Me Naiset on lisännyt 1487 reseptiä.
Linkitetty 89 keittokirjaan.
Ohje Krista Kupariharju Kuva Panu Pälviä

Koe juustoisen kermapastan ihanuus – ilman juustoa ja kermaa! Vegaanisen, täyteläisen pastakastikkeen joukkoon sekoitetaan paahdettuja ruusukaaleja, jotka muodostavat valtavan hyvän makuparin kastikkeen valkosipulin kanssa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Vegaaninen valkosipuli-ruusukaalipasta

Ainekset

500
g
ruusukaaleja
2
rkl
oliiviöljyä
2
tl
vaahterasiirappia
1
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
Kastike
6
valkosipulinkynttä
3
rkl
oliiviöljyä
¾
dl
valkoviiniä
4
rkl
vehnäjauhoja
4
dl
mantelimaitoa
4
rkl
ravintohiivahiutaleita
½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
½
dl
vegaanista juustoraastetta
Lisäksi
300
g
pastaa

Työvaiheet

  1. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Puolita ruusukaalit leivinpaperin päälle uunipellille. Lorauta päälle öljyä ja vaahterasiirappia ja ripottele suolaa ja pippuria. Paahda noin 15 minuuttia.
  2. Valmista sillä aikaa kastike. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota valkosipulinkynsiä noin 3 minuuttia. Lisää viini ja anna haihtua puoleen. Sekoita joukkoon vehnäjauho ja mantelimaito erissä. Vatkaa kastiketta koko ajan (esimerkiksi pallovatkaimella), jolloin siihen ei jää isoja möykkyjä.
  3. Siirrä kastike tehosekoittimeen tai kulhoon. Lisää ravintohiivahiutaleet, mausteet ja juustoraaste. Aja tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää suolaa tarvittaessa.
  4. Siirrä kastike takaisin kattilaan ja anna sen tekeytyä miedolla lämmöllä sillä aikaa, kun keität pastan.
  5. Keitä pasta pakkauksen ohjeen mukaan suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja sekoita kastikkeen ja paahdettujen ruusukaalien kanssa. Tarjoa heti.

Kommentit (3)

Pikku virheitä, mutta vegaani ...

Reseptin ohjeessa lukee hunaja. Taisitte meinata siirappi, muuten ei ole vegaani ruokaa.

Emilia Soppa365
Seuraa 
Liittynyt18.4.2017

Kiitos huomiosta, teen korjauksen ohjeeseen.

Vierailija

Aivan käsittämättömän taivaallisen hyvää. Laitoin tosin valkosipulin kokonaisena ruusukaalien kera uuniin ja kastikkeeseen käytin viinin lisäksi ruokakermaa ja maizenaa, sekä mozzarellajuustoa. Pastana vehnänalkiopastaa. Uusi suosikki! NAM

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 0 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Sesongin hauskin frittiherkku syntyy munakoisosta, joka suikaloidaan niin, että se muistuttaa mustekalaa lonkeroineen. Nauti munakoiso kuumana ketsupin tai chilikastikkeen kanssa.

Katso video munakoison valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/CgRZ3NAIaHV/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
2
Valmistusaika
30 min
Vaikeustaso
Helppo

Friteerattu munakoisomustekala

Ainekset

1
munakoiso
2
dl
korppujauhoja
1
kananmuna
1
tl
suolaa
1
rkl
maissitärkkelystä
1
l
rypsi- tai auringonkukkaöljyä
LISÄKSI
ketsuppia ja majoneesia

Työvaiheet

  1. Kuori munakoiso. Leikkaa se pitkittäin kolmeen tai neljään osaan jättäen kuitenkin osat kannasta kiinni toisiinsa. Käännä munakoisoa leikkuulaudalla ja leikkaa toiset kolme tai neljä viiltoa pitkittäin niin, että aikaisemmista viilloista muodostuneet siivut muuttuvat suikaleiksi.
  2. Kaada korppujauho laakealle lautaselle ja vispaa toisella lautasella kananmuna, suola ja maissitärkkelys sekaisin. 
  3. Pyörittele munakoiso ensin kanamunaseoksessa ja sen jälkeen korppujauhoissa huolellisesti. Varmista lusikalla, että kananmuna ja korppujauho löytävät tiensä kaikkialle suikaleiden väliin.
  4. Kuumenna rypsiöljy isohkossa kattilassa, jonne munakoiso mahtuu kokonaan. Kun öljy on noin 175 asteista, laske munakoiso varovasti öljyyn ja friteeraa sitä välillä käännellen noin 10 minuuttia, kunnes se on kauttaaltaan kauniin ruskea.
  5. Siirrä munakoiso talouspaperilla päällystetylle ritilälle hetkeksi valumaan. Tarjoile vielä kuuma munakoiso ketsupin ja majoneesin kanssa.

Vinkki Koeta pitää paistoöljy koko ajan kuumana. Ison munakoison lisääminen öljyyn laskee sen lämpötilaa yllättävän paljon.

Kommentit (0)

Glorian ruoka ja viini on lisännyt 2967 reseptiä.
Linkitetty 2 keittokirjaan.
OHJE Riikka Väliahde KUVA Panu Pälviä

Yhdistä salaatissa sekä pieniä että isoja tomaatteja. Pihvitomaatit pysyvät grillissä hyvin kasassa. Mozzarellan sijaan salaattiin sopii myös burrata.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Grillattu caprese

Ainekset

400
g
erilaisia tomaatteja
2
palloa (250 g)
bufalamozzarellaa
YRTTIÖLJY
1
ruukku basilikaa
dl
oliiviöljyä
2
rkl
valkoviinietikkaa
1
rkl
hunajaa
1
tl
suolaa
½
tl
mustapippuria

Työvaiheet

  1. Kuumenna grilli.

  2. Tee yrttiöljy. Saksi basilikanoksat sauvasekoittimen kulhoon. Lisää öljy, etikka, hunaja, suola ja mustapippuri. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.

  3. Paloittele tomaatit. Jos käytät kirsikkatomaatteja, niitä ei tarvitse pilkkoa. Isot tomaatit voi puolittaa tai viipaloida.

  4. Grillaa tomaatit kunnolla raidallisiksi.

  5. Nostele tomaatit vadille. Valuta mozzarella ja revi juusto vadille. Valuta yrttiöljy tomaattien ja juuston päälle.

Kommentit (0)

Soppa365 on lisännyt 290 reseptiä.
Linkitetty 9 keittokirjaan.
OHJE Ja KUVA Tuuli Kanerva

Kun vesimelonin marinoi soijassa, seesamiöljyssä ja norilevässä, saa aikaan tonnikalaa muistuttavan sushi- tai sashimiherkun. Ohje on todella helppo, mutta marinointi vaatii aikaa.

Katso video vesimelonisashimin valmistuksesta Sopan instagramista: https://www.instagram.com/reel/ChE6WETIIPm/

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
6
Valmistusaika
1 h 15 min + 5 h marinointi
Vaikeustaso
Helppo

Vesimelonisashimi eli watermelon tuna

Ainekset

puolikas
(500 g)
vesimeloni
2
rkl
soijaa
1
rkl
seesamiöljyä
1
nori-arkki
LISÄKSI
seesaminsiemeniä
valmista sushiriisiä

Työvaiheet

  1. Kuori ja pilko puolikas vesimeloni noin 2 cm paksuiksi paloiksi. 
  2. Tee marinadi. Hienonna nori-arkki ja sekoita se soijan ja seesamiöljyn joukkoon. Lisää vesimelonin palat ja sekoita ne huolellisesti marinadiin. Anna marinoitua jääkaapissa 5 tuntia.
  3. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Nosta vesimelonipalat marinadista pellille ja paista noin tunnin ajan, kunnes rakenne on tiivistynyt ja kalamainen. Sivele halutessasi loppu marinadi valmiiden palojen päälle. Anna jäähtyä.
  4. Kierittele jäähtyneet melonipalat seesaminsiemenissä ja leikkaa ohuiksi viipaleiksi. Tarjoile sushiriisin kanssa nigirien tapaan tai sashimina soijaan kastettuna.

Kommentit (0)

Me Naiset on lisännyt 1487 reseptiä.
Linkitetty 25 keittokirjaan.
OHJE Krista Kupariharju KUVA Piia Arnould

Kermainen lämminsavulohipasta huutaa kesää. Cyrrylla maustettu kastike tuo vaihtelua totuttuun makuun.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Annoksia
4
Valmistusaika
25 min
Vaikeustaso
Helppo

Simppeli savulohipasta

Ainekset

300
g
lämminsavulohta
300
g
pastaa
½
purjo
1
rkl
voita
1
rkl
currya
3
dl
kuohukermaa
rkl
sitruunan mehua
noin ½
tl
suolaa
½
tl
rouhittua mustapippuria
LISÄKSI
tilliä

Työvaiheet

  1. Huuhdo ja suikaloi purjo ja kuullota voissa pannulla, älä ruskista!

  2. Lisää curry ja kuohukerma ja keitä kokoon sillä aikaa, kun keität pastan suolalla maustetussa vedessä pakkauksen ohjeen mukaan. Valuta pasta.

  3. Paloittele kermakastikkeeseen lohi, lisää myös sitruunan mehu ja mausteet. Kääntele kastike nopeasti pastan joukkoon. Hienonna päälle tilliä.

Kommentit (0)