
15 min
Vaikeustaso
Helppo

Katkarapupasta

Ainekset

1
kypsä avokado
kolmannes
kurkkua
1
valkosipulinkynsi
1
punainen chili
2
rkl
sitruunan mehua
1
rkl
oliiviöljyä
5
dl
salaattipinaattia
½
tl
suolaa
120
g
kuivapastaa
200
g
kuorittuja katkarapuja sulatettuina
1
dl
raejuustoa (laktoositon, rasvaa 1,5 %)

Työvaiheet

  1. Leikkaa avokado ja kurkku kuutioiksi. Hienonna valkosipulinkynsi ja chili. Sekoita kulhossa avokado, kurkku, valkosipuli, chili, sitruunanmehu, öljy, salaattipinaatti ja suola.
  2. Keitä pasta kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada kuuma, valutettu pasta kulhoon muiden ainesten kanssa. Lisää joukkoon sulatetut katkaravut ja sekoita kevyesti käännellen. Tarjoa pastan kanssa raejuustoa.

Kommentit (0)

Meidän Perhe on lisännyt 38 reseptiä.
Linkitetty 6 keittokirjaan.
OHJE Prisca Leclerc KUVA Anna Huovinen

Avokado tekee juustottomasta pestosta täyteläisen makuisen.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4–6
Valmistusaika
10 min
Vaikeustaso
Helppo

Avokadopesto

Ainekset

1
dl
pinjansiemeniä
1
ruukku
basilikaa
½
ruukkua
persiljaa
1
pieni valkosipulinkynsi
1
dl
oliiviöljyä
½
tl
suolaa
ripaus mustapippuria
2
avokadoa
1
limetti
Lisäksi
250
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Paahda pinjansiemenet kuivalla, kuumalla paistinpannulla. Hienonna basilika ja persilja sekä valkosipulinkynsi.
  2. Mittaa oliiviöljy korkeaan kapeaan kulhoon, lisää valkosipuli, yrtit, mausteet, sekä puoli desilitraa paahdettuja pinjansiemeniä.
  3. Soseuta sauvasekoittimella hienoksi pestoksi.
  4. Lusikoi avokado lautaselle ja murskaa se haarukalla. Purista päälle puolikkaan limetin mehu. Sekoita avokado peston joukkoon. Tarjoa pesto pastan kanssa.

Kommentit (0)